Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8467
De la 07 Ianuarie 2003
122894116

Redefinirea familiei, manipulare religioasă şi politică

  • Ioan Rotundu
  • 7 November 2016, 23:00
M-am gândit mult timp dacă să scriu comentariul de faţă, ştiind că el va stârni vii dispute. Cu riscul asumat de a fi înţeles de un grup restrâns sau mai larg de cititori şi de a fi condamnat de către cei a căror interese le lezez, a căror putere de înţelegere este redusă şi au conştiinţa controlată religios, am pornit la drum.
În primul rând este nevoie să clarific câteva noţiuni pe care le voi folosi pentru a-mi exprima opinia. Nu voi utiliza numele zeităţii supreme venerată de iudei, creştini şi islam, respectiv de Dumnezeu, pentru că voi face referire la întreaga construcţie a Universului iar denumirea cea mai potrivită este cea de Creator.
Apoi, trebuie să clarificăm noţiunea de „Cuvânt” folosită în Testamentul Nou, respectiv în Evanghelia după Ioan. Specialiştii lingvişti, istoricii, oamenii de ştiinţă fizicieni şi filozofii acceptă aproape în unanimitate că semnificaţia biblică a „Cuvânt”-ului este de fapt cea de „informaţie”, traducerea cuvântului original din ebraica în greacă făcându-se cu o anumită aproximaţie semantică.
Însăşi Biblia confirmă această teorie în Evanghelia după Ioan, Cap.I versetul 1 „La început a fost Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu, şi Dumnezeu era cuvântul.”
Dacă acceptăm „Cuvântul” sinonim cu „informaţia” atunci aveam de-a face cu o energie primară inteligentă capabilă să se autoadministreze şi să se dezvolte. Această energie primară inteligenţă o numesc eu Creator şi de aici a pornit construcţia Universului cu bunele şi relele lui.
Creatorul nu este atotştiutor şi a tot cunoscător ci este autodidact. În Testamentul Vechi, Cap.I „Facerea lumii” versetul 1.3 „Şi a zis Dumnezeu: „Să fie lumină!” Şi a fost lumină.” iar în versetul 1.4 „Şi a văzut Dumnezeu că este bună lumina, şi a despărţit Dumnezeu lumina de întuneric..”, avem confirmarea faptului că Creatorul a constatat că lucrarea sa este utilă scopului său, bună, numai după ce a realizat-o.
De aici încolo construcţia Universului de către Creator devine tot mai complexă iar greşelile, erorile de concepţie ale Creatorului se înmulţesc şi îmbracă forme fizice pe care în stadiul actual de dezvoltare al ştiinţei ne permite să le cunoaştem parţial şi nu în totalitatea lor.
Ce este atestat de modul în care continuă să se dezvolte Universul, este creşterea puterii Creatorului prin acumularea de noi şi noi informaţii, punând materia la treabă. Dacă vreţi, se poate compara capacitate de autoînvăţare a Creatorului cu memoria artificială a calculatorului pe care o îmbogăţim permanent prin noi şi noi informaţii. Teoria la care lucrez este una amplă aşa că trec la chestiune. Apariţia omului ca fiinţă inteligentă, capabilă şi ea să înveţe şi să transmită informaţiile adunate descendenţilor, a fost pentru Creator rodul perfecţionării creaţiei sale în organizarea materiei de la stadiul mineral, la cel vegetal şi apoi animal.
Vă dau o temă de gândire. Când murim, ce se întâmplă cu toată informaţia stocată în creierul nostru? Unde se duce ea că de dispărut nu dispare? Informaţia stocată în creierul nostru este de fapt energie inteligentă electromagnetică controlată prin mecanisme biologice ca şi informaţia stocată în calculator care este de natură minerală dar tot electromagnetică.
Dar să revin la creaţia omului ca rod al gândirii Creatorului, creaţie fără doar şi poate rezultată dintr-o necesitate a sa fără să cunoaştem în momentul de faţă rostul nevoii sale.
În avântul creaţiei Creatorul a comis erori şi în construcţia materiei vii. Aceste greşeli de concepţie în lumea vie le numim atavisme şi ele pot fi de natură fizică şi psihică. Homosexualitatea este un atavism de natură psihică. Este o deviere de la construcţia normală a omului şi se constituie într-o excepţie de la regula anatomiei şi psihologiei umane.
Suntem la un nivel de civilizaţie avansat moral şi etic. Nu mai suntem în Sparta antică când copii născuţi cu greutate mică sau interpretabile malformaţii erau omorâţi prin aruncarea de pe-o stâncă. Nu putem să-i ucidem pe homosexuali numai pentru că ei se abat sexual de la normalitatea noastră din cauza unor anomalii psihice. Homosexualitatea a însoţit omenirea din zorii creaţiei sale şi nu fost omorâţi. Poate doar marginalizaţi. Istoricii susţin că Alexandru Macedon era homosexual. Mănăstirile sunt pline de homosexuali, bărbaţi şi femei. Din rândul homosexualilor s-au ridicat minţi luminate în artă, ştiinţă, politică.
Desigur, nu trebuie de acum să-i transformăm pe homosexuali în virtuţi ale construcţiei umane. De recomandat este ca viaţa lor să rămână discretă faţă de restul societăţii şi să respecte anumite valori morale şi etice ale omului normal. Aşa privite lucrurile, ajungem şi la redefinirea familiei. Românii nu sunt un popor violent din fire şi dornic de cruzimi umane. Numai că în situaţia cu care ne confruntăm în momentul de faţă de redefinire a familiei s-au implicat două forţe malefice: Biserica ortodoxă şi politicienii, forţe care au otrăvit societatea şi au canalizat-o pe un drum ce nu-i este specific.
BOR vrea să-şi apere interesele meschine de ordin financiar şi de control asupra psihicului uman aşa că a uzat de ceea ce a făcut de-a lungul a două mii de ani de existenţă a creştinismului: manipularea prin crearea efectului de turmă. Cele câteva milioane de români care susţin că au semnat o petiţie ca să fie interzisă căsătoria între persoane de acelaşi sex habar n-au ce-au semnat.
Mai grav este că habar n-au de doctrina iubirii fondată de Iisus Hristos pe care-l venerează dar nu-i urmează şi învăţăturile. Semnatarii sunt acei români care poate că în viaţa lor nici n-au văzut cum arată o Biblie dar nu şi s-o mai citească şi să înţeleagă logica versetelor.
Problema redefinirii familiei prin interzicerea căsătoriei între persoane de acelaşi sex este total falsă. Homosexualii trăiesc împreună cu sau vrerea celor trei milioane de români, a fariseismului bisericesc şi a demagogiei politicienilor.
Problema lor este alta. Trăind în cuplu ei adună averi, realizează investiţii, fac economii de bani iar convieţuirea lor nefiind încadrată în legislaţia Codului civil care reglementează drepturile şi obligaţiile dintre soţi, un eventual partaj de bunuri, eventualele neînţelegeri în a continua convieţuirea nu pot fi soluţionate pe calea dreptului civil.
De aceea vor şi insistă homosexualii să le fie recunoscută căsnicia iar în forma actuală a Codului civil şi a Constituţiei a României este recunoscută căsătoria între soţi fără a se specifica sexul. De ce vrea acum BOR şi politicienii să renunţăm la o valoare europeană pentru a reveni la una demnă de Evul Mediu? Biserica o face pentru bani iar politicienii pentru voturi, românii ignoranţi fiind masa de manevră cu care ambele păţi îşi apără interesele.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Replică inteligentă
Horoscopul zilei de 8.11.2016
Ministrul Muncii vs. Liviu Dragnea in Parlament.
Seful PSD a amenitat Guvernul cu un articol din Codul Penal, acuzandu-l de minciuna
Camera Deputatilor a adoptat creşterile e salarii si sporuri in sanatate si educatie;
maririle au un impact bugetar de 4,85 mld lei/ PNL a boicotat sedinta, cvorumul a fost
Scandal in Asia din cauza unui transport de deseuri toxice din Romania, ajuns acum in Hong Kong
Moldova, vodka și ortodoxia
Popescu Piedone, trimis in judecata pentru conflict de interse
dupa ce ar fi semnat autorizatii pentru firmele copiilor lui
Clinton are un avans de 3-4 procente in fata lui Trump, arata trei sondaje din SUA
Sorin Blejnar, adus cu mandat la DNA Ploiesti.
Fostul sef ANAF este inculpat intr-un dosar penal - surse
Un deputat francez propune demararea procedurii de destituire a presedintelui Hollande
Circa 42% dintre elevii romani de 15 ani sunt analfabeti functional,
nu inteleg ce citesc - studiu centru educational
Initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei pentru redefinirea familiei,
pe ordinea de zi a ultimului plen al Senatului
Senat: Cresteri de pensii, adoptate tacit;
punctul de pensie - cel putin 40% din salariu mediu brut, incepand cu 1 ianuarie 2017
Iresponsabilitate şi aroganţă aplaudate demagogic
Ioan Rotundu
Maşină şi clădiri aprinse de scurtcircuite electrice
Maşină şi clădiri aprinse de scurtcircuite electrice
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog