Ingrediente: 1 pui, 150 gr carne tocată, 100 gr ciuperci tăiate, morcov, mazăre, praz, 1 ou, sare, piper, boia de ardei dulce, 1 legătură pătrunjel verde, 2 felii costiţă slabă, 150 ml vin alb.
Mod de preparare: Puiul se dezosează cu ajutorul unui cuţit mic cu vârful ascuţit, începând de la şira spinării şi urmărind oasele, până se ajunge la piept; se scoate coşul pieptului apoi se trece la scoaterea oaselor de la pulpe. După dezosare se adaugă farsa formată din carnea tocată, ciuperci, morcov tăiat cuburi, mazărea, prazul tăiat mărunt, oul, pătrunjelul tăiat fin, condimentele. Peste farsă se adaugă feliile de costiţă. Se pliază puiul, apoi se coase cu un ac şi aţă subţire pe şira spinării. Se unge cu ulei şi se introduce la cuptor timp de 30-40 minute la un foc potrivit. Se stropeşte din când în când cu apă. Se adaugă vinul cu 5 minute înainte de a fi scos din cuptor. (Lucullus)