Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26870
De la 07 Ianuarie 2003
86897858

Puşcărie pentru pacienţii violenţi

  • 18 October 2010, 23:00
Pacienţii care îşi vor ameninţa cadrele medicale vor putea ajunge în puşcărie. Asta prevede un proiect de act normativ. Ameninţarea se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni până la 2 ani, faţă de 3 luni până la un an, cum este prevăzut în prezent.
Proiectul prevede că pacienţii care agresează cadrele medicale se vor alege cu pedepse mult mai aspre decât cele din prezent. Este ceea ce vor reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Colegiului Medicilor. O propunere legislativă în acest sens a fost deja făcută. „Sper ca propunerea să fie şi luată în seamă. Sunt mulţi pacienţi agresivi. Noi, cel puţin, care lucrăm în serviciul de ambulanţă, ne lovim destul de des de agresivitatea unor pacienţi. Fie că este agresiune fizică sau verbală, trebuie sancţionată ca atare. Acum legea este prea blândă”, este opinia unui cadru medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.
Oficialii sistemului sanitar au transmis ministrului Justiţiei şi Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor un amendament la proiectul „Legii privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor”, în care propun ca infracţiunile asupra personalului medical –medic, asistent medical, şofer de ambulanţă sau orice altfel de personal din sistemul medical aflat în exerciţiul funcţiunii să fie încadrate în categoria ultraj asupra autorităţii şi să fie sancţionate în consecinţă, mult mai aspru, la fel ca faptele săvârşite asupra funcţionarilor publici.
„Astăzi, dacă o persoană loveşte un medic într-un spital poate să fie sancţionată cu închisoare de la 3 luni până la 2 ani, sau cu amendă, după caz. Noi propunem înăsprirea pedepselor, similar cu cele aplicate în cazul agresiunilor asupra funcţionarilor publici. Astfel, agresorul ar fi sancţionat cu închisoare între 6 luni şi 3 ani. Mai mult, prin noua prevedere legală împăcarea părţilor nu mai înlătură răspunderea penală. Prin noile măsuri urmărim descurajarea celor care nu respectă corpul medical şi munca depusă de angajaţii din sistem. Şi au existat în ultima perioadă unele cazuri îngrijorătoare”, se menţionează într-un comunicat trimis de Ministerul Sănătăţii.
Vătămarea corporală gravă se va sancţiona cu închisoare de la 3 la 12 ani, faţă de 2-7 ani, iar vătămarea corporală se va sancţiona cu închisoare de la 6 luni la 6 ani, faţă de pedepsele actuale de 6 luni -5 ani. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Manipulări destinate eşecului
Horoscop
Program Tv SOMAX, marţi, 19 octombrie
Bancul zilei: Curiozitatea unei doamne
Beţivi pe drumul public la Răuseni
„Care-i treaba cu Modern Calor?”
Sediul liberalilor călcat de hoţi
Municipalitatea promite de pe acum un revelion de vis
Căsătorii şi naşteri mai puţine, dar tot mai multe persoane decedate
Incendiu provocat de utilizarea unui aparat de sudură
Pedepse aspre pentru copiatorii la Bac
Licee şi grupuri şcolare supravegheate de inspectorii şcolari
Doi mari politicieni botoşăneni bat la uşa PDL.
Spionii rusi expulzaţi de SUA în luna iulie au fost decoraţi la Kremlin
Peste 300 de kilograme de aur au fost furate dintr-un depozit al Autorităţii Vamale
Strategia PDL pentru moţiunea de cenzură
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă