Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
18782
De la 07 Ianuarie 2003
74768162

Rădulescu şi Sogor au avut angajament cu Securitatea

  • 24 August 2006, 23:00
Cazimir Ionescu, membru în Colegiul CNSAS, a confirmat afirmaţia colegului său, Corneliu Turianu, potrivit căreia deputatul PD Cristian Rădulescu şi senatorul UDMR au avut angajament cu Securitatea, însă despre amândoi Ionescu spune că nu au făcut Poliţie Politică. Întrebat despre declaraţiile colegului său, Corneliu Turianu, potrivit cărora Cristian Rădulescu ar fi semnat un angajament cu Securitatea, Cazimir Ionescu a spus: "Eu nu ştiu dacă acela este un angajament semnat la Securitate. Noi am primit tot probatoriul de la direcţia de investigaţii din care reiese că toată activitatea pe care a fost obligat să o desfăşoare domnul deputat Rădulescu este una tipică pentru sistemul antitero", a afirmat Cazimir Ionescu. El l-a disculpat pe liderul deputaţilor PD. "În puţine situaţii probatoriul este atât de clar. Nu apare nicăieri niciun semn de întrebare", a spus Ionescu.
Reprezentantul propus de PD în Colegiu, Corneliu Turianu, a declarat, joi, într-un interviu acordat Jurnalului Naţional, că Rădulescu a semnat un angajament şi că a fost racolat de unitatea antitero. "Realitatea e că cei care supravegheau puneau un om care poate să le servească un interes. E un angajament scris. Iar când faci angajamente de genul ăsta, te implici în activitatea respectivă", a afirmat Turianu.
"După ce l-au obligat să spună şi ce a supt de la maică-sa, l-au obligat să semneze şi un angajament că nu va vorbi niciodată şi că trebuie să păstreze secretul şi că sunt interese în joc. Este clar că aşa a fost. Dar eu nu cred că acela este un angajament cu Securitatea. Eu cred că aceea este o hârtie care îl leagă şi de mâini şi de picioare şi de tot în relaţia cu o acţiune antiteroristă de altfel foarte periculoasă", a explicat Cazimir Ionescu.
Corneliu Turianu a spus şi despre senatorul UDMR Sogor Csaba că a avut angajament de Securitate, în condiţiile în care acesta, ca şi Rădulescu, au negat acest fapt. Cazimir Ionescu a sugerat doar că informaţia furnizată presei de Turianu ar fi exactă. El a spus că, din informaţiile pe care le are, Sogor Csaba nu este vinovat de poliţie politică. "Din ce am înţeles eu, a reieşit că a avut o activitate de disidenţă şi a avut imens de suportat, de la bunic începând. Totul i se trage că la un moment dat a fost obligat să intre în nişte relaţii de contact direct cu domnul Laszlo Tokes. Oamenii nu pot fi judecaţi decât pe date concrete, chiar dacă cineva a fost obligat la un moment dat să semneze un angajament. Hai să fim serioşi cu toţi curajoşii ăştia care spun de ce ai cedat, de ce ai semnat", a opinat membrul Colegiului.
El a precizat, însă, că, printre cele 29 de dosare de politicieni, se află şi parlamentari care au făcut poliţie politică şi vor trebui să se retragă. (NewsIn)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CXLV)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Răspunsuri isteţe
Necesar de medici psihiatri
Credite pentru crearea de locuri de muncă
Prins în flagrant
Agresată la barul în care lucra
Patru accidente rutiere într-o singură zi
Arestat pentru tentativă de viol
Procese pentru analizele medicale ale profesorilor
Schimbare de regulament în funcţionarea CJ
Acţiuni la Fondul Proprietatea pentru moştenitorii din Ripiceni
Comuna Cordăreni îmbracă straie de sărbătoare
Primarii din judeţ invitaţi la şedinţa Colegiului Prefectural
Direcţia de Cultură încearcă să schimbe destinul monumentelor istorice
Prezenţă botoşăneană la manifestările de la Făleşti
Jandarmii nu i-au iertat pe înfierbântaţii stelişti
Fabrică de încălţăminte amendată cu 400 milioane lei vechi
Doar un botoşănean s-a arătat dornic să protejeze consumatorii
Comercianţi de pâine care au înghiţit… nodul amenzii
Problema deşeurilor rămâne una prioritară judeţului
Comercianţii de mici tot au călcat pe bec
Tăriceanu l-a trimis la plimbare pe Dan Ilie Morega
Campanie de strângere de semnături pentru moralul lui Mircia Gutău
Tăriceanu nu exclude alegerile anticipate
Comision pentru plata pensiilor
Procurorul Anuţa Bucur a fost reţinut de DNA
Un muncitor clandestin român a murit la Bruxelles
Micul dejun pentru chivernisiţi
Încet, dar sigur, între CJ şi Prefectură îşi face loc pacea
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă