Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4217
De la 07 Ianuarie 2003
124240595

Punct final escrocheriilor la care s-a dedat primul procuror Raluca Stâncescu

  • Ioan Rotundu
  • 2 October 2017, 23:00
Ieri, 2 octombrie, DNA Bucureşti a emis un comunicat de presă priun care a făcut cunoscut public trimiterea ]n judecată a primului-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stâncescu, a concubinului ei, ţiganul interlop Cătălin Stavără, a şefului DGA Botoşani Daniel Buliga şi a poliţistului Constantin Batcă. Precum se poate observa, sunt numai infractori de lux, de top, funcţionari ai statului plătiţi cu bani mulţi ca să ne apere de infractori, dar care s-au dovedit a fi ei însuşi infractori.
Comentam cu cu câteva zile în urmă că Secţia procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a repus-o în funcţia de prim-procuror pe Raluca Stâncescu. Am avut un ministru pe nume Relu Fenechiu care a plecat în puşcărie direct de pe scaunul de ministru. Iată că avem un prim-procuror trimis în judecată pentru infracţiuni de tip interlop dar care continuă să-şi exercite funcţia, adică să-i ancheteze pe infractori. S-a ajuns în situaţia incredibilă ori unde în lume, nu şi la români, ca infractorii să se ancheteze unii pe alţii şi să-şi facă dosare de trimitere în judecată.
Daniel Buliga este şeful Direcţiei Generale Anticorupţie din IJP Botoşani. El s-a asociat la infracţiuni cu Stâncescu şi ţiganul ei Stavără iar când a fost citat ca martor de către procurorii DNA Suceava a depus mărturie falsă. Aşa a ajuns să fie trimis în judecată. Dar Buliga continuă să lupte împotriva corupţiei din sistemul poliţienesc. Şi o face de pe poziţia de inculpat.
Nu sunt proşti Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu când spun că justiţia română este dominată de corupţie. Iar cei care dau credit spuselor lor nu sunt puţini. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, declara ieri că el nu are nimic a schimba din propunerile de modificare a legilor justiţiei chiar dacă CSM-ul a dat aviz negativ. Ministrul Tudorel s-a aliat cu tagma corupţilor din politică, considerând că nu mai este cazul să se scundă că şi el este un corupt din sistemul justiţiei cu state mai vechi iar acum a sosit momentul să-şi unească forţele cu corupţii din mediul politic şi guvernamental ca să se menţină la putere.
Singura care-i mai poate opri este Codruţa Koveşi. Dacă reuşesc s-o înlăture, atunci soarta noastră va fi pecetluită pentru multe zeci de ani de acum înainte şi vom avea nevoie de un nou prezicător precum răposatul Silviu Brucan care să ne prognozeze cam câţi ani ne va trebui să revenim în rând cu lumea civilizată.
Redau mai jos, integral, Comunicatul DNA-ului.

Comunicat DNA
În cauza mediatizată prin comunicatele nr. 728 și 732 din 21 iulie, respectiv 25 iulie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților:
STĂNCESCU RALUCA, la data faptelor prim procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- șantaj,
- instigare la favorizarea făptuitorului,
- instigare la compromiterea intereselor justiției,
- divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice,
- conflict de interese;
STAVĂRĂ CĂTĂLIN, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj;
BATCĂ CONSTANTIN, la data faptelor agent de poliție în cadrul Poliției municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- favorizarea făptuitorului,
- fals intelectual în formă continuată,
- compromiterea intereselor justiției;
BULIGA BOGDAN DANIEL, la data faptei șef al Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În cursul lunii octombrie 2015, folosindu-se de autoritatea conferită de funcția de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, inculpata Stăncescu Raluca, împreună cu inculpatul Stavără Cătălin, a exercitat acte de constrângere psihică asupra unei persoane. Concret, cei doi au încercat să determine persoana respectivă își cedeze dreptul de proprietate asupra a două imobile (apartament și garsonieră), situate în municipiul Botoșani, în favoarea unei rude a inculpatului Stavără Cătălin.
Prin constrângerea psihică exercitată, inculpații Stăncescu Raluca și Stavără Cătălin au urmărit să-i inducă persoanei respective o stare de temere prin aceea că, dacă refuză, vor fi inițiate cercetări față de aceasta și față de membrii familiei acesteia pentru săvârșirea unor pretinse infracțiuni de evaziune fiscală și trafic de persoane.
La data de 21 iulie 2017, inculpatul Buliga Bogdan Daniel, în calitate de șef al Serviciului Județean Anticorupție Botoșani, fiind audiat ca martor în prezentul dosar, cu intenție, a făcut afirmații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei în privința cărora a fost întrebat, omițând totodată să declare toate aspectele despre care avea cunoștință.
Concret, inculpatul s-a oferit să folosească resursele umane și tehnice ale Serviciului pe care-l conducea pentru a o ajuta pe inculpata Stăncescu Raluca în demersul său infracțional, aspect pe care l-a negat în fața procurorilor anticorupție.
În perioada 30 octombrie 2015 – 04 februarie 2016, inculpata Stăncescu Raluca, în aceeași calitate, l-a determinat în mod direct pe inculpatul Batcă Constantin, agent de poliție în cadrul Poliției municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale, să tergiverseze cercetările pe care le efectua într-o cauză penală față de inculpatul Stavără Cătălin, pentru săvârșirea unei infracțiuni de lovire sau alte violențe, în scopul îngreunării cercetărilor penale și favorizării acestuia din urmă. Pentru a justifica perioada în care cauza s-a aflat în nelucrare, la începutul lunii noiembrie 2016, agentul de poliție, cu intenție, a întocmit în fals două procese verbale, prin antedatare și inserarea unor mențiuni nereale.
În același context și în aceeași calitate, la data de 04 februarie 2016, inculpata Stăncescu Raluca l-a determinat pe inculpatul Batcă Constantin să-i pună la dispoziție, fără drept, un suport optic ce conținea înregistrări ale unor camere de supraveghere (mijloc de probă în același dosar penal menționat mai sus) în vederea favorizării inculpatului Stavără Cătălin, lucru pe care agentul de poliție l-a și făcut în cursul aceleiași luni.
Separat de cele anterior menționate, în aceeași calitate, la data de 22 iunie 2016, magistratul a divulgat, fără drept, inculpatului Stavără Cătălin, date nedestinate publicității, cu caracter confidențial, rezultate din supravegherea tehnică a unei persoane, realizată în contextul instrumentării unui alt dosar penal.
În perioada 06 – 12 decembrie 2016, inculpata Stăncescu Raluca, în calitate de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, cu intenție, a inițiat procedura de achiziție a unui bun de la o societate comercială pe care o administra în fapt împreună cu inculpatul Stavără Cătălin. În acest context, inculpata a aprobat referatul de necesitate și a semnat o dispoziție de plată, obținând în mod indirect un folos patrimonial pentru sine în cuantum de 697 de lei.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Suceava, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Avantajul profesiei
Horoscopul zilei de 310.2017
Patriarhul Daniel le cere bisericilor sa sprijine studentii saraci
Depopularea este cea mai mare problema a Romaniei in acest moment
Dragnea, cu privire la cresterea indicelui Robor:
Trebuie sa aiba loc o discutie cu BNR
Guy Verhofstadt, primul inalt oficial european ce rupe tacerea generalizata a UE fata de situatia din Catalonia:
Condamn clar ce s-a intamplat azi
Ce miscari autonomiste mai exista in Europa: din Catalonia in Lombardia, din Tara Bascilor in Tinutul Secuiesc
Liviu Dragnea, la inceputul anului universitar, despre manualul unic:
Cand am fost noi in facultate poate eram mai prosti, dar aveam un singur manual si se pare ca au iesit totusi ingineri, economisti, profesori
Criza spaniola a ajutat leul,
acesta castigand un ban in fata unei monede europene penalizate de piata?ROBOR urca la randul lui la 1.71%
Ordonanta de Urgenta care prevede crearea sistemului de avertizare a populatiei in caz de dezastre naturale, blocata.
Ministerul de Interne cere mai multa transparenta si considera ca nu e cazul unei situatii de urgenta pentru ca nu exista prognoze despre viitoarele vijelii
Tudorel Toader ignora avizul negativ al CSM si anunta ca nu va rescrie proiectul de modificare a legilor justitiei:
N-ai ce sa rescrii acolo
Klaus Iohannis, atac la plagiatori si la calitatea proasta a scolilor doctorale
Tudora: Cornelia Vatavu, directorul de şcoală cu apucături dictatoriale
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog