Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7944
De la 07 Ianuarie 2003
122868011

Protest in Piata Universitatii fata de pozitia lui Klaus Iohannis cu privire la unirea cu R.Moldova

  • 21 February 2016, 23:00
Cateva zeci de persoane au protestat sambata seara, in Piata Universitatii, fata de pozitia exprimata de presedintele Klaus Iohannis in ceea ce priveste unirea cu Republica Moldova, scandand mesaje unioniste si afisand pancarte critice la adresa declaratiilor sefului statului pe acest subiect, relateaza Agerpres.
Mitingul a fost organizat de Platforma Unionista "Actiunea 2012", iar presedintele acesteia, George Simion, a declarat ca scopul protestului este de a cere din partea Palatului Cotroceni "un dialog decent cu societatea civila", pe subiectul Republica Moldova.
"Daca aceasta solicitare de dialog nu se materializeaza, pe parcursul saptamanii viitoare o sa protestam in fata Palatului Cotroceni. Noi vrem sa aiba Administratia Prezidentiala o pozitie constructiva si sa lucreze concret pentru fratii nostri, pentru 3 milioane de romani de peste Prut. Nu exista aceasta varianta de aderare a Republicii Moldova in Uniunea Europeana, singura sansa a Republicii Moldova de stabilitate, de integrare europeana si de lupta pentru bunastare este alaturi de Romania, facand parte din Romania, asa cum a facut parte si in perioada interbelica", a sustinut Simion.
El a criticat faptul ca Iohannis si-ar fi schimbat pozitia referitoare la unirea cu Republica Moldova fata de ce declara pe acest subiect in campania electorala.
"Pentru noi, declaratiile lui Klaus Iohannis au fost o imensa tradare. Ne-a durut sufletul ca romani din Romania, ne-a durut si mai mult sufletul pentru fratii din Basarabia care au ascultat aceste declaratii si sperantele lor pentru unire au fost destramate intrucatva. Ne dorim alta atitudine din partea presedintelui, sa aiba aceleasi declaratii pe care le-a avut in campania electorala. E inadmisibil sa declari una in timpul campaniei pentru a atrage voturi si dupa aceea, la un an de mandat, sa te contrazici singur. De altfel, suntem si impotriva felului in care Adminstratia Prezidentiala condusa de Dan Mihalache a tratat subiectul Basarabiei. Nu exista un consilier cu care se poate discuta pe subiectul Republicii Moldova, desi noi am solicitat acest lucru", a mai spus George Simion.
Acesta a precizat ca organizatia pe care o conduce a inaintat Cancelariei Prezidentiale inca din 2015 o serie de solicitari, precum numirea unui consilier prezidential pe problema Republicii Moldova, decorarea presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, sau realizarea unor demersuri pentru infiintarea unui minister al reunificarii.
La finalul protestului, Simion i-a anuntat pe manifestanti ca un nou miting va fi organizat, pe 24 februarie, in fata Palatului Cotroceni. "Suntem dispusi sa stam zi si noapte adoptand forme de protest extreme, daca e nevoie, pentru ca vocea fratilor nostri de peste Prut sa fie auzita. (...) Daca nu trece la fapte, rabdarea noastra s-a terminat", a mai spus acesta.
Presedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri ca o posibila unire a Romaniei cu Republica Moldova poate fi discutata la momentul la care lucrurile sunt stabile si merg bine in cele doua tari.
"Drumul spre Europa trebuie consolidat, situatia din Moldova trebuie sa se stabilizeze, economia moldoveana trebuie sa reporneasca. Urmatorul pas, dupa parerea mea, este integrarea europeana a Moldovei, iar cealalta parte - unirea - poate fi discutata atunci cand si intr-o parte si in alta a Prutului lucrurile sunt foarte stabile si merg bine. Sa pui acum intrebarea unirii Moldovei cu Romania mi se pare un demers putin serios, daca ne uitam in jur, problema Transnistriei, (...) este chestiunea stabilitatii economice, combaterii coruptiei, care indiferent cum o vedem se afla intr-o parte si in alta a Prutului la niveluri foarte diferite si atunci, dupa ce rezolvam aceste probleme pentru care cunoastem solutiile, putem sa abordam si problemele mai complicate si sa incepem sa discutam", a declarat Iohannis, la dezbaterea publica "Dialog pentru Romania. Primavara politica a societatii civile", intrebat cum vede ideea de reunificare cu Republica Moldova.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cercelul buclucaş
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 19.02.2016
Lumea lu' Rotundu: Acasă la Grigore Vieru
Flămânzi: Poştaşii fac campanie primarului Dan Oloeru
Reţeta zilei: Brioşe de post cu stafide
Horoscopul zilei de 22.02.2016
Turnul bisericii fortificate din Rotbav, ce dateaza din secolul XIII, s-a prabusit
O tanara din Covasna, ce nu vorbeste limba romana, ar fi fost "umilita si discriminata" intr-un spital din Cluj Napoca
Iohannis: Eu nu sunt apropiat de acest trust de presa
Am inteles foarte clar mesajul trimis via Facebook
Multumim, Antena 3!
Stephen Hawking intentioneaza sa zboare la bordul avionului spatial prezentat de Virgin Galactic
SUA: Un atacator a impuscat mortal cel putin sase persoane in Michigan
Botoşani: O nouă temă de lucru pentru prefectul Dan Nechifor
Ioan Rotundu
Ipocrită în fustă de senator
Ioan Rotundu
Sconcsul Klaus vrea să dreagă busuiocul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog