Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25774
De la 07 Ianuarie 2003
122911423

Qui prodest sau cine are interesul să lovească în Mitropolia Basarabiei

  • 20 July 2008, 23:00
Cine isi inchipuia ca rauvoitorii vor sta cu mainile in san si vor contempla senin cum activitatea Mitropoliei Basarabiei intra pe fagasul normalitatii, s-au inselat amarnic. Noi, spre deosebire de altii, nu am cazut prada iluziilor. Era limpede ca singura structura ecleziastica ortodoxa romaneasca din Republica Moldova va fi sabotata, torpilata, batjocorita. Nu am crezut insa, ca securea razboiului va fi dezgropata atat de brusc si chiar de persoane din interiorul Mitropoliei Basarabiei.
Asadar, deputatul Vlad Cubreacov a fost acuzat saptamana trecuta de imixtiuni politice in treburile Mitropoliei Basarabiei. Acuzele respective au fost tirajate generos in cateva publicatii pretins independente de la Chisinau.
Pentru cine stie, dar se face ca uita, reamintim ca tinta atacurilor sub centura din presa mafiotizata, Vlad Cubreacov, a fost unul din principalii artizani ai reactivarii Mitropoliei Basarabiei. Prima sa asa-zisa imixtiune politica in treburile Mitropoliei s-a produs in vremuri grele si tulburi pentru mica noastra tara. Atunci cand unii, cu prosoape in gat, erau cocotati in capul mesei, iar altii, cu legitimatii de kaghebist in buzunar si antenele indreptate spre Moscova, conduceau, de facto, tara. Anume in acea perioada, Vlad Cubreacov a inceput sa trudeasca de zor, metodic, pragmatic, fara declaratii siropoase, intru repararea unei mari nedreptati istorice.
Reactivarea Mitropoliei Basarabiei nu este singurul merit al crestin-democratului Cubreacov. Ani de-a randul, acesta, impreuna cu colegii sai din PPCD, a cerut insistent, in Parlament, in fata instantelor judecatoresti, dar si in strada, daca era cazul, punerea in legalitate a Bisericii romanesti din Moldova. A reprezentat ani la rand Mitropolia Basarabiei la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, a cautat sa-i restituie acesteia proprietatile confiscate de regimul sovietic. Carcotasii cunosc foarte bine aceste detalii, dar incearca cu disperare sa le puna enoriasilor ochelari de cal. La comanda cui? Ramane de vazut. Adevarul iese intotdeauna la suprafata.
Asadar, Vlad Cubreacov a devenit, in imaginatia bolnava a unora cu obraz de scoarta si burta de cal, dusmanul numarul unu al Mitropoliei Basarabiei. Cine il acuza? Sau, mai bine zis, cine sta in spatele trompetistilor de serviciu?
E limpede - unii care nu au miscat, de-a lungul anilor, un deget pentru a sprijini Biserica romaneasca de la Chisinau. Patronii politici ai randasilor de la “Timpul” sau “Jurnal de Chisinau”, publicatii ce exceleaza in efortul titanic de diabolizare a lui Vlad Cubreacov. Nomenclaturistii cu pretentii si ifose de mari democrati si opozanti. Fripturistii si carieristii, care se fereau de Mitropolia Basarabiei ca necuratul de tamaie atunci cand detineau felurite portofolii in stat. Fie de primar al Chisinaului si membru al Guvernului, fie de ministru de Stat si de sef al Departamentului Privatizarii, fie de vicepremier, fie de deputat in Parlament.
I-a vazut cineva inghetand in strada si protestand impotriva abuzurilor comise impotriva Mitropoliei Basarabiei? I-a vazut cineva pledand inflacarat pentru punerea ei in legalitate? Doamne fereste! De asta erau buni doar Cubreacov si prietenii sai crestin-democrati. Unii ca Urechean sau Filat nu aveau timp pentru astfel de activitati. Erau preocupati doar de ticsirea buzunarelor.
Anume acesti gangsteri ai tranzitiei picura astazi venin in penitele valetilor cu pretentii de mari jurnalisti. Iar valetii, la randul lor, isi fac constiincios meseria de killeri mediatici. Cinic, metodic, fara scrupule, in cel mai kaghebist mod cu putinta. Sau poate ca atat ii duce mintea de idioti utili.
Asadar, intrebarea sacramentala in acest conflict este Qui Prodest? Cui folosesc aceste nesabuite lovituri sub centura lui Vlad Cubreacov? Cine sta in spatele declaratiilor de saptamana trecuta? Cui i-a venit in cap sa foloseasca naivitatea unor preoti pentru a asasina moral o persoana care a contribuit esential la repunerea in drepturi a Ortodoxiei romanesti in Basarabia? Cine a fost, de-a lungul anilor, cel mai mare dusman al Mitropoliei Basarabiei? Cine a abordat agresiv aceasta chestiune la toate intrunirile panortodoxe? Cine a infierat constant reactivarea noilor episcopii ale Mitropoliei Basarabiei, inclusiv in stanga Nistrului? Raspunsul pare limpede si se afla, credem noi, chiar in inima Colosului din Rasarit. Pe Lubyanka.
Igor Burciu, Flux

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


România este un Paradis Fiscal al băncilor
Horoscop
Chip de a scăpa de nevastă
Conţac se simte marginalizat şi chiar ignorat
Reîncepe bâlciul cu sporurile de noapte
Laudele comunitarului şef Răileanu sunt contrazise de realitate
Biserica Uspenia se va reflecta în beton şi sticlă
Minori fără identitate
S-a dat startul la promisiuni electorale
Nu mai avem chef de muncă în Spania
Telefonul la care se puteau reclama serviciile medicale proaste a dispărut
pentru că pacienţii nu mai pot reclama, Oprişanu se laudă că treburile merg strună
Mai nou, operatorii de telefonie mobilă ne păcălesc cu site-urile
Judecătorii n-au curajul să recunoască dreptatea lui Niţu
Ghid de urmat în cazul în care sunteţi debranşaţi abuziv de la utilităţi
Cum îţi impune Petrom-ul să plăteşti, deşi nu ai alimentat cu carburant
Minunea părinţelului Diaconu n-a fost minune
Cocktailul lui Geoană şi euforia
Program Tele'M Botoşani, luni, 21 iulie
Vorbind gura fără el, Codreanu s-a rostuit cu un proces de calomnie
Comentariul comentariilor (CXLIX)
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog