Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Religie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16719
De la 07 Ianuarie 2003
122876786

Recidivist prins ...cu gâsca-n traistă

  • 25 February 2008, 23:00
În timp ce reprezentanţii Primăriei Frumuşica profită de fiecare ajutor social, oprind cetăţenilor localităţii câte 200.000 de lei vechi pentru paza obştească, hoţii de animale continuă să-şi facă de cap prin localitate, chiar şi ziua în amiaza mare, aşa cum s-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, chiar în zona centrală a comunei.
Vineri, în jurul orei 13:00, în zona blocurilor din Frumuşica, dintr-o căruţă trasă de doi cai, în care se găseau trei persoane, a sărit un individ tuciuriu care, nici una, nici două, s-a repezit la cârdul de gâşte aflat în apropierea locului în care sunt închise noaptea, a lovit una din ele cu biciul şi a aruncat-o în căruţă. Deşi fapta s-a petrecut fulgerător iar autorul furtului, însoţit de complicii săi, a încercat să nu atragă atenţia asupra sa, mergând cu atelajul încet prin comună, a fost zărit de două persoane, una dintre ele chiar încercând să ajungă căruţa, pe jos, din urmă.
Văzând că sunt pe cale de a fi descoperiţi, cei trei au dat bice cailor şi au dispărut în viteză pe imaşul comunal. Anunţată imediat despre paguba produsă, proprietara gâştei a încercat iniţial să dea de urma hoţilor, deplasându-se cu maşina unui coleg de serviciu în direcţia în care aflase că ar fi dispărut aceştia, dar fără a reuşi să-i identifice pe făptaşi. Cum nici la postul de poliţie, unde dorea să reclame fapta, nu era nici unul dintre cei trei agenţi, a anunţat furtul la numărul de urgenţă 112.
Imediat, cei de la Botoşani şi-au pus în mişcare oamenii din teritoriu şi uite aşa se face că, la circa o oră de la comiterea faptei, maşina postului de poliţie şi-a făcut apariţia în zona furtului iar poliţiştii locali au început să audieze martorii. Iniţial, agentul principal Şerban Negru, s-a cam supărat că nu a fost căutat personal suficient de repede, fără a mai fi anunţaţi şefii de la Botoşani, dar în urma “impulsului” primit de la superiorii săi şi-a mobilizat oamenii suficient de bine pentru ca, până în cursul serii, făptaşul să fie identificat.
“Agentul Şerban nu avea nici un motiv să se supere, el trebuia să-şi organizeze serviciul în aşa fel încât, în permanenţă, să fie cineva la postul de poliţie, mai ales în timpul zilei şi-n jurul orei prânzului, pentru a prelua eventualele sesizări ale cetăţenilor”, ne-a spus şeful său direct, inspectorul Marcel Şchiopu, comandantul Poliţiei Flămânzi.
Prezumtivul hoţ a fost prins. Ţiganul Marin A. De 43 de ani, este recidivist şi cunoscut hoţ de animale. Prejudiciul nu a fost recuperat, gâsca fiind între timp omorâtă şi mâncată. “Numai în iarna acesta mi-au dispărut, din anexa situată lângă bloc, doi iepuri şi trei păsări, lucru care pune sub semnul întrebării eficienţa serviciului de pază obştească, care nu se vede deloc, dar pentru care ne sunt opriţi bani, în mod obligatoriu, de la primărie. Nouă ne reproşează poliţia locală că apelăm serviciul de urgenţă 112 sau că nu ţinem păsările închise în coteţ tot timpul, dar noi cui să ne plângem când, ziua, în amiaza mare, suntem furaţi cu neruşinare? Iar pagubele, chiar dacă autorii sunt reţinuţi şi pedepsiţi, cum şi de unde le mai recuperăm?”, a mai întrebat, cu îndreptăţită supărare, proprietara gâştei sustrase. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Medici cu probleme de etică profesională
Poliţiştii din Flămânzi au început să ia măsuri speciale
Comentariul comentariilor (LIX)
(Ioan Rotundu)
Din mijlocul sărăciei se ridică, cu multă trudă, biserici maiestuoase
Plăcere în mijlocul naturii, amendată de agenţii comunitari
Zice că trăieşte un film de groază
Crede că a împăcat şi varza lui Conţac şi capra lui Flutur
Prin autoritatea de director Oprişanu caută să acopere un abuz
Cei de la APM se dau cocoşi, dar rămân claponi în decizie
Îi crişcă măseaua după strungari, dar aceştia n-au chef de muncă
Cosmetizarea procentelor nu scade mortalitatea infantilă
Prea puţini asistenţi medicali comunitari
Interpretarea unui gest
Horoscop
Omul are un hobby pentru care plăteşte oricât
Se face parţial lumină în cazul MobConf Flămânzi
Moştenitorii iazului Dracşani s-au înecat în apele tulburi ale legii
Scriitorul Spiridon, cetăţean de onoare al comunei Albeşti
Se ţine Festivalul „Mărţişorului”, dar în mai
Mai nimic nu scapă de vigilenţa inspectorilor de la Urban Serv
Câmpanu îi trimite lui Flutur bezele epigramistice
ce-i drept, talentul nu-l dă afară din PNL
Se întorc oare şi baronii?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog