Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6104
De la 07 Ianuarie 2003
122866171
Psalmi cântaţi la împrăştiere de otravă pe păşune

În războiul oierilor Nechifor – Ionescu a intrat şi un pastor adventist

  • Ioan Rotundu
  • 18 April 2018, 23:00
La Staţiunea Popăuţi lucrurile se precipită într-un ritm la care cu greu fac faţă să le pot surprinde pe toate. Între Ionică Nechifor, stăpânul absolut al Staţiunii Popăuţi şi oierul Luigi Ionescu există vechi conflicte generate de păşunea Staţiunii în suprafaţă de zeci de hectare.
Ionică Nechifor s-a considerat din totdeauna îndreptăţit să pască oile personale pe păşunea Staţiunii fără a-l costa vreun ban. Luigi Ionescu a avut contracte de închiriere cu Staţiunea pentru o suprafaţă de păşune plătind anual sume consistente cu titlu de redevenţă. Între cei doi au fost nenumărate conflicte fizice care s-au lăsat cu procese penale, Ionică Nechifor fiind şi condamnat penal. De când Nechifor a devenit directorul Staţiunii, necazurile făcute lui Luigi Ionescu s-au ţinut lanţ. Numai că, apărat de jandarmi şi de instituţia Poliţiei, Nechifor a câştigat în superioritate faţă de Ionescu care cu greu îşi mai poate paşte oile în tona de sub dealul Popăuţilor.
În ultima perioadă Nechifor l-a trimis pe fratele său Aurel, angajat al Staţiunii pe post de informator al său, să-i provoace fel de fel de şicane lui Ionescu. Pentru că Aurel s-a săturat să intre în conflict cu Ionescu, în ultima perioadă i-a spus fratelui director, adică lui Ionică Nechifor, că nu mai vrea să se implice în conflictul dintre ei. Supărat, Nechifor l-a dat afară din serviciu pe fratele Aurel. Proastă inspiraţie a avut Nechifor, pentru că fratele Aurel cunoaşte toate hoţiile sale şi nu-şi va pune lacăt pe gură.
Marţi, 17 aprilie, oile personale ale lui Ionică Nechifor păşteau bine mersi pe păşunea Staţiunii, ceea ce l-a enervat cumplit pe Ionescu care pentru păscutul oilor sale dă bani grei. Conflictul dintre cei doi a izbucnit spontan, iar Nechifor, care se ştie în inferioritate fizică faţă de Ionescu, s-a refugiat în maşină şi a dat bir cu fugiţii. Ionescu după el. Poarta Staţiunii fiind închisă, Nechifor nu s-a putut refugia în curte aşa că s-a îndreptat spre Botoşani, Ionescu în urma sa.
La intersecţia drumului naţional cu cel secundar care duce în Roşiori, Nechifor a cârnit şi a intrat în sat. Ionescu îi ţinea trena. Pe uliţele întortocheate ale satului, bine cunoscute de Nechifor, Ionescu i-a pierdut urma. S-a postat strategic la ieşirea din Roşiori în drumul naţional şi a aşteptat. După vreo jumătate de oră a apăru şi Nechifor, care a accelerat şi s-a înscris pe drumul spre Costeşti. În satul Costeşti, şi el cu uliţe întortocheate, Ionescu i-a pierdut urma definitiv, aşa că răfuiala dintre cei doi n-a mai avut loc.
Ieri, Ionescu a avut surpriza să constate că doi paznici dintre cei angajaţi de Nechifor de la o firmă de pază, îl escortau pe Valeriu Chiribuţă, pastorul adventiştilor schismatici din Unţeni, au intrat pe păşunea unde pasc oile sale iar pastorul a împrăştiat boabe de porumb otrăvite.
Cine este acest pastor şi ce caută el în compania lui ionică Nechifor. Chiribuţă este un disident al cultului adventist. Pentru că nu s-a înţeles cu pastorul de la nivel de judeţ, Chiribuţă şi-a făcut în Unţeni propria lui biserică şi are proprii săi adepţi. În echipa lui Ionică Nechifor a intrat de curând, mai exact de când acesta l-a fugărit din Staţiune pe fratele Aurel care-i cânta cântece religioase în birou şi se ruga pentru sănătatea şi prosperitatea fratelui director.
Acum, în biroul lui Nechifor cântă şi se roagă pentru succesul directorului pastorul Chiribuţă. Nu se ştie pe ce post este pastorul angajat dar imediat ce s-a aflat de isprava sa cu otrava, acesta a fost sunat de un adept care i-a reproşat că fapta sa nu se potriveşte cu statutul său de pastor. Chiribuţă i-a promis adeptului că nu se va mai ocupa de împrăştiat otravă pe păşunile oamenilor. Dar a făcut-o deja! Ionescu ştie cum să-şi ferească oile de otravă, animalele sălbatice care vieţuiesc prin zonă nu se pot apăra.
Dacă otrava ar fi fost pusă de Ionescu, la semnalul lui Nechifor ar fi fost încarcerat şi presa de curte a Poliţiei informată în detaliu. În cauză fiind vorba de Ionică Nechifor, nicio autoritate a statului n-a dat curs reclamaţiei lui Ionescu. Până acum Ionică Nechifor a susţinut că el nu este pocăit., ci creştin ortodox. A minţit cum îi este feleşagul. Dovada că este ne-a furnizat-o singur. Nu este nimic de condamnat să fii pocăit atâta vreme cât îţi vezi de religia ta, dar când te comporţi ca un impostor şi încalci toate cele zece porunci biblice, nu eşti nici creştin ortodox şi nici pocăit. Eşti un nelegiuit!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nechibzuinţă feminină
Horoscopul zilei de 19.04.2018
Au început înscrierile la Crosul Nordului Teioasa Trail
Iohannis: Summit-ul NATO de la Bruxelles reprezintă o nouă etapă de adaptare a alianței în fața amenințărilor de securitate.
Flancul estic trebuie susținut
DNA cere președintelui încuviințarea urmăririi penale față de Sebastian Vlădescu pentru luare de mită.
Prejudiciul din dosar se ridică la 20 de milioane de euro
Comisia Iordache începe joi modificările la Codul penal și de procedură penală, cu noi proiecte.
Varianta susținută de PSD - fără prag la abuzul în serviciu
Senatul a aprobat Legea privind înființarea unui fond mamut de investiții de 1,85 miliarde lei
Cum propune PSD să modifice Codul penal și de procedură penală:
neglijența în serviciu este eliminată; condițiile de liberare condiționată, relaxate/ Comunicările publice din cursul unei urmăriri penale sunt interzise Eliberarea condiționată, relaxată drastic: Un deținut ar putea ieși din pușcărie dacă a executat jumătate din pedeapsă (proiect)
Dorohoieni revoltaţi pe abuzurile vicelui CJ Dorin Birta
Ioan Rotundu
Se pregătește cea mai ambițioasă reformă a impozitării profiturilor în UE
cu impact pentru companii și bugetele naționale
Proiectul de Cod penal modifică și prevederile privind mărturia mincinoasă.
Tăriceanu, printre beneficiari
Cum îl ajută modificarea Codului Penal pe Liviu Dragnea:
Șeful PSD ar putea beneficia de o nouă cale de atac la sentința definitivă din dosarul Referendumul
Conversațiile interceptate care nu privesc fapta nu pot fi folosite;
Datele obţinute dintr-un sistem informatic care nu au legătură cu infracţiunea se şterg definitiv/ Procurorul informează în cel mult 10 zile de la încetarea mandatului de supraveghere tehnica pe cel vizat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog