Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8484
De la 07 Ianuarie 2003
90872637
Puţini, dar hotărâţi,

Membrii Obştii Dracşani ameninţă că vor recurge la gesturi disperate

  • 24 October 2008, 23:00
Reprezentanţii Obştii Dracşani au protestat ieri în faţa Prefecturii pentru a-şi cere drepturile. Înarmaţi cu pancarte şi goarne, aproximativ 30 de membri ai Obştii Dracsani au scandat lozinci împotriva autorităţilor, supăraţi că nu li se rezolvă doleanţele.
„Vrem iazul înapoi!” „Jos prefectul, duşman!” au fost doar câteva din cele scandate de protestatarii puţini la număr, bătrâni, dar hotărâţi. Acuzaţiile s-au îndreptat şi împotriva lui Mihai Elvădeanu, de la care Obştea Dracşani aştepta de câţiva ani rezolvarea situaţiei. „Am ieşit din cauză că Prefectura ne pune piedici la procesul pe care l-am făcut la Judecătorie. Contestăm alte amplasamente de iazuri din judeţ fiindcă noi nu avem ce căuta acolo. Domnul prefect face cunoscut la termenul de 1 noiembrie că nu este împotriva cererii de intervenţie a SC Piscicola ca să rămână ei în continuare acolo. Am apelat la prefect prin diferite memorii să ne dea actul prin care spun ei că iazul face parte din domeniul public. Noi nu am primit acest document de la nimeni”, a precizat preşedintele Obştii Dracşani, Mihai Popa (foto), specificând că autorităţile invocă faptul că iazul e domeniu public, doar ca acesta să nu poată fi restituit.
Oamenii nu vor să accepte despăgubiri fiindcă acestea trec, dar amplasamentele sunt moşteniri din străbuni, din 1925. „Vrem acest document pentru ca noi să ne putem adresa la Curtea Constituţională. Dacă ei spun că e domeniul public cu trecere din domeniul privat, conform Constituţiei României, nu se poate trece un domeniu privat în domeniu public fără o despăgubire prealabilă. Ori noi nu am ştiut nimic de treaba asta. O să vrem daune financiare pentru timpul în care ne-au împiedicat să obţinem dreptul de proprietate conform legii. Din 2006, 2007, 2008 sunt datori cu 58 milioane lei noi, venitul pe care trebuia să-l avem noi dacă aveam iazul”, a mai adăugat Mihai Popa.
La faţa locului şi-a făcut apariţia şi deputatul pedelist Cătălin Buhăianu dornic de ceva baie de imagine. Numai că oamenii l-au asaltat nu cu urări de bine, ci cu probleme. „De ce ne spun că e loc strategic? Sunt submarine în iazul Dracşani?”, l-au luat la întrebări protestatarii. Depăşit de situaţie, deputatul i-a chemat la birou la partid, pesemne ca să aibă timpul necesar să îşi facă temele, fiind probabil luat pe nepregătite. „Dacă nu se rezolvă problema să ştiţi că înconjurăm iazul cu totul. Şi nu aşa 5-7 persoane. Să ştiţi că suntem 1.800 moştenitori de toţi”, au mai avertizat oamenii. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Preşedintele Ungariei vopseşte aşa zisul Ţinut Secuiesc
el l-a numit “Regiunea de dezvoltare ţinutul Secuiesc”
Primarului din Miercurea Ciuc i-a fost frică de Băsescu
el nu a amintit de Regiunea Autonomă Maghiară
Umbra lui Şaguna
A primit o avere de 950 milioane euro de la unchiul pe care nu-l văzuse de 10 ani
Telefonul mobil care ştie să-şi recunoască posesorul inventat de o româncă
Fonduri de 172,2 milioane lei pentru finanţarea proiectelor locale
Comunicat de presă
Cum este minţit şi înşelat clientul la BCR
Horoscop
Sărăcie într-o bancă… elveţiană
Aparatură medicală ultraperformantă
Chiar şi dezbrăcată, Daniela n-aduce voturi
Neveste de politicieni cocoţate în funcţii publice
Comentariul comentariilor (CCXXIV)
(Ioan Rotundu)
Buhăianu este chinuit de prea multe întrebări
Bine instruiţi de Ţurcanu, liberalii i-au trădat pe social-democraţi
Mihai Ştefan a ieşit la lumină sub reflectorul PD-L
Niţură pozează în om sărac, cinstit şi înflăcărat patriot
Oare chiar trebuiau sistate aceste activităţi?
Eutanasierea bolnavilor în stare terminală rămâne valabilă
Probleme la vopsesaua de păr
Reclamaţii fondate la adresa RAR
Nebunia medicamentelor compensate se mută la uşa medicilor de familie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă