Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12403
De la 07 Ianuarie 2003
122872470

Proteste impotriva legii gratierii si in tara, la Cluj, Sibiu, Brasov, Iasi, Constanta si Galati: Ploua, ninge, PSD-ul nu ne-nvinge!

  • 12 March 2017, 23:00
Aproximativ 300 de clujeni participa, duminica seara , la un nou miting antiguvernamental, multimea pornind in mars pe strazile din centrul orasului, scrie News.ro. Actiuni de protest au fost organizate in mai multe orase din tara, cei mai multi oameni, in jur de 150, adunandu-se la Sibiu, in timp ce cativa galateni au manifestat prin lectura, in fata Prefecturii.
Clujenii s-au adunat în Piaţa Unirii începând cu ora 18:00, aceştia organizându-se prin intermediul reţelelor de socializare. Mulţimea a pornit apoi în marş prin oraş. Oamenii au scandat lozinci antiguvernamentale precum "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu!", "Hoţii, hoţii!" sau "Uniţi, salvăm toată România!". De asemenea, oamenii au aus steaguri tricolore şi pancarte.
Aproximativ 100 de persoane au protestat şi la Braşov. Dacă iniţial la Prefectura Braşov s-au adunat 10 persoane, numărul protestatarilor a ajuns, apoi, la aproximativ 100. Protestatarii au cerut demisia Guvernului, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Ei au scandat "În democraţie hoţii stau la puşcărie!" şi "PSD, ciuma roşie!". La ora 19.30 protestatarii au plecat în marş spre Piaţa Sfatului unde au întins din nou un steag tricolor uriaş. Protestatarii au anunţat că vor scrie "Rezist" folosind un lanţ uman cu luminiţe
. La Sibiu, aproximativ 150 de persoane au protestat, cerând demisia Guvernului Grindeanu. Protestatarii s-au strâns în Piaţa Mare din oraş şi au mărşăluit pe bulevardul pietonal, pe un traseu de aproximativ 500 de metri. Ei au purtat pancarte cu mesaje împotriva PSD, a premierului a şi lui Liviu Dragnea. Oamenii spun că este necesar să fie vigilenţi, astfel încât politicienii să înţeleagă că nu poate guverna fără să ţină seama de voinţa poporului, angajamentele internaţionale şi promisiunile făcute. Acţiunea s-a încheiat după ora 20:00.
Aproximativ 25 de persoane au protestat şi în Piaţa Unirii din Iaşi, în condiţii de ploaie şi vânt puternic. Oamenii s-au adunat în centrul Iaşiului începând cu ora 18:30, şi au adus steaguri tricolore, dar şi drapele ale Uniunii Europene şi Statelor Unite ale Americii. Manifestanţii au scandat, printre altele "Demisia, Demisia!", "Plouă, ninge, PSD-ul nu ne-nvinge!", "Ne tragi ţara înapoi, PSD eşti un gunoi!" şi "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu"". Una dintre persoanele prezente în piaţă avea o umbrelă pe care este inscripţionat mesajul "#rezist".
Aproximativ 25 de persoane au protestat, duminică seară, şi la Constanţa, scandând lozinci anti-PSD şi arătându-şi susţinerea faţă de DNA. Oamenii s-au strâns începând cu ora 19:00 pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa. Ei au strigat "Hoţii, hoţii!", "DNA, să vină să vă ia!", "PSD, ciuma roşie!", "Demisia!". Unii dintre protestatari au adus steaguri, fluiere şi vuvuzele.
La Galaţi, duminică a fost organizat un protest prin lectură. Aproximativ 15 persoane s-au adunat în faţa sediului Prefecturii din Galaţi unde au citit cărţi. Protestatarii, având în piept insigne pe care scria "#rezist", au spus că în acest fel au vrut să arate că este vorba despre un protest paşnic, iar educaţia este importantă. "Transmitem un mesaj foarte simplu guvernaţilor noştri: că noi citim şi împreună putem rezolva toate problemele, inclusiv de ordin juridic", a spus o femeie aflată la protest. Manifestanţii au adus şi un panou cu mai multe coli, simbolizând o carte mai mare, în care se puteau citi diverse mesaje.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Fac ce fac cu mândria că sunt botoşănean!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 10.03.2017
Deşi acuzat, „muntele de carne” Atanasiu continuă să ameninţe
Ioan Rotundu
Raluca Turcan: Nu candidez la presedintia PNL. Avem doi candidati si e posibil sa apara si altii
Polonia spune ca "va juca dur" in relatia cu UE dupa votul in favoarea lui Tusk
Raluca Turcan: PNL pregateste un congres la care sa participe 5.000 de membri
Ministrul Justitiei, prima reactie dupa motivarea CCR:
Procurorii vor continua ancheta pentru a finaliza dosarul privind OUG 13 pe fapte prevazute in Codul penal, nu pe oportunitate, circumstante, constitutionalitate
Proteste si in Turcia fata de actiunile Guvernului de la Haga:
Manifestantii au aruncat cu portocale si oua in Ambasada Olandei la Ankara
Leonard Orban: Riscul dezintegrarii UE nu este major acum.
Brexitul a avut un efect paradoxal, a crescut sprijinul pentru Uniune
Ploi in multe zone ale tarii si ninsori la munte
Criza diplomatica turco-olandeza. Ministrul turc pentru Familie, escortat de politia olandeza pana la granita cu Germania
Ankara ameninta cu represalii si asteapta scuze din partea Guvernului de la Haga
The Observer: Batai, violuri si exploatare intr-un caz de sclavie moderna inregistrat in sudul Italiei.
Mii de femei, majoritatea romance, victime ale proprietarilor fermelor si serelor siciliene
Horoscopul zilei de 13.03.2017
Bancul zilei: Fermitatea bărbatului
Corupţie şi derută în rândul liberalilor
Ioan bRotundu
Ministrul Justitiei spune ca va discuta cu Augustin Lazar si Laura Codruta Kovesi
despre ancheta privind OUG 13 si nu exclude demisia lor
Protest impotriva proiectului legii gratierii.
2.000 de oameni in fata Parlamentului, dupa ce au venit in mars dinspre Piata Victoriei: Noaptea hoti / Ziua mafioti!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog