Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
1518
De la 07 Ianuarie 2003
80806963

Războiul sondajelor a ajuns şi la Darabani

  • 19 April 2016, 23:00
Recent, la Darabani, s-a dat publicităţii un sondaj din care rezultă că preferinţele localnicilor ar fi în proporţie de 38,6% în favoarea candidatului PNL Liviu Hrimiuc şi de 35% pentru actualul primar social-democrat Cornel Aroşoaie.
A mai rezultat din sondaj că dărăbănenii ar vota în majoritate cu consilierii locali ai PSD şi mai puţin cu cei ai PNL.
Cum sondajul mi s-a părut a fi ciudat, ştiind că la Darabani actualul primar este preferat oricărui alt candidat, m-am interesat cine a efectuat sondajul. Mi s-a pus că sondajul a fost realizat de către PNL Botoşani prin operatori de teren rămaşi necunoscuţi şi s-a desfăşurat în perioada 12 – 15 aprilie fiind chestionaţi 384 de cetăţeni cu drept de vot.
Este o regulă cu foarte mici excepţii ca în provincie cetăţenii să voteze primarul alături de lista sa de consilieri locali pentru că după ce au experimentat fel de fel de variante de vot sătenii au ajuns la concluzia că un primar nesprijinit de către consilierii locali nu face două parale. Aşa privite lucrurile, apare ciudat la Darabani ca locuitorii să voteze un primar liberal şi un consiliu local majoritar social-democrat, ceea ce mă conduce la concluzia că sondajul dat publicităţii este unul prost măsluit. Probabil că a fost periat de nişte profani în materie de interpretare a rezultatelor unui sondaj.
Ştim că la Botoşani, până în momentul de faţă, sondajele efectuate de PNL l-au indicat preferat pe Cătălin Flutur iar cele efectuate de PSD pe actualul primar Ovidiu Portariuc., Însă există şi un sondaj efectuat de profesionişti care-l indică câştigător pe Cătălin Flutur, fiind sprijinit şi prin vot la lista de consilieri locali liberali.
După ce vom intra în campania electorală legală vom fi populaţi cu fel de fel de sondaje cosmetizate menite să ne manipuleze într-o direcţie sau alta. Însă puţini sunt cei care vor cădea pradă unor astfel de intoxicări pentru că cetăţenii s-au deşteptat, inclusiv la sate, şi nu se mai lasă aşa uşor de păcălit. (I.R.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un senator acuza BNR ca e "stat in stat":
Parlamentul sa poata demite Consiliul de Administratie al Bancii
Marian Munteanu: Acum sapte-opt luni m-a cautat un senator liberal si am mers la Cotroceni pentru o intalnire cu Iohannis
Retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru Primaria Capitalei, discutata de conducerea PNL
Mai multe sedinte, programate pentru miercuri
Hipermarketurile, obligate sa comercializeze produse locale si regionale in proportie de minim 51%
Ministrul Agriculturii: "Este foarte important sa incurajam prezenta produselor romanesti in magazine"
Ministerul pentru Consultare Publica: 81 de institutii nu au implementat deloc memorandumul privind transparenta in administratie
Consiliul Judeţean Botoşani – Comunicat de presă
Klaus Iohannis va returna "imediat" chiria incasata pentru casa din Sibiu pierduta in justitie, incepand cu data deciziei definitive
Horoscopul zilei de 20.04.2016
Bancul zilei: Bărbatul idiot
Reţeta zilei: Drob de miel
Botoşani: Uimitoarele matrapazlâcuri ale baronului PSD de Văculeşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă