Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
13265
De la 07 Ianuarie 2003
74848552

Redusul

  • 29 April 2008, 23:00
Gică Frizeru era cunoscut drept un excelent meseriaş. Tocmai de aceea, preşedintele cooperativei se gândi să-i amenajeze o secţie de frizerie. În scurt timp, Gică s-a apucat de treabă. Clienţii nu-l ocoleau, treaba mergea din ce în ce mai bine iar banii curgeau cu nemiluita. Avalanşa de bancnote îl punea deseori în încurcătură: trebuia să-i numere, să dea restul corect, să aibă grijă să nu-i cadă din buzunare. Din această cauză, randamentul lui Gică al nostru scădea întruna.
"E nevoie de un casier" hotărî preşedintele. Odată angajat casierul, cifra de afaceri a frizeriei începu să crească ameţitor astfel încât era neapărat necesar să fie angajat un contabil. Gică "spărgea" normele în materie de tuns şi bărbierit, casierul număra în permanenţă iar contabilul socotea şi iar socotea…
Au apărut însă probleme. Era nevoie de un şef de secţie care să se ocupe de bunul mers al frizeriei. Cu noua structură de personal (mai nou, resurse umane), frizeria funcţionă normal încă vreo două luni după care, năzuroasa modă le-a jucat o festă teribilă: se purtau plete şi bărbie.
Cifra de afaceri a frizeriei scăzu vertiginos deşi Gică era şi profesionist desăvârşit şi excesiv de amabil. Calculele reci de contabilitate au scos la iveală un adevăr crud: nu mai putea fi asigurate salariile decât pentru 3 din cei 4 salariaţi.
În timp ce Gică se dădea de ceasul morţii în frizerie doar-doar o mai îndrepta situaţia, casierul contabilul şi şeful secţiei au… pus de-o şedinţă pentru redresarea unităţii. Oricât au dezbătut şi combătut cei trei, o singură care au găsit: reducerea de personal. Problema era cine să fie "redus". După îndelungi discuţii, cei trei au răsuflat uşuraţi. Găsiseră soluţia. A doua zi Gică primea preavizul…
(Dumitru Monacu - Pagini azurii)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Umor cât încape… dar scoţian
Horoscop
Necesitatea unei înţelegeri economice europene
Educaţia în catrene
Blestem
Botoşăneni masoni
Activitatea sportivă
(file de monografie)
Privatizare conjugală
Comentariul comentariilor (CV)
(Ioan Rotundu)
Program Tele'M Botoşani miercuri, 30 aprilie
A trecut Paştele, ce să facă cu ele, le vinde!
Scuza lui Bulă
Tragedia soacrei şi celebritatea măgarului
Cu ochii-n patru pe distribuitorii de lapte şi corn
Omagiu adus veteranilor de război
Licitaţie aflată la cheremul ministerului Culturii
Inundaţiile au avariat două corpuri de şcoală
Autorităţile pledează pentru ca drumul expres să treacă şi prin judeţul Botoşani
Conducere nouă la Protecţia Copilului Botoşani
PNG se simte copleşit de bogăţia celor din PD-L
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă