Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25889
De la 07 Ianuarie 2003
95505433

Protest spontan în interiorul consulatului din Chicago, cu ocazia vizitei lui Victor Ponta în SUA

  • 23 October 2013, 23:00
Un grup de protestatari reprezentanti ai comunitatii romanesti din Chicago, solidari cu miscarea de protest anti Rosia Montana, au participat ieri la un protest spontan in cladirea consulatului Romaniei din Chicago scrie blogul Ro-USA citat de Romanian Global News.
Acestia au inmanat pe aceasta cale si o scrisoare deschisa adresata premierului Victor Ponta aflat zilele acestea la Washington DC. Scrisoarea a fost inmanata personalului din consulat, domnul consul George Predescu fiind plecat si el la Washington DC la intalnirea cu premierul.
Aflat la Washington premierul Victor Ponta si-a facut timp sa joace baschet la clubul lui Ghita Muresan dar nu si pentru a se intalni cu comunitatea sau presa romaneasca din zona.
Chicago, 22 octombrie 2013
Domnule Premier Victor Ponta,

Vizita dumneavoastră în Statele Unite este menită să atragă investiții americane în România, prezentând oamenilor de afaceri și oficialilor americani o imagine a unei Românii "open for business". Această campanie de promovare are la bază o politică a profitului cu orice preț. Mineritul cu cianuri, exploatarea gazelor de șist, agricultura industrializată nu constituie o dezvoltare durabilă și nu reprezintă interesele României, ci interesele de profit dezinhibat, nestânjenit ale corporațiilor transnaționale.
Mișcările sociale din România oferă o altă viziune a dezvoltării, ca reacție la ceea ce se întamplă în țară de cel putin un deceniu: catastrofă ecologică, desproprietăriri, violență, abuz de putere, corupție, jaf și crimă organizată la nivelul clasei politice. Acum, în țară, oamenii de rând refuză să sacrifice totul pe altarul unei false "dezvoltări", și luptă pentru a-și apăra pădurile, munții, apa si demnitatea, împotriva otrăvii exploatărilor dezlănțuite. În acest moment de miză maximă pentru viitorul României, dumneavostră trimiteți jandarmii impotriva sătenilor pentru a reprima și delegitimiza protestele lor.
Mai mult, veniți în Satele Unite pentru a-i asigura pe prietenii dumeanovastră de la Chevron și Exxon ca totul este sub control și că guvernul pe care îl conduceți "e decis sa continue toate explorările de gaze neconvenționale." Aceasta a fost declarația dumneavoastră la conferința de presă de la Washington. În numele cui promiteți dumneaavoastra că aceste proiecte vor continua? De când ați devenit premier la Chevron, domnule Ponta?
Denunțăm categoric campania de promovare pe care o duceți acum în Statele Unite. Denunțăm represaliile împotriva mișcarilor sociale "Uniți Salvăm" din țară, și vă acuzăm de trădare atât a intereselor țării cât și a cetățeanului român.
Organizația "Solidaritate cu România - Chicago"
Romanian Solidarity Chicago

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Discuţia despre unificarea dreptei este puţin tardivă
Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia ridicat de mascaţi şi dus pentru a fi anchetat
Povestea mortului care l-a denunţat pe Dragnea. Alt caz de manipulare
Scandal de corupţie la Hidroelectrica
un consilier al ministrului Energiei, reţinut de procurorii DNA în joc se afla o mită de 1,4 milioane de euro
Ramona Mănescu recunoaşte că nui s-a respectat faţă de FMI termenul de privatizare a CFR Marfa
Sa fim pregatiţi pentru o creştere a cotei medii de impozitare
Finanţele au publicat în MO patru modificări in domeniul financiar contabil
Producătorii de energie eoliană solicită Guvernului revizuirea ordonanţei privind acordarea certificatelor verzi
Prinţul George va primi cadou la botez o pajişte cu flori sălbatice din Transilvania
Vicepreşedintele Joe Biden i-a reamintit lui Ponta importanţa statului de drept
Oficial - Traian Băsescu participă la lucrările Consiliului European
Angela Merkel se simte spionată la telefon de americani
Horoscop
Bancul zilei. Sânii stewardesei
Gastronomie: Salată marinată pentru iarnă
Botoşani: Să moară mortul, domnule Maga?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă