Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
36284
De la 07 Ianuarie 2003
92437329

„Rapsozii Botoşanilor nu sunt doar o formaţie oarecare”

  • 23 April 2008, 23:00
Marţi seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” din municipiu a avut loc încă o manifestare cultural artistică deosebit de complexă „Popasuri spirituale”, desfăşurată în cadrul Zilelor Oraşului Botoşani (18-25 aprilie). Organizatorii, respectiv, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural, Primăria Botoşani, „Ansamblul Rapsozii Botoşanilor” şi Editura „Agata” au ţinut să ofere botoşănenilor o întâlnire cu autorii de cărţi şi cu realizatorii de albume muzicale. „Această zi este dedicată Rapsozilor Botoşanilor, cuvântului scris şi melosului popular”, a spus în debutul manifestării Dana Petraru, directorul DJCCPC Botoşani. Spectacolul a fost deschis cu o lansare de carte a cunoscutului folclorist şi publicist botoşănean, Dumitru Lavric, care şi-a scos la lumina tiparului cinci volume de carte.
A doua parte a spectacolului a fost dedicată exclusiv Orchestrei „Rapsozii Botoşanilor”, prezentarea fiind asigurată de cunoscuta realizatoare de la televiziunea naţională Mărioara Murărescu. A fost cu acest prilej prezentată cartea şi albumul muzical, ambele intitulate „Cânt pe malul Prutului” producţii artistice realizate de Orchestra „Rapsozii Botoşanilor” în cadrul proiectului transfrontalier cu raionul Briceni din Republica Moldova. „Rapsozii Botoşanilor nu sunt doar o formaţie oarecare. Aici este un adevărat laborator. Inima acestei orchestre, omul care nu precupeţeşte nici un efort, ştie să-i monitorizeze pe toţi este maestrul Ioan Cobâlă. Mi-a mărturisit că nu se lasă până ce Rapsozii nu vor avea şi dansatori. A spus că trebuie să lase un ansamblu complet. Să le lase de muncă. Sperăm ca visele sale să se împlinească”, a subliniat Mărioara Murărescu.
A urmat un concert extraordinar, dirijat de maestrul Cobâlă, cuprinzând melodii populare de joc din Moldova istorică, melodii care se regăsesc şi pe CD-ul lansat. Acestea au fost prezentate de cunoscuţii solişti ai Orchestrei „Raposozii Botoşanilor”: Petronela Rusu, Dan Doboş, Elena Mândrescu, Cornelia Ciobanu, Laura Ştefănescu la care şi-a adăugat contribuţia strălucită Sofia Vicoveanca. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un oraş care a dat ţării cel mai mare poet nu poate fi mic
Motoscuter al Poliţiei Comunitare lovit de un şofer
Lăcătuş vrea concursuri televizate
Directorii n-au voie să facă în şcoli campanie electorală
Cod portocaliu pentru Botoşani
„Angel radios” la Primăria din George Enescu
Conţac găseşte leac simplu pentru boli complicate
Strategia de dezvoltare a unei localităţi – cartea de căpătâi a fiecărui edil
Horoscop
Răduleasca cea ascultătoare
Anunţuri şi anunţuri
Felicitare liberală
Comuna usturoiului, sub furia nemiloasă a apelor
Comunicat de presă
Program Tele'M Botoşani joi, 24 aprilie
Felicitare Paşte - Prefectura Botoşani
Felicitare Paşte - Termica S.A. Botoşani
Felicitare Primaria Botoşani
Avertizarii Hidrologice Cod Galben
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă