Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8721
De la 07 Ianuarie 2003
122868788

Raport: Leul ar putea menţine tendinţa de depreciere

  • 20 June 2013, 23:00
Leul se tranzactiona joi in jurul orei 11,30 la un curs de 4,5318/eur, in urma puternicei reactii negative a pietelor globale dupa concluziile sedintei de politica monetara a US Fed de ieri noapte. Leul a suferit pierderi semnificative, similar cu monedele regionale, iar in deschiderea sedintei de joi, dupa cum se arata intr-o nota interna transmisa clientilor ING, moneda locala era cu aproape 1% mai depreciata decat media ponderata la volum de 4,50/EUR de miercuri. Dat fiind climatul extern nefavorabil, ne asteptam ca leul sa mentina aceasta tendinta.
Totodata, data fiind lipsa de reactie a bancii centrale in fata recentului episod similar de depreciere a leului, credem ca BNR va ramane probabil si de aceasta data in afara pietei, mai ales fiindca deprecierea este cauzata de factori externi. In aceste conditii, renuntam la prognoza pozitiva asupra leului vizand viitorul apropiat, insa miscarile ample de slabire a leului care au depasit pe cele ale monedelor regionale sugereaza ca potentialul pentru episoade ulterioare de depreciere brusca este limitat.
Pe frontul ratelor, se mai arata in nota citata, reactia a fost deocamdata redusa, cu ratele ON blocate in continuare la nivelul facilitatii de depozit, in vreme ce s-au inregistrat cresteri de circa 10-20pb pentru ratele intre 1M si 1Y, miscarea fiind similara cu cele din precedentele sedinte. Acest lucru semnaleaza ca ingrijorarile legate de potentiale interventii valutare ale bancii centrale sunt limitate.
Credem ca acesta este un factor pozitiv, intrucat ramanem la convingerea ca scaderea randamentele titlurilor de stat in lei ar trebui sa fie sustinuta de conditiile favorabile de lichiditate.
Totusi, data fiind reactia pe frontul instrumentelor de datorie publica ieri noapte, ne asteptam ca la o cerere redusa la licitatia de astazi pentru titlurile de stat pe sapte ani in valoare de 300 milioane lei, intrucat incertitudinea legata de nivelul ajustarii va tine probabil in mare masura investitorii deoparte.
De aceea credem ca sunt sanse ridicate ca MF sa respinga toata cererea, alternativa fiind probabil plata unui randament maxim de 5,75% - o crestere foarte rapida a randamentului pentru piata primara, dupa ce MF a platit un randament mediu de 5,03% la obligatiunile pe zece ani emise in urma cu o luna. Acest randament ar marca o crestere substantiala si pentru piata secundara, de 40pb fata de ieri pentru instrumentul respectiv.
Intrucat incertitudinea pare sa fie temporara, ne pronuntam marginal in favorea unui esec al licitatiei de astazi, in dauna scenariului alternativ al unui randament ridicat.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dreptatea lui Stalin
În Brazilia, clasa politică este stupefiată de protestele de stradă
poporul se trezeşte: fie încetează să ne fure, fie oprim ţara
Patru români, incluşi de Google pe o listă cu studenţi deosebit de talentaţi la informaticaă
Această aşa-zisă lege privind frontiera de stat a Transnistriei e o provocare
Topul judeţelor cu cei mai mulţi elevi navetişti
Alune americane
O conexiune politică stupefiantă
Ioan Rotundu
Botoşani: Dezastrul preconizat la Staţiunea Popăuţi s-a produs
staţiunea a fost dată pe mâna unui intrus
Carrefour România susţine producătorii români!
Moscova cere, în Parlamentul de la Chişinău, demisia ministrului Apărării, Vitalie Marinuţă
Guvernul schimba tot sistemul taxei de timbru, plăţile cresc si de 25 ori
Noul proiect al legii malpraxisului
* litigiul poate fi soluţionat amiabil, cuantumul daunelor morale - plafonat
Culise şi observaţii despre criza dintre Voiculescu şi Antonescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog