Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Sănătate
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Remember
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20148
De la 07 Ianuarie 2003
106349227

Recomandări ale Ministerul Sănătăţii Publice adresate populaţiei în preajma Revelionului

  • 28 December 2007, 23:00
După analizarea cazurilor înregistrate de medici cu ocazia Crăciunului, specialiştii Ministerului Sănătaţii Publice recomandă populaţiei acordarea unei atenţii deosebite şi a unei griji permanente în ceea ce priveşte starea de sănătate, în preajma Revelionului.
În acest sens, organismul nu trebuie supraincărcat cu alimente greu digerabile, reprezentate în mod special de carnea de porc sau alte produse de sezon (carnaţi, caltaboş, slănină, tobă etc). Carnea trebuie să fie verificată din punct de vedere sanitar –veterinar, întrucat există pericolul apariţiei trichinelozei. Aceste preparate trebuie consumate în cantităţi moderate şi, în nici un caz, la masa de seară. Este bine să se înlocuiască prăjirea alimentelor cu alte moduri de preparare mai sănătoase: fierbere, grătar, coacere la cuptor.
Prin conţinutul crescut în zahăr, grăsimi şi chiar sare, dulciurile şi produsele de patiserie reprezintă factori de risc care pot agrava starea de sănătate a bolnavilor cu diabet zaharat, hipertensiunea arterială şi obezitate şi, din acest motiv, consumul lor trebuie limitat. O atenţie mărită trebuie acordată consumului de alcool.
Se recomandă ca, în această perioadă, alimentaţia să fie cât mai diversificată, cuprinzând zilnic cereale (200-350 g pâine integrală), legume (minim 300g), fructe (min. 450g), lapte şi derivate (500ml lapte sau iaurt). Aportul de lichide trebuie să fie de minim 1500 ml pe zi (apa, ceaiuri de plante neîndulcite), iar alimentele trebuie să aibă termenul de garanţie afişat pe ambalaj. Pentru ca organismul să funcţioneze la capacitate optimă, pe lângă o alimentaţie cât mai echilibrată, se recomandă practicarea exerciţiului fizic de cel putin 3 ori pe săptămână (mers pe jos, exerciţii de înviorare, alergat, schi, patinaj etc.).
De asemenea, recomandăm cetăţenilor cu afecţiuni cunoscute să-şi consulte medicii curanţi pentru a evita agravarea stării de sănătate şi luarea unor măsuri profilactice suplimentare. Le urăm tuturor cetăţenilor să-şi petreacă Revelionul în mod sănătos !
(Comunicat de presa MSP, 28 decembrie 2007)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Felicitare DJT
Felicitare Centrul de Creaţie
Felicitare PNL Botoşani
Felicitare din partea prefectului de Botoşani
Felicitare senator Gavrilă Vasilescu
Felicitare TERMICA SA
Felicitare Moldopan SA
Felicitare PD-L
Virgină după trei căsătorii
Vot împotriva legii printre pahare cu ţuică şi resturi de salam
Ciorapi de damă
Mărire de salariu
Atracţie fatală
Românul şi forţa vântului
Urătura redacţiei Jurnalul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă