Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2159
De la 07 Ianuarie 2003
111041216
Protejat de imunitatea parlamentară

Costel Şoptică, acest tâlhar Baraba, scapă mereu de crucificarea penală

  • Ioan Rotundu
  • 22 April 2021, 16:59
Vineri, 23 aprilie a.c., la Botoşani va sosi ministrul de Interne Lucian Bode însoţit de către secretarul de stat, chestorul de poliţie Bogdan Despescu, un personaj controversat dar mereu prezent în posturile cheie din Ministerul de Interne. Cei doi vor vizita sediul de poliţie din Dorohoi şi Săveni, proaspăt modernizate.
Dacă ce unii preşedinţi de Consiliu judeţean din ţară taie panglici pentru inaugurarea budelor de prin şcoli, ministrul Bode taie panglici la sediile de poliţie care adăpostesc poliţişti corupţi până-n măduva oaselor.
Dar despre corupţia din poliţia botoşăneană patronată riguros de către actualul comisar şef de poliţie Viorel Şerbănoiu care a fost pus în funcţie de Guvernul Boc, dat jos de Guvernul Ponta şi repus pe funcţie de Guvernele PSD, preluat în aplauze de către Guvernul Orban şi acum de cel al premierului Câţu, voi comenta separat. Astăzi mi-am propus să readuc în atenţia publică pe omul din umbra lui Viorel Şerbănoiu, un politician corupt, impostor, evazionist fiscal etc. pe nume Costel Şoptică, actual deputat PNL şi preşedintele PNL Botoşani.
De la preşedinţia lui Dinu Secrieru, liberalii botoşăneni n-au mai avut parte de un preşedinte care să le facă cinste şi să-i menţină în atenţia electoratului la cote înalte. Pe când credeam că cel mai păgubos preşedinte din istoria postdecembristă a PNL Botoşani a fost ciobanul Florin Ţurcanu, iată că fostul profesor Costel Şoptică a ţinut să mă contrazică şi să mă convingă să scriu, în calitate de cronicar politic, că el este la Botoşani adevăratul gropar al liberalilor şi doctrinei lor politice.
Pierzând, în cel mai ruşinos mod posibil, alegerile locale pentru funcţia de preşedinte al CJ, Costel Şoptică a ţinut să mai terfelească odată imaginea PNL Botoşani şi a candidat la Parlament pe primul loc la Camera Deputaţilor. A ieşit deputat la resturi, nereuşind să adune voturi pentru un mandat întreg. La Botoşani, PNNL calcă apăsat pe urmele PNŢ-CD iar dacă Costel Şoptică va mai fi menţinut preşedinte, atunci, fie după eventuale alegeri anticipate sau de drept, nu vom mai auzi vorbindu-se de liberali.
Dar să rezumăm activitatea tâlharului Costel Şoptică care,la adăpostul imunităţii parlamentare jefuieşte tot ce se poate jefui asemenea tâlharului Baraba, cel graţiat de poporul evreu pentru al vedea pe cruce pe iudeul Isus din Nazaret, împlinindu-se astfel dorinţele lui Ana şi Caiafa, preoţii templului din Ierusalim a căror afaceri fuseseră tulburate de Isus.
Costel Şoptică are calitatea de inculpat în dosarul nr. 1535/P/2014, alături de soţia sa Magda şi fostul primar al comunei Ştiubieni Sebastian Merticariu cu pentru fraudare de bani publici. Acest dosar nu s-a finalizat nici până astăzi, pentru a ajunge pe masa unui judecător.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni ne-a răspuns c㠄Urmare cererii dvs. nr. 78 din data de 10.045.2021, formulată în baza legii 544/2001, vă comunicăm că dosarul nr. 1636/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni a fost declinat în favoarea D.N.A. – Serviciul Teritorial Suceava la data de 22.12.2015.”
Aşadar, avem dovada că faptele lui Şoptică sunt de natura actelor de corupţie. Am solicitat celor de la DNA Suceava să ne răspundă care este stadiul soluţionării acestui dosar. Tăcere totală. Ne aşteptam la aşa ceva pentru că la DNA Suceava adevăraţii corupţi sunt protejaţi iar iar cei cinstiţi hărţuiţi şi discreditaţi prin cercetări penale pentru fapte înscenate, aşa cum a fost cazul comisarului şef al IJP Botoşani Cristian Cucoreanu.
Cu dosarul pentru fapte de corupţie dosit la DSNA Suceava, Costel Şoptică pozează în cel mai sărac politician din România, dacă citim declaraţia sa de avere pentru anul 2020. Bietul corupt nu are casă, nu are maşină, nu are bani în cont la bancă ci doar acţionar unic la S.C. General TopCom SRL, acţiuni evaluate la suma de 370.860 lei. Ca venituri, în anul 2020 Costel Şoptică a încasat indemnizaţia de parlamentar în sumă de 137139 lei. Nu are bani în cont las bănci dar are datorii uriaşe.
Pe rol la Tribunalul Botoşani se află dosarul nr. 1115/40%2020 în care se judecă falimentul firmei General TopCom SRL la care pretinde că este unic acţionar. În acest proces sunt părţi păgubite peste 50 de persoane juridice şi fizice, bănci şi oameni de afaceri pe care Costel Şoptică i-a păcălit şi le-a luat banii.
Sărac, aşa cum pozează, dar în anul 2020 Şoptică a depus 50 mii lei contribuţie la partid pentru alegerile locale şi o altă sumă de 5 mii lei pentru alegerile parlamentare.
Am mai descoperit că, recent, Şoptică a achiziţionat o vilişoară situată în Botoşani pe strada Tudor Vladimirescu (foto), nu departe de sediul D.S.V.S.A. Botoşani, dar şi un autoturism a cărui preţ de catalog este de 85 mii euro. Mi s-a spus de către proaspeţii săi vecini că vila ar fi fost cumpărată pe numele tinerei sale amante Andreea Scripcariu. Poate aşa se explică că în faţa bilei stă parcat autoturismul BT.10.TOP (foto) ce aparţine de firma lui Şoptică dar care este folosit de amanta sa care îi este şefă de Cabinet parlamentar.
La Bucureşti, la partid, se ştie că Şoptică este om serios, cu familie şi patron al Hotelului Premier din Botoşani. Le spun acestor creduli că Şoptică este divorţat de soţia sa Magna şi încurcat cu o ţigăncuşă blondă, mai tânără ca el cu vreo 30 de ani, de loc din satul Iacobeni, comuna Dângeni şi care are un parcurs al vieţii sale tinere destul de sinuos şi enigmatic doar pentru anumite persoane, nu şi pentru cele cu care a fost în contact.
În ce priveşte Hotelul Premier, acesta n-a fost niciodată proprietatea familiei Şoptică, ci doar administrat de către soţia sa Magda. Proprietarul de drept a fost soţia controversatului om de afaceri în fotbal Borcea, care a vândut hotelul unui afacerist din Broscăuţi – Dorohoi.
În oraş se spune că la instituţiile statului nu se poate face nicio angajare fără binecuvântarea lui Şoptică şi că prefectul Dan Nechifor a primit ordin ca orice angajare s-o discute mai întâi cu „Măria Sa” Şoptică. Se mai spune că s-ar practica şi un tarif de angajare dar, cum n-am dovezi, pun totul pe seama bârfei politice.
Ministrul Bode vine la Botoşani pentru a-l avea la dreapta sa, pe tot parcursul vizitei pe acest Baraba, personaj biblic al clasei politice actuale, . adică pe impostorul Costel Şoptică pentru a-i ridica cota de popularitate în rândul liberalilor ca să-l aleagă din nou preşedintele PNL Botoşani. Să-l aleagă, că-l merită din plin! Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Apar indicii rezonabile că probele de peşte au fost înlocuite
Ioan Rotundu
Cum a crescut, ca din apă, averea poliţistului de frontieră Zlate
Zoe Zlata - Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Tristeţe cazonă
Hăitaş la vreme de noapte în uniformă de poliţist
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 19 – 25 aprilie 2021
La ce vine, şi pentru ce nu vine, ministrul Bode la Botoşani
Ioan Rotundu
Traian Popa, omul de afaceri suliţan, face descoperiri uimitoare
Ioan Rotundu
Ecouri la dezvăluirile făcute în Jurnalul despre abuzuri şi corupţie
Redacţia
Ies la iveală noi şarlatanii ale familiei poliţistului Vaipan
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă