Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
32306
De la 07 Ianuarie 2003
93865636

Răfuială politică pe seama familiei Secrieru

  • 17 January 2008, 23:00
În cursul zilei de ieri noi am publicat ultima parte a investigaţiilor vizând traficul ilegal cu ţigări din republica Moldova, în care au fost implicaţi mai mulţi poliţişti de frontieră, dar şi alte persoane sus puse din instituţii ale statului. Articolul de ieri s-a intitulat „Magicianul lumii interlope” şi, printre alte afirmaţii, s-a făcut referire la autoturismul cu nr. BT.97.PNL, ca fiind proprietatea lui Paul Secrieru, fostul şef de cabinet al prefectului Cristian Roman, cum că ar fi fost implicat în traficul cu ţigări. Informaţia se baza pe declaraţia telefonică a deputatului şi şefului PNL Botoşani, medicul Liviu Câmpanu.
Luând cunoştinţă de informaţiile apărute în articolul la care facem referire, Dinu Secrieru a sunat la redacţiei şi a solicitat să stea de vorbă cu semnatarul articolului, susţinând că informaţiile difuzate sunt total eronate. Aşa s-a clarificat faptul că autoturismul cu nr. BT.97.PNL este proprietatea lui Dinu Secrieru şi nicidecum a fiului său Paul Secrieru. Mai mult de atât, în perioada când se face referire în articol, respectiv 7 spre 8 martie 2006, potrivit documentelor invocate, autoturismul nu se afla în ţară, deci nu putea fi prezent în zona de trecere frontieră Racovăţ. În declaraţia sa telefonică făcută reporterului Marian Moroşanu, deputatul Câmpanu a susţinut că informaţia i-a parvenit de la Poliţia de Frontieră, care dispune şi de fotografii. Pentru că reporterul nostru n-a intrat în posesia acelor fotografii, nu ştim dacă acestea există şi nici nu putem veni în întâmpinarea susţinerilor deputatului liberal.
Investigaţiile de ultimă oră ne conduc la concluzia că toată această tevatură este de ordin politic, în sensul că şeful liberalilor, aflat în conflict cu familia Secrieru, a încercat să plătească nişte poliţe personale folosindu-se de presă. Şi mai regretabil este faptul că în tot acest joc politic a fost amestecat, pe nedrept, numele fostului prefect Cristian Roman.
Acest neplăcut episod ne determină să ne continuăm investigaţiile şi să scoatem la lumină adevărul. Traficul ilegal cu ţigări din Republica Moldova i-a îmbogăţit pe mulţi, traficanţi ordinari sau funcţionari publici cu munci de răspundere, iar numele lor trebuie rostit public. Acest demers nu ne dă dreptul să întinăm numele unor persoane, fie ele Paul şi Dinu Secrieru ori Cristian Roman, dând satisfacţie unor alte persoane mânate de răzbunări politice. (Redacţia)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (XXVII)
(Ioan Rotundu)
Va asigura creşterea salariilor pe seama neplăţii datoriilor
Un nou regulament de ordine interioară la Spitalul judeţean
Sute de botoşăneni se întorc cu faţa către Termica
Urban Serv a cheltuit mai mult decât avea în pungă
A ieşit pe-a lui Oprişanu
comisia de control a devenit funcţională
Cuştea reclamă pomenile electorale ale puterii
Vosganian ne-a minţit
Complot la adresa lui Flutur
Cinematograful din Săveni va primi destinaţie culturală
Vrea să stopeze harababura afişajelor electorale
S-au prezentat onorabil
Modificări în aparatul Primăriei Botoşani
Noutăţi privind despăgubirile pentru bunurile rămase în Basarabia
Guvernul a recunoscut Statutul de organizare şi funcţionarea BOR
Termen prelungit pentru carnetelor de muncă în scopul creării unei arhive electronice
Situaţia pe ţară a contestaţiilor la tezele cu subiect unic
Al Pacino mai are doar “88 de Minute” de trait
Îţi doreşti un câştig suplimentar?
Teoria amorului
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă