Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11392
De la 07 Ianuarie 2003
122897041
Protocolul USL se modifică:

Candidaţi separaţi la europarlamentare şi echipă mixtă la prezidenţiale

  • o nouă formă de referendum şi un cod de conduită
  • 3 June 2013, 23:00
Protocolul Uniunii Social Liberale va fi amendat pe trei directii mari - obiectivele politice prioritare (revizuirea Constitutiei, inclusiv adoptarea unei noi forme pentru referendum, si regionalizarea), regimul alegerilor europarlamentare si prezidentiale si un cod de conduita "clar" in cadrul aliantei, a declarat, luni, la finalul sedintei USL, presedintele PNL, Crin Antonescu, citat de Agerpres.
El a reiterat ca protocolul actual al USL, aflat in vigoare, nu se modifica, ci este vorba doar de a adauga articole pentru o functionare solida si de durata a Uniunii.
"Amendamentele se vor construi in trei directii - obiectivele politice prioritare: revizuirea Constitutiei intr-un calendar care sa permita adoptarea noii forme prin referendum, pana la sfarsitul acestui an; regionalizare si descentralizare (...) tot pana la sfarsitul anului. (...) Al doilea capitol vizat de completarile protocolului - regimul alegerilor europarlamentare si prezidentiale de anul viitor", a explicat co-presedintele USL.
Liderul liberalilor a adaugat ca la europarlamentare, partidele componente ale USL vor candida pe propriile liste, "ceea ce nu va exclude un angajament, program comun al europarlamentarilor in PE, in convergenta cu proiectul de tara", iar la alegerile prezidentiale - candidat comun si constituirea unei echipe mixte USL care "sa construiasca pas cu pas proiectul prezidential", care sa nu insemne doar campanie, 'ci un proiect convergent cu programul de guvernare'.
"A treia chestiune - un cod de conduita prevazut si adaugit, adus la zi, conceput spre a face foarte clar tuturor membrilor, demnitarilor, parlamentarilor care sunt regulile elementare de conduita in cadrul unei aliante. (...) Un cod de conduita fara echivoc", a subliniat presedintele Senatului.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Gantomele şi… administratorul
Petru BOGATU : Cine şi de ce e contra unui guvern proeuropean la Chişinău
Polonezii au lansat cu succes un tren marfar pe ruta Lodz - Chengdu (China)
"Incredibilul turc" - cine a fost Mustafa Kemal Ataturk, simbolul Turciei laice
apărat de protestatari in marile oraşe ale ţării
Subteranele afacerii transfrontaliere Moldomin
ervicii secrete, masoni, oligarhi ş corupţe
Impozitarea cu 85% a plăţilor compensatorii uriaş
Alune americane
Botoşani: 1750 de foşti angajaţi suferă din cauza unui funcţionar nepriceput
Ioan Rotundu
Bogat o fi, dar tot măcelar a rămas
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog