Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19277
De la 07 Ianuarie 2003
80711437

Reacţii la acţiunile xenofobe îndreptate împotriva românilor din Europa

  • 13 May 2008, 23:00
Ca urmare a evenimentelor xenofobe adresate romanilor din Italia si Spania Romanian World Wide Group, prin persoana presedintelui Theodor Banu, vine cu un apel de senibilizare si solidarizare catre toti romanii de pretutindeni in vederea reconcilierii si solutionarii cat mai fericite atat pentru tarile adoptive cat si pentru comunitatile romanesti. Romanian Global News reda mai jos mesajul trimis pe adresa redactiei.
Stimati co-nationali, FRATI ROMANI, din tara sau de peste hotare,
In ultima vreme au fost tot mai dese ATACURI XENOFOBE la adresa romanilor din Europa. Primarul Romei vrea sa-i expulzeze pe toti romanii ilegali ! In Spania, sunt afise de genul : «Interzis intrarea cainilor si romanilor» ! Ce va urma ?!
Fratilor, e timpul sa ne trezim si sa ACTIONAM ! Acum Romania este in UE si NATO ! De la mila cu care eram priviti dupa abolirea comunismului am ajuns sa fim recunoscuti ca un popor demn de respect, cu drepturi depline, comparativ cu alte popoare ale Europei, ale lumii (vezi recentul Summit NATO de la Bucuresti). Suntem recunoscuti pentru contributia la stiinta (avem romani la NASA, am avut un Brancusi, Coanda, etc), in organismele internationale si europene, la viata sociala din lume, la sport, atat in Europa, America, Australia,etc. Suntem recunoscuti a fi muncitori buni desi ne vindem forta de munca pentru a 10 parte din pretul cu care se vinde un european sau american !
Ne cunoastem noi suficient indatoririle si drepturile pe care le avem in fiecare stat al lumii in care traim ? Stim noi ca exista legi care ne apara ? (de la semnarea unui contract de munca, pana la securitatea sociala, dreptul la exprimare, la a fi recunoscuti ca minoritate).
Nu negam faptul ca pe langa marea majoritate a romanilor din Diaspora care ne-am integrat in viata sociala si respectam legislatia tarii in care traim, avem si cazuri de gen Mailat in Italia, proxeneti si mafioti care colaborau cu politia (vezi exemplul recent din Spania), hoti de carduri bancare (Franta, Anglia, Olanda) sau hoti ordinari nu doar de lebede (Austria) ci si de buzunare (nu doar rromi !) care au determinat aceste atacuri xenofobe asupra tuturor romanilor care traiesc in Europa.
NU E TARZIU PENTRU A ACTIONA si a dejuca astfel de tentative. Daca Romania nu face nimic pentru noi, cei de afara, este cazul sa ne aparam singuri. Avem organizatii ale romanilor peste tot in lume. Avem multe in Italia, in Spania si practic in toata Europa.
SA NE FACEM SIMTITA PREZENTA peste tot unde traim!
SA DEMASCAM TENTATIVELE DE MANIPULARE si de starnire a urii contra romanilor ! Sa-i cautam pe acei jurnalisti sau prezentatori radio-TV care incita la atacuri xenofobe si mai ales pe acei oficiali, cum este primarul Romei, care incurajeaza astfel de atacuri la adresa noastra si sa le demonstram ca se insala. Sa le spunem acestor politicieni ca « scaunul » lor de politician se datoreaza si votului nostru, vot pe care nu-l vor mai primi daca ei tocmai pe o politica revansarda, fascista mizeaza. Sa cerem sprijinul fortelor democratice din tarile in care traim, nu la clementa contra unor romani gen Mailat, ci la RESPECT pentru ROMANI.
Pe aceste idei se bazeaza recenta nostra actiune, Comunicatul RWW cauta sa sensibilizeze autoritatile romane sa-si faca datoria.
Intotdeauna RWW Group a militat pentru ACTIUNI COMUNE ale Diasporei pentru Romania si iata acum pentru NOI CA ROMANI in Europa si in lume.
Asa sa ne ajute Dumnezeu ! (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Job de student in Belgia, noua reglementare
Ce valori promovează învăţământul românesc şi pentru cine?
Adevărata corupţie
Ioan Rotundu
TVR 1 intră în Basarabia prin fiul lui Voronin
Voronin apără sârma ghimpată care desparte Basarabia de UE
Comentariul comentariilor (CXII)
(Ioan Rotundu)
Comunicat de presă
Publikus informáciokat akar megtudni? Tanuljon meg magyarul!
Program Tele'M Botoşani miercuri, 14 mai
Horoscop
Dialog între blonde
CARTEL AFLA - Campanie de sindicalizare
Zice că-i serios şi vrea să facă afacere serioasă
Merită să câştige preşedinţia CJ
Poliţia trebuie să facă lumină în cazul buletinelor de vot sustrase
Se limpezesc apele în lupta electorală
„Supravieţuitorul” la Botoşani
Bucecenii vor putea face sport pe săturate
Pensionarii mai au de aşteptat o lege
Credite speciale pentru profesori
Locul întâi la „Non violenta”
Cu profesorii la tratament
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă