Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Mediu
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
18768
De la 07 Ianuarie 2003
77594606
Raluca şi Ciprian Vaipan

Cer judecătorilor interdicţia Jurnalului de a publica informaţii de interes public

  • Ioan Rotundu
  • 11 April 2020, 19:00
Raluca, stat în stat în Liceul „Ştefan Luchian” din Ştefăneşti în sensul că ea dictează Primăriei Oraş Ştefăneşti ce are de făcut şi nu invers, iar Ciprian, agent de poliţie perceput de opinia publică locală drept şeful mafiei din Poliţia Ştefăneşti, au cerut unui judecător din Judecătoria Săveni ca să emită o ordonanţă preşedinţială prin care să interzică, mie şi publicaţiei Jurnalul, dreptul de a mai publica informaţii de interes public care vizează activitatea celor doi soţi Vaipan.
Mai mult, poliţistul Vaipan cere judecătorului să mă oblige să retrag de pe site-ul Jurnalului articolele publicate şi care prezintă în spaţiul public activitatea abuzivă şi ilegală a celor doi.
Nu ştiu ce decizie va lua judecătorul de dosar dar eu ştiu ce decizie am luat eu. Voi continua să public toate informaţiile venite de la instituţiile statului şi care vizează activitatea abuzivă, potenţial infracţională a soţilor Vaipan. Sunt informaţii de interes public şi este dreptul cetăţenilor din oraşul Ştefăneşti şi al nostru să cunoaştem cum se comportă şi îşi desfăşoară activitatea doi bugetari a căror salarii sunt plătite de către contribuabilii români.
În cazul infractoarei Raluca Stâncescu, în perioada cât aceasta era cercetată de către procurorii din DNA Suceava, un judecător de teapa ei din Judecătoria Botoşani mi-a interzis, tot prin ordonanţă preşedinţială, să nu mai public informaţii despre activitatea acesteia în fosta sa calitate de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Eu am continuat să public pentru că informaţiile erau de interes public şi nu privat, pentru că infractoarea desfăşurase o activitate infracţională de grup organizat care a afectat grav actul de justiţie. Dreptul la informare al cetăţeanului este unul constituţional şi inalienabil. Acest drept nu poate fi suspendat, interzis, anulat de către un judecător pentru că şi el se supune Constituţiei României. Dacă o face, înseamnă că se situează pe baricada celor care, funcţionari publici fiind., profită de funcţie şi comit abuzuri, ilegalităţi menite să le aducă câştiguri personale în dauna interesului public.
Termenul de judecată fixat de Judecătoria Săveni este 21 aprilie a.c., adică ziua a treia de Paşti. Grabă mare pe domnul Vaipan pentru că ştie ce urmează să public. Nu am niciun motiv, deocamdată, să-l suspectez de judecătorul de dosar că n-ar fi imparţial şi obiectiv în judecata ceva urma dar, aşa cum am afirmat, eu voi continua să public informaţiile care au caracter oficial, fiind primite de la instituţiile statului şi nu de la radio-şanţ.
Sunt şi eu curios cum ar putea un judecător pe deplin imparţial şi cu respect faţă de lege să interzică unei publicaţii dreptul de a difuza informaţii de interes public? Tot ce am publicat până acum demonstrează situaţia gravă în care se află locuitorii oraşului şi Primăria Ştefăneşti, situaţie creată cu mult tac şi perversiune socială de către agentul de poliţie Ciprian Vaipan.
Primarul oraşului, liberalul Florin Buţura şi cu administratorul public Alin Corduneanu, se simt timoraţi şi neputincioşi în faţa atacurilor tot mai insistente ale soţilor Vaipan, atacuri menite să determine funcţionarii primăriei să acţioneze în sensul dorit de ei şi nu împotriva intereselor personale ale acestora. Buţura a recunoscut că oraşul şi instituţia primăriei sunt prizoniere ale soţilor Vaipan.
Dacă judecătorul va lua decizia interdicţiei mele să mai public informaţii, înseamnă că a urmărit să protejeze afacerile familiei Vaipan şi nu să apere interesul public, ceea ce mă va determina să acţionez cu toate mijloacele legale pentru a apăra dreptul cetăţenilor la informare.
Însă marea mea nedumerire rămâne de ce soţii Vaipan n-au cerut niciodată un drept la replică asupra celor publicate, să conteste acuzaţiile şi să demonstreze că cele publicate nu sunt t reale, ci denigratorii. De ce n-au ales calea unui proces civil deschis împotriva mea şi au ales calea unei ordonanţe preşedinţiale care, oricum nu mă poate bloca în publicare decât eventual după data de 21 aprilie a.c. Am în faţă o săptămână, timp în care voi publica toate informaţiile pe care le deţin despre mafia care a luat prizonier oraşul Ştefăneşti.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ameninţat din nou de un şmecher cu limba pusă pe moaţe
Ioan Rotundu
Primăria Corni -. Anunţ concurs de angajare
Horoscopul săptămânii 13 – 19.04.2020
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Ion, căutat de medic…
De la Botosani la Verona - Diaspora II
Presa`n gura lu` Rotundu : Emisiunea din 10.04.2020
Şantajul, arma cu care poliţistul Vaipan controlează UAT Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Poliţistul Vaipan nu pare să fi aflat că lauda de sine nu miroase a bine
Ioan Roitundu
Viceprimarul PSD Cosmin Andrei îşi face campanie pe seama pandemiei
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă