Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
837
De la 07 Ianuarie 2003
112822683

Răfuielile ţigăneşti sunt doar una dintre consecinţele corupţiei

  • Ioan Rotundu
  • 24 January 2021, 19:43
Articolul publicat sâmbătă şi intitulat „Scandal cu protest public între membrii familiei de ţigani Borcoi” a stârnit o serie întreagă de dispute în rândul ţiganilor şi a unor români intrigaţi de atitudinea autorităţilor noastre care dau dovadă de pasivitate faţă de clanurile de ţigani care ne afectează normalitatea vieţii şi ne pun în pericol libertatea de mişcare.
În schimb, niciun cititor n-a pus degetul pe rană, adică să arate cauzele care au dus la formarea acestor clanuri mafiote şi atitudinea guvernelor postdecembriste de a acoperi incapacitatea lor de a găsi soluţii la integrarea socială a ţiganilor.
Cazul de la Botoşani în care un magistrat de prim rang în persoana primului-procuror Raluca Stâncescu s-a înhăitat cu un reprezentant al lumii interlope botoşănene, ţiganul Cătălin Stavără, şi au format o grupare mafiotă cu participarea unor poliţişti, procurori, judecători şi avocaţi corupţi este doar unul dintre multele exemple de nivel naţional care demonstrează că în România corupţia este adânc înfiptă şi în rândul celor chemaţi să asigure ordinea socială şi să împartă dreptatea în spiritul şi litera legii şi nu în raport de suma de bani ce i s-a oferit.
Dar cazul Raluca Stâncescu a mai evidenţiat faptul că în rândul magistraţilor corupţi există o relaţie de protecţie reciprocă, de solidaritate infracţională, manifestări capabile să sugrume orice încercare de ordin civic de a dezvălui public aceste fapte de corupţie.
Am reuşit să intru în posesia deciziei ÎCCJ Bucureşti prin care gruparea mafiotă condusă de Raluca Stâncescu a fost condamnată definitiv la ani grei de închisoare. Decizia cuprinde peste 200 de pagini iar judecătorii Înaltei Curţi n-au iertat nimic din faptele de corupţie comise de această grupare. Le-a înserat cu o descriere care-ţi face părul măciucă citind de ce au fost în stare să facă un prim-procuror, un comisar şef de Anticorupţie, un agent de poliţie judiciară şi un ţigan din lumea interlopă care devenise, graţie experienţei sale infracţionale de tip internaţional., un fel de mentor al acestora.
Ţiganul Victor Borcoi, care susţine că ţiganul este ţigan şi nu rom, este la rându-i posesorul unei bogate activităţi infracţionale prin Botoşani, Austria şi Germania dar se o bucată de timp omul s-a decis să ducă o viaţă normală, să intre în rând cu lumea civilizată, să respecte şi să fie respectat. Ce n-a prevăzut Borcoi a fost faptul că tocmai cei cu care s-a însoţit la comiterea unor infracţiuni vor aborda o atitudine violentă asupra sa şi a-l obliga să revină la viaţa infracţională.
Degeaba a încercat Borcoi să-şi salveze fiul Cătălin Stavără, perceput ca şef al lumii interlope botoşănene inclusiv şi acum când este încarcerat în Penitenciarul Botoşani, pe fiica Cătălina ajunsă o prostituată, apelând la poliţie şi justiţie. Încercările sale de a-şi recupera familia din câmpul infracţional în care trăieşte de mai mulţi ani au fost luate în derâdere de către reprezentanţii instituţiei statului. Ciudat, dar autorităţile statului dau mai mult credit infractorilor reclamaţi de Borcoi decât încercărilor sale de a se despărţi de lumea infracţională. Protestul său public a rămas fără ecou.
Mi s-a mai spus de către persoane cunoscătoare a modului în care decurge viaţa în interiorul unei grupări mafiote dar n-am crezut că instituţiile statului vor fi cele care atunci când sunt chemate să destructureze astfel de grupări dau dovadă de nepăsare. Viaţa în lumea interlopă este una dură şi neiertătoare cu cei care încalcă regulile statuate. Victor Borcoi trece acum prin faza de viaţă de a cunoaşte pe propria piele ceea ce şi el a construit de-a lungul vieţii. Borcoi se află în propria capcană şi, sincer, nu ştiu cum va ieşi din ea.
Declaraţiile publice ale lui Victor Borcoi au stârnit un val de furie asupra sa. Fiul din puşcărie, fata prostituată, alţi membri ai clanului Borcoi, unii români, şi-au unit forţele împotriva lui Borcoi şi-l atacă vehement pentru a-l discredita şi a-i minimaliza dezvăluirile.
Fără îndoială că Victor Borcoi nu este icoană de biserică, a făcut puşcărie, a avut viaţa sa plină de fapte reprobabile şi de ordin penal dar acum omul vrea să iasă din această atmosferă de viaţă îmbâcsită infracţional iar autorităţile statului care ar trebui să-i întindă o mână de ajutor îi rând în nas şiu-l împing să trăiască în continuare viaţa de interlop
Borcoi riscă să ajungă din nou după gratii, nu pentru comiterea de infracţiuni, ci pentru că încearcă să destructureze un clan mafiot la formarea căruia a contribuit cu ani în urmă.
Ştiu în Botoşani câteva localuri unde membri ai lumii interlope chefuiesc cu poliţiştii şi pun la cale noi lovituri, aşa cum în vremurile sale de glorie Raluca Stâncescu, însoţită de comisarul şef Viorel Şerbănoiu, comisarul şef Dumitru Aioanei, comisarul şef Bogdan Buliga, agentul Constantin Batcă ş.a. chefuiau la vreme de noapte la restaurantul Grădina cu flori din Centru vechi al Botoşaniului şi puneau la cale noi acţiuni judiciare menite să le acopere faptele de corupţie.
Acum Raluca Stâncescu spală chiloţi la spălătoria Penitenciarului Rahova dar sămânţa corupţiei sădită de ea în poliţia şi justiţia botoşănene continuă să rodească. Rodeşte pentru că guvernele corupte ale PSD i-a luat sub protecţia lor pe magistraţii corupţi prin înfiinţarea Secţiei Specială de Anchetă a Magistraţilor, scoţându-i de sub autoritatea DNA. Iar actualul şef al DNA, Crin Bologa, nu dă semne că ar putea fi o a doua Koveşi. Părerea mea!

Foto: Victor Borcoi bătut de ţiganii care-i ţin fiica, Cătălina, pe post de prostituată


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Logoree feminină
Horoscopul săptămânii 25 – 31.01.2021
Tăriceanu, inculpat oficial în dosarul mitei de 800.000 de dolari
Primăria Corni - anunţ angajare
Dosarul zilei: Învăţământul botoşănean în impas
USR - partid nou cu metehne vechi
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă