Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15906
De la 07 Ianuarie 2003
122901555

Reacția lui Toader față de condamnarea lui Dragnea:

  • Judecătorii nu au ținut cont de decizia CCR / Nu mă pronunț asupra demisiei sale, e o chestiune politică
  • 22 June 2018, 23:00
Ministrul Justiției Tudorel Toader a susținut vineri, referitor la condamnarea lui Liviu Dragnea pentru instigare la abuz în serviciu, că judecătorii din complet nu ar fi ținut cont de o decizie a Curții Constituționale. El a mai spus că așteaptă să vadă motivarea sentinței și a adăugat că mulți sunt condamnați în primă instanță și achitați ulterior sau invers.
Toader a comentat că nu a existat unanimitate în completul de trei judecători de la Înalta Curte, doi judecători fiind pentru condamnare, iar altul având opinie separată. El a mai afirmat că nu se poate ca magistrații să nu țină cont de o decizie a CCR la care a participat el însuși pe vremea când era judecător constituțional și care vizează abuzul în serviciu.
Ministrul a calificat decizia de condamnare ca fiind una ”interpretativă”, și a completat că așteaptă motivarea sentinței. ”Vreau să vă spun cu deplină convingere că o decizie a CCR nu poate fi neglijată chiar dacă legiuitorul nu pune textul legii în acord cu decizia”, a comentat Toader. ”Mulți sunt condamnați și apoi achitați sau sunt achitați și apoi condamnați”, a adăugat el.
Întrebat dacă Liviu Dragnea ar trebui să își dea demisia din fruntea Camerei Deputaților, Toader a spus că nu vrea să se pronunțe pentru că este o ”chestiune politică”. La insistențele jurnaliștilor, el a susținut că fiecare beneficiază de prezumția de nevinovăție.
Discursul lui Tudorel Toader este în aceeași linie cu mesajul transmis joi seara de premierul Viorica Dăncilă.
”Decizia instanței de judecată în cazul președintelui PSD ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influența arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituției. Într-un stat democratic, incertitudinile nu au ce căuta în înfăptuirea actului de justiție, iar atât timp cât există decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alții nu, nu ne putem gândi decât că această hotărâre de condamnare nu se va menține și după recursul din apel”, a transmis Dăncilă, printr-un comunicat de presă.
Liviu Dragnea a fost condamnat joi, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive.
PNL, USR și PMP i-au cerut demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. La fel și miile de români care au ieșit în stradă în București și mai multe orașe din țară.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Pedeapsă popească
Horoscop zilnic 23.06.2018
Răspunsul CJ la protestul celor din Răuseni
o făcătură prost concepută
L Koveşi, între agonie şi extaz
Primar Flutur, las-o mai moale cu scuzele faţă de evrei!
Centenarul Unirii şi infractorii parlamentari
Are nevoie de legitimitatea intervenţiei ]n forţă
Aveţi o şansă! Salvaţi-vă, dragi parlamentari din PSD Botoşani
Avem dubii că Guvernul va face autostrada Ploiești-Brașov
cu un studiu de fezabilitate din 2005
Indicele Robor la trei luni a crescut la un nivel maxim de 3,09%
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.06.2018
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Coţuşca
Mihai Șora le dă întâlnire protestatarilor în Piața Victoriei:
”Dragi șobo, ne vedem la Girafă, în această seară și în toate serile în care va fi nevoie”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog