Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
In vino veritas
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2983
De la 07 Ianuarie 2003
111042040

Reclamaţie referitoare la gardul parcului Eminescu

  • 5 August 2007, 23:00
De cateva zile asistam cu indignare la un fapt inacceptabil: gardul parcului - cel de pe latura dinspre Bulevardul Mihai Eminescu - este demolat. Daca la inceput am presupus ca scopul acestei actiuni este legat de lucrarile de refacere a retelei de apa potabila, ulterior am aflat ca, de fapt, intentia este de a se asigura locuri de parcare pentru cadrele Politiei, institutie aflata vis-a-vis. Mai mult decat atat, in loc ca spatiilor de parcare sa le fie destinat terenul din fata politiei, intre sediu si bulevard (portiune care, sub nici un aspect, nu are valoarea parcului), s-a considerat mai potrivit sa se ciunteasca parcul (gardul urmand a fi mutat doi, trei, … , zece metri inspre interiorul oazei de verdeata), creandu-se astfel un foarte periculos precedent pe care noi, locuitorii inzestrati cu ratiune si bun simt, nu-l putem accepta.
Asadar, daca singura solutie fezabila pentru amplasarea locurilor de parcare este ca acestea sa fie dispuse pe latura dinspre parc, atunci este de preferat a se desfiinta complet troruarul intre cele doua porti la bulevard ale parcului, creandu-se suficient spatiu, pe aceasta portiune circulatia pietonilor urmand a se face pe «aleea politiei», aflata la cativa metri distanta. Se va evita astfel taierea de arbori care si asa se raresc de la o zi la alta.
Faptul fiind deja consumat, nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva, pe langa o probabila valoare de patrimoniu (cel putin al orasului), vechiul gard nu avea pentru multi dintre noi si o valoare sentimentala. Oare cel care il va inlocui va avea cel putin aceeasi valoare estetica ? Dati-mi voie sa ma indoiesc.

N.R. – Textul ne-a fost remis pe mail, iar reporterii fiind în concediu, îl publicăm fără vreo implicare din partea redacţiei.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anunţ sistare apă caldă
Vrea muncitori necalificaţi
Simionovici a fost încătuşat, aseară, la Curtea de apel Suceava
procurorul Constantin Roman şi cu maiorul Vasile Răileanu au principalul merit în descoperirea şi arestarea lui Ducu
Perle de prin teze
Dedicaţie muzicală cu… schepsis
Dorinţa lui Tăriceanu
Generozitatea boschetarului
Răzbunarea lui Băsescu
Pedeapsa lui Bill Clinton
Memoria profesorului
Anunţ important
Românul şi “Hai acasă!”
Concurs cu opremii
Ghicitoare
Horoscop
Oferta educaţională a Universităţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă