Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26850
De la 07 Ianuarie 2003
108358026

Răchiţi: Bulgaru se vrea primar, dar fără să respecte legile în construcţii

  • 29 May 2016, 23:00
Florin Bulgaru este candidatul PNL la funcţia de primar al comunei Răchiţi. Fost bişniţar de ţigări, promovat de demolatorul culturii botoşănene care a fost preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, consilierul său, acum Bulgaru vrea să fie primarul comunei Răchiţi. Dreptul de a candida i-l conferă legea dar dreptul de a fi ales aparţine cetăţenilor comunei Răchiţi.
Va fi greu pentru Bulgaru să-i convingă pe cetăţeni să-l voteze primar de vreme ce el, aspirant la această funcţie, a încălcat grosolan legislaţia în construcţii şi mai ales respectarea drepturilor de vecinătate.
Rodica Romaniuc din Răchiţi s-a adresat Inspecţiei Judeţene în Construcţii botoşani reclamând faptul că fiind vecină cu familia Bulgaru, aceştia au construit fără autorizaţie legală o coşmelie a cărei zid se află chiar pe hat. Practic nu s-a respectat distanţa faţă de proprietatea vecinului prevăzută de Codul civil în ridicarea unei construcţii.
Inspecţia în Construcţii, cu adresa nr. 8809/16 mai 2016 sesizează Primăria Răchiţi asupra ilegalităţii comise şi cere aplicarea sancţiunilor de rigoare persoanelor vinovate. Adresa Inspecţiei în Construcţii a fost înregistrată la Primăria Răchiţi sub nr. 4015/16 mai 2016,m prin rezoluţia primarului Gheorghe Iacob fiind repartizată spre rezolvare viceprimarului.
Rodica Romaniuc a dorit ca abuzul comis de familia Bulgaru să fie mediatizat la Lumea lu+ Rotundu dar pentru că suntem în campanie electorală şi emisiunea este suspendată, am preluat aspectul pentru a-l prezenta în Jurnalul.
M-am deplasat la faţa locului şi am fost condus de Rodica Romaniuc în grădina din spatele casei. Într-adevăr, pe hat s-a ridicat zidul unei construcţii cu două nivele ce pare a fi adăpost pentru animale şi furaje, alături fiind şi coteţul de păsări. Romaniuc susţine că tatăl lui Florin Bulgaru este la pat, nedeplasabil, iar construcţia a ridicat-o Florin şi cu fratele său şi vrea ca să fie demolată pentru că nu respectă distanţa faţă de gard şi-i afectează, prin umbrire, vegetaţia din grădină..
La Primăria Răchiţi, primarul Gheorghe Iacob a confirmat că acea construcţie nu are autorizaţie şi nici n-a venit vreun membru al familiei să solicite aşa ceva dar că viceprimarul a primit dispoziţie să efectueze cercetările de rigoare şi să aplice legea. Legea spune că orice construcţie ridicată fără autorizaţia de rigoare eliberată de organul de administraţie publică locală se sancţionează cu amendă şi dispunerea demolării ei.
Florin Bulgaru este candidatul PNL la funcţia de primar. Probabil că atunci când a ridicat construcţia a avut în vedere că ajungând primar n-o să-i mai ceară nimeni socoteală că nu a respectat legea. La statutul său de fost bişniţar probabil că n-a avut în vedere că reclamaţia va veni din partea vecinului vătămat prin aşezarea unei construcţii chiar pe gardul despărţitor. Iată că Rodica Romaniuc a reclamat abuzul lui Florin Bulgaru, toată tărăşenia devenind publică.
(I.R.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Avrămeni: Finul îşi reclamă la presă naşul primar
Ioan Rotundu
Teioasa: Părintele Nicodim şi educaţia creştină cu pumnul
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Temperatura la om
Horoscopul zilei de 30.05.2016
Klaus Iohannis: Am cerut Guvernului un plan de actiune pentru a face din Diaspora o "prioritate nationala" in mod real
Prognoza meteo pentru luni si marti in tara
Presedintele Klaus Iohannis se intalneste luni cu printul Charles
Prahova: Zece persoane, membri ai PSD aflati in campanie,
ranite dupa ce un podet s-a rupt in comuna Plopu/ Politia va verifica legalitatea constructiei
Anca Dragu: Guvernul vrea sa modifice prin ordonanta de urgenta legea darii in plata
si sa scuteasca de impozit cazurile sociale
Numarul romanilor arestati in Anglia si Tara Galilor a urcat anul trecut la peste 18.000
Truşeşti: Dinozaurul comunist semianalfabet otrăveşte iarăşi electoratul
Ioan Rotundu
Frumuşica: Liberala cucoana preoteasă a păcătuit în zi de duminică
Botoşani: Comisarul şef Bunduc se pensionează. Vui va lăsa această moştenire?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă