Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Publicitate
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
21944
De la 07 Ianuarie 2003
74829813

Radu Moraru acuză CNA în disputa Naşul TV-UPC

  • 31 October 2013, 23:00
Radu Moraru, asociat la televiziunea NasuL TV, i-a acuzat joi pe membrii CNA ca permit ca UPC sa incalce Legea netransmitand acest canal in pachetul digital de baza, in conditiile in care postul este unul obligatoriu la retransmisie pentru cablisti, potrivit Mediafax. El a acuzat ca un raport intocmit de inspectorii CNA in urma unor verificari la UPC, legate de retransmisia Nasul TV, este "mincinos" si cu toate acestea a fost acceptat de membrii Consiliului. Acestia au apreciat, in discutii purtate in alte sedinte pe tema cazului Nasul-UPC, ca distribuitorul de cablu nu a incalcat legea.
In urma cu o luna, Radu Moraru declara, la CNA, ca UPC incalca Legea audiovizualului deoarece nu retransmite Nasul TV in pachetul digital de baza, desi acest lucru este obligatoriu pentru toti cablistii. El afirma ca, drept urmare, televiziunea Nasul TV nu mai era receptionata in 500.000 de gospodarii.
Pe de alta parte, reprezentanti UPC au aratat, in aceeasi sedinta de la finele lui Septembrie, ca Nasul TV se regasea in pachetul digital al UPC Romania. Ulterior, inspectorii CNA au efectuat un control la UPC, iar raportul intocmit in urma acestui control si discutat in sedinta din 22 octombrie nu a confirmat reclamatia lui Radu Moraru.
Astazi, realizatorul a venit din nou in fata CNA, reafirmand ca televiziunea nu este preluata in pachetul digital de baza al UPC. Contestatia lui Radu Moraru referitoare la raportul de inspectie a fost insa respinsa de membrii CNA.
Mediafax precizeaza ca decizia l-a nemultumit foarte mult pe Radu Moraru, care i-a acuzat pe membrii CNA ca tolereaza incalcarea Legii audiovizualului de catre o "corporatie straina" si tolereaza "un raport mincinos" realizat de Serviciul Inspectie al CNA: "Este inadmisibil, fara precedent, de doua luni se incalca legea si dumneavoastra tolerati un raport mincinos (...). Vreti sa iesim in strada, ok, multumim frumos".
Izbucnirea lui Radu Moraru i-a nemultumit pe membrii CNA, care au calificat-o drept "cel putin neeleganta", iar Monica Gubernat, membru al Consiliului, a spus, citata de Mediafax: "Poate ar trebui sa consemnam inca un abuz si o presiune asupra CNA".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Anunţ către nevastă
Gastronomie: Murături
Întâlnire cu scântei între Leancă şi Şevciuk, la Landshut, în Germania
Asfaltatorul Dorinel Umbrarescu trimite in şomaj peste 1.000 de oameni
Ion Iliescu lucrează la o carte cu amintiri despre Nicolae Ceauşescu
Crin Antonescu nu acceptă majorări de taxe şi impozite pentru 2013
Toate armele chimice declarate de Siria au fost sigilate
ADN de cal, descoperit in conserve de carne de vită provenind din România
Ilie Sarbu îţi susţine ginerele Ponta în problema Roşia Montana
Ministrul justiţiei introduce sancţiuni disciplinare împotriva judecătorilor
Grenadă găsită în grădina unui localnic din Durneşti
Filme Uvertura Mall 1 - 7 noiembrie 2013
Nu-i pentru cel menit, ci pentru cel nimerit
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă