Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
50862
De la 07 Ianuarie 2003
118615097
Raport liniştitor al situaţiei operative locale:

Infracţiuni mai puţine, siguranţă crescută în zona Flămânzi

  • 21 April 2010, 23:00
în primul trimestru al anului 2010 infracţiunile comise pe raza oraşului Flămânzi şi a comunelor arondate s-au diminuat considerabil în comparaţie cu primul trimestru al anului trecut care, la rândul său, s-a dovedit, prin evaluare la anii precedenţi, un „an infracţional” foarte liniştit.
Conform evaluării situaţiei operative din zona oraşului Flămânzi, care va fi prezentată zilele acestea şi în faţa Consiliului Local, numărul infracţiunilor sesizate au scăzut, de la 148 în 2009 la 95 în 2010, nu au fost înregistrate, ca şi anul trecut, infracţiuni cu mare violenţă (omoruri, violuri, lovituri cauzatoare de moarte), iar infracţiunile contra patrimoniului, cele care afectează proprietatea persoanelor, s-au diminuat de la 23 la 13 în zona urbană şi de la 47 la 44 în cea rurală.
Infracţiunile stradale s-au diminuat la rândul lor, de la 5 în 2009 la 3 în anul 2010, iar timpul mediu de intervenţie al echipajelor de poliţie apelate prin serviciul 112 a scăzut, în mediul urban, de la 7:15 minute, la 5:52 minute în acest an.
În total, au existat 62 de astfel de solicitări în mediul urban şi numai 52 în mediul rural, iar ca urmare a faptului că cetăţenii au fost informaţi asupra cazurilor în care trebuie apelat serviciul de urgenţă 112, numărul apelurilor nefondate s-au diminuat până la 10%. S-a diminuat şi numărul accidentelor de circulaţie cu victime, de la 5 în 2009 la 3 în 2010, iar numărul avariilor înregistrate în zonă de evidenţele Poliţiei Rutiere a scăzut de la 34 la 27.
„Nu putem spune că numai nouă ni se datorează aceste rezultate, ci şi comunităţii, care a înţeles că numai împreună putem realiza siguranţa civică şi confortul social de care avem nevoie cu toţii”, ne-a spus inspectorul principal Marcel Şchiopu, comandantul Poliţiei Flămânzi. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Carabină descoperită în curtea unui botoşănean
Comunicat de presa - AJOFM
Hackerii romani s-au răzbunat pe jignirile aduse romanilor
Mergând de 9 mai la Moscova Ghimpu ar recunoaşte ocupaţia sovietică a Basarabiei
Care e păcatul naţional
Miniştrii independenţi ai guvernului Boc II
România va avea în 2011 cea mai mare creştere economică din UE
Şofer depistat cu microbuzul plin cu copii
Locuri de joacă moderne
Şcoli militare pentru viitori jandarmi
Persoane nevăzătoare dar cu permis de conducere auto
Horoscop
Bancul zilei: Poliţist… impotent!
Proba de Bac a fost reprogramată
La Botoşani nu vor mai putea fi făcute investigaţii medicale RMN
În sănătate, concurs de angajare pentru cine trebuie, nu cine ştie
Măsuri contra grevei anunţată de profesori
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă