Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Important
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24867
De la 07 Ianuarie 2003
118470866

Prostia şi minciuna n-au leac la PSD Botoşani

  • 19 May 2013, 23:00
De când a ajuns senator de Botoşani, Doina Federovici se află la întrecere cu deputatul Tamara Ciuofu, cine iniţiază cele mai trăsnite legi. Recent, medicul deputat Ciofu a anunţat că este iniţiatoarea unei legi pentru bone ca copii. În replică, senatorul Doina Federovici ne-a anunţat că este iniţiatoarea înfiinţării în judeţul Botoşani a cinci parcuri industriale.
Se pare că prin PSD Botoşani microbul parcurilor industriale sădit de Mihai Baltă, în primul său mandat de deputat, n-a pierit odată cu pierderea mandatului de către acesta în anul 2008.
Când era deputat PSD, Mihai Baltă a promis că va înfiinţa la Botoşani un Parc industrial în spaţiile fostului mastodont industrial numit Electrocontact. N-a reuşit să treacă de la promisiuni la fapte dar a reuşit ca resturile de activităţi industriale rămase din colosul Electrocontact să încapă pe mâna afaceristului Gabriel Chiriac, cercetat acum de DNA în mai multe dosare de corupţie, inclusiv de mituire a unor judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Dealtfel, microbul parcurilor industriale domină PSD-ul de pe vremea primarului Florin Egner care a construit un incubator de afaceri unde s-au oploşit nişte găinari de afacerişti a căror afaceri ouă câte o mărgică pricăjită precum găina babei din povestea lui Ion Creangă.
Doina Federovici vrea să înfiinţeze parcuri industriale în Dorohoi, Flămânzi, Mihai Eminescu, Răchiţi şi Bucecea. Înainte de a fi scos porumbelul prin media locală, dacă ar fi consultat vreo monografie economică a judeţului Botoşani, sau măcar Cartea verde a judeţului Botoşani editată de Prefectura Botoşani în anul, 1998 prin specialiştii de atunci din cadrul direcţiei de Programe şi Prognoză Economică, ar fi aflat că prin aceste localităţi bate vântul sărăciei economice şi că nu sunt oportunităţi locale de afaceri care să fie înmănuncheate într-un parc industrial.
Visul unor prosperităţi economice pe seama parcurilor industriale ar fi trebuit să fie înlocuit cu lucrurile practice, dar se pare că aleşii de la PSD sunt mult mai iubitori de himere, gogoşi electorale şi toată ştiinţa lor economică dispare când vine vorba de trecut la fapte.
Folclorul popular, nemuritor în conştiinţa românului, a surprins extrem de pragmatic şi în acelaşi timp ironic astfel de manifestări politice:
Cu gogoşi şi minciunele
Te-ai făcut ales, mişele!…

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Românii şi Eurovizionul
Lumea lu' Rotundu: Revoltă la "Malul Başeului"
Dinamica economiei: Primăria Bucecea
70% dintre români consideră că în ţara noastră lucrurile merg într-o direcţie greşită
Un hacker român, aflat în închisoare, a inventat un dispozitiv anti-fraudă pentru bancomate
Un elev din Râmnicu Valcea a câştigat premiul cel mare de 75.000 dolari, acordat de Intel in SUA
Ministrul Justiţiei, despre confiscarea maşinilor
Sunt pentru retragerea pensiilor speciale pentru magistraţii condamnaţi
Eu, profesional şi personal, mă simt împlinit
Pacientul evlavios şi morala creştină
Ioan Rotundu
Lecţia Eurovizion
Ioan Rotundu
Vor ajunge mercenarii din fotbal cetăţenii de onoare ai Botoşaniului?
Protariuc se leapădă de propria firmă ca de satana
Loto România: Numerele câştigătoare la tragerea din 19 mai 2013
Botoşani: Stăpânii asociaţiilor de proprietari
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă