Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
33874
De la 07 Ianuarie 2003
106248000

Protocol intre Ministerul Educatiei si BOR privind predarea religiei in scoli

  • 30 May 2014, 23:00
Patriarhia Romana, Ministerul Educatiei Nationale si Secretariatul de Stat pentru Culte au incheiat joi, 29 mai, un protocol cu privire la predarea disciplinei religie-cultul ortodox in invatamantul preuniversitar si la organizarea invatamantului teologic ortodox preuniversitar si universitar, potrivit unui comunicat postat joi seara pe site-ul agentiei de stiri a Patriarhiei.
Protocolul stabileste cadrul cooperarii dintre cele trei institutii "in scopul imbunatatirii calitatii procesului educational prin asumarea coresponsabilitatii si competentelor specifice fiecarei institutii semnatare", se arata in comunicat fara alte detalii. Pana la publicarea acestei stiri, Ministerul nu a publicat pe site nici protocolul si nici un comunicat de presa in acest sens. Contactati de HotNews.ro, oficialii Ministerului Educatiei au promis ca vor publica documentele in cursul acestei zile.
Iata comunicatul integral dat de Patriarhia Romana, joi, 29 mai:
Joi, 29 mai 2014, Patriarhia Romana, Ministerul Educatiei Nationale si Secretariatul de Stat pentru Culte au incheiat Protocolul cu privire la predarea disciplinei religie - cultul ortodox in invatamantul preuniversitar si la organizarea invatamantului teologic ortodox preuniversitar si universitar.
Documentul a fost semnat de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, domnul Remus Pricopie, Ministrul Educatiei Nationale, domnul Mihnea Cosmin Costoiu, Ministrul delegat pentru Invatamantul Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica si domnul Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte. Protocolul are la baza principiul autonomiei cultelor religioase prevazut prin Constitutia Romaniei (art. 29), Legea privind libertatea de constiinta si libertatea religioasa (489/2006) si Statutul pentru functionarea si Organizarea Bisericii Ortodoxe Romane si principiul autonomiei universitare stipulat prin Legea Eductiei Nationale (1/2011).
Cele trei institutii constata necesitatea completarii si actualizarii protocoalelor similare in vigoare prin includerea experientei dobandite si a noilor prevederi legale pentru cresterea calitatii procesului educational de formare a personalului necesar Bisericii Ortodoxe Romane in diferite domenii de activitate (pastoral-liturgic, educatie, asistenta sociala etc.)
Protocolul stabileste cadrul cooperarii dintre Patriarhia Romana, Ministerul Educatiei Nationale si Secretariatul de Stat pentru Culte in ceea ce priveste invatamantul religios public (cultul ortodox), invatamantul teologic preuniversitar si universitar cu scopul imbunatatirii calitatii procesului educational prin asumarea coresponsabilitatii si competentelor specifice fiecarei institutii semnatare.
Patriarhia Romana apreciaza eforturile Ministerului Educatiei Nationale in ceea ce priveste cresterea calitatii invatamantului romanesc, promovarea competitiei si a competitivitatii pe plan national si international".
Contactat de HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica, a declarat ca "s-au facut declaratii, ca nu poate oferi mai multe detalii decat in comunicatul de presa si ca documentul nu poate fi facut public".
HotNews.ro a solicitat informatii suplimentare atat la Ministerul Educatiei cat si la Secretariatul de Stat pentru Culte si vom reveni imediat ce vom primi raspunsuri.
Afentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Simbolurile politicii româneşti
Anunț Urban Serv
Octavian Bellu si Mariana Bitang au demisionat din COSR
Senatorul PSD Sorin Constantin Lazar, urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu
Bulgaria: Tanar ales europarlamentar din intamplare
Diplomat rus despre consilierul prezidential Iulian Chifu: "A dat cu rahat si s-a ascuns"
Angela Merkel isi anunta sprijinul pentru Juncker la sefia Comisiei Europene
Mircea Basescu, santajat de ginerele si fiica lui Bercea Mondial
Pretul energiei ar putea creste cu 1-2% din cauza taxei pe stalp
Măsuri de siguranță sporite luate de jandarmii botoșăneni de Ziua Copiilor
Liviu Conțac este liber
Sculptorul Marcel Mănăstireanu a primit vineri titlul de cetățean de onoare al municipiului Botoșani.
Pe lângă sprijinul primarilor PSD am avut și sprijinul primarilor PNL și PDL
CPU de la Secția de Pediatrie scapă de griji de la 1 august
Horoscopul zilei
Botoşani: Opoziţia aufăcut flenduri proiectul de rectificare propus de Portariuc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă