Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1120
De la 07 Ianuarie 2003
122886769

Raluca Pruna: Am vazut in ultimele luni o intensificare a atacurilor la doamna Kovesi,

  • acest lucru se explica prin faptul ca DNA merge acum cu motoarele complet turate
  • 29 September 2016, 23:00
"Pentru mine este intr-un fel surprinzator, intr-un fel deloc, sa vad ca politicieni care au ocupat functii inalte in statul roman, care au fost in pozitia de a face chiar propuneri si chiar numiri la varful magistraturii, vin acum si ii contesta pe cei pe care i-a propus sau i-au numit", afirma ministrul Justitiei, Raluca Pruna, intr-un interviu acordat News.ro, chestionata pe tema atacurilor unor politicieni asupra magistratilor - plangeri penale, autodenunturi - si intrebata "Ce urmaresc toate aceste actiuni?".
Ministrul Justitiei tine sa "darame", in interviu, "acest mit urban potrivit caruia nu traim intr-un stat care nu e de drept, e politienesc si al procurorilor. Este un stat de drept si in care absolut totul este sau nu confirmat de un judecator independent." Raluca Pruna mai spune ca "Am vazut in ultimele luni la o intensificare a atacurilor la doamna Kovesi, ca sa spun cu nume si prenume, si cred ca acest lucru se explica numai prin faptul ca DNA merge acum cu motoarele complet turate."
Fragment din interviul acordat de Raluca Pruna agentiei de stiri News.ro:
Reporter: Sa vorbim despre atacurile politicienilor asupra magistratilor. Vorbim de plangeri penale, autodenunturi. Ce urmaresc toate aceste actiuni?
Raluca Pruna: Depinde cine face aceste plangeri. Pentru mine este intr-un fel surprinzator, intr-un fel deloc, sa vad ca politicieni care au ocupat functii inalte in statul roman, care au fost in pozitia de a face chiar propuneri si chiar numiri la varful magistraturii, vin acum si ii contesta pe cei pe care i-a propus sau i-au numit.
Si atunci iau acest lucru ca pe o intunecare temporara a ratiunii, care se justifica numai prin implicarea in dosarele penale. Implicare efectiva sau, nu stiu, potentiala. E pacat ca lucrurile se intampla asa si eu sper ca magistratii care sunt atacati sa nu se lase impresionati de acest lucru. Am vazut in ultimele luni o intensificare a atacurilor la doamna Kovesi, ca sa spun cu nume si prenume, si cred ca acest lucru se explica numai prin faptul ca DNA merge acum cu motoarele complet turate.
Aici as face aici o paranteza. Toate miturile acestea urbane potrivit carora DNA isi depaseste competenta, ca traim intr-o republica a procurorilor, lucru care se spune si in memorandumul magistratilor, putin nuantat, toate aceste lucruri sunt, de fapt, neacoperite de adevar pentru ca absolut orice decizie procedurala ia un procuror, acea decizie trebuie sa fie confirmata in instanta.
Chiar si decizia de a retine pe cineva. Ca procuror, faci 24 de ore asta si dupa aceea trebuie sa mergi in fata unui judecator. Asa incat, politicienii care au stat in arest preventiv destul de mult cred ca ar fi cazul sa se gandeasca de ce un judecator a confirmat actul procurorului. As vrea sa daram acest mit urban potrivit caruia nu traim intr-un stat care nu e de drept, e politienesc si al procurorilor. Este un stat de drept si in care absolut totul este sau nu confirmat de un judecator independent.
Reporter: Si o intrebare in completarea acestui raspuns. Ce parere aveti de atacul lui Traian Basescu la adresa Laurei Kovesi?
Raluca Pruna: Tocmai am raspuns. Este regretabil pentru mine sa vad un presedinte care a setat agenda anticoruptie, lucru adevarat cel putin in primul sau mandat, sa-l vad acum ca, din motive pe care nu le inteleg, demoleaza toate premisele acestui mandat.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 30.09.2016
Bancul zilei: Banmcul bancurilor
Bancul zilei: Banmcul bancurilor
Tariceanu: Domnul presedinte este parte a unui plan ocult impotriva poporului roman.
S-a angajat deschis intr-o campanie electorala partizana
Prognoza meteo pentru weekend
Dacian Ciolos a participat aseara la reuniunea liderilor PPE
Premierul ar fi declarat ca isi doreste ca un guvern liberal sa continue ce a inceput
Parchetul General a deschis un dosar penal de instigare la fals intelectual dupa "autodenuntul" lui Sebastian Ghita
Raluca Pruna: Ministerul Justitiei a platit anul trecut aproape 10 milioane de euro doar pentru chiriile judecatorilor si grefierilor
Ministerul Educatiei vrea sa le interzica rectorilor sa detina functii politice sau in Parlament.
O masura similara ii va viza si pe directorii din preuniversitar
PSD are o noua gaselnita pentru sifonat banii statului.
Blestemul firmelor de stat
Flămânzi: O nouă ţeapă dată de deputatul liberal Costel Şoptică
Ioan Rotundu
Exerciţiu în caz de urgenţă la Botoşani şi Şendriceni
Demagogie şi populism marca PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog