Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6384
De la 07 Ianuarie 2003
122866451
Regrupări de forţe prin IJP Botoşani

Rămaşi orfani, poliţiştii din gaşca lui Aioanei se retrag la pensie

  • Ioan Rotundu
  • 21 October 2019, 20:39
Pensionarea comisarului şef Dumitru Aioanei a schimbat multe lucruri în interiorul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani. Cele mai multe schimbări au fost în bine pentru că atmosfera tensionată, crispată şi terorizantă instalată de Aioanei s-a destrămat iar majoritatea poliţiştilor au început să lucreze relaxant şi eficient.
Puţinii poliţişti care au mai rămas din gaşca lui Aioanei se pregătesc şi ei de plecare. Printre ei şi comisarul şef Manuela Ieremia. Aceasta este cumătru cu Aioanei şi, cât acesta a fost promovat pe postul de prim adjunct al şefului Viorel Şerbănoiu, i-a luat locul la conducerea Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice. Când Aioanei a fost detronat din funcţie, Ieremia nu s-a simţit deloc confortabil. Fiică a lui Vraci, fost şef al Securităţii Botoşani, acum ea se pregăteşte de pensionare, urmându-şi astfel cumătrul.
Scriam în articolul intitulat „Aranjamentele vechi şi noi ale lui Viorel Şerbănoiu, şeful IJP, dau pe dinafar㔠că în această săptămână, şeful Viorel Şerbănoiu urmează a-l unge în funcţia de adj. al şefului Poliţiei Municipiului Dorohoi pe poliţistul Damian, funcţie deţinută până acum, interimar, de poliţistul Dinel.
Acum sunt în măsură să dau detalii de ce poliţistul Dinel îşi va pierde funcţia în favoarea colegului Damian. Iniţial, favoritul lui Şerbănoiu de a ocupa funcţia de adjunct a fost Dinel, care s-a prezentat la examen. O sursă mi-a explicat că Şerbănoiu i-ar fi trimis lui Dinel răspunsurile la cele 4 întrebări ce formau concursul. Trimisul lui Şerbănoiu ar fi fost comisarul şef Paul Tapalagă, şeful Serviciului de Pază şi Ordine din IJP Botoşani.
Numai că aranjamentul lui Şerbănoiu, cu intenţie sau nu, a fost compromis de Gabriela Burlacu, şefa Cabinetului, membră în comisia de examinare. Burlacu a schimbat două din cele patru întrebări, punându-l pe Dinel în situaţia de a rata concursul. Aşa s-a ajuns ca la concurs să fie desemnat câştigător poliţistul Damian, susţinut în final şi de Şerbănoiu, care l-a abandonat pe Dinel în secunda doi.
În 25 martie 2016, în .Jurnalul, se publica o anchetă intitulat㠄Gaşca din Poliţie protejată de comisarul şef Mihai Bunduc”. La acea dată actualul şef Viorel Şerbănoiu era prim-adjunctul lui Bunduc.
Iată un fragment din acest articol:
4. .Agentul de poliţie Alexandra Hriţcu, nepoata interlopului Aurel Fediuc care este implicat în m ai multe acte de tâlhărie şi condamnat în primă instanţă a fost promovată la Serviciul Cabinet. În Poliţie se ştie că Aurel Fediuc este amic de poker şi alte combinaţii cu comisarul şef Bunduc.
5. Bunduc a dispus angajarea agentului de poliţie Dascălu, adus de la Poliţia oraş Hârlău, la Biroul Rutier. Motivul angajării a fost că Dascălu va fi viitorul soţ al nepoatei interlopului Aurel Fediuc, adică agentul de poliţie Alexandra Hriţcu.

De atunci, Alexandra Hriţcu s-a căsătorit cu Dascălu care este şef birou la Poliţia Rutieră. Lucrând în Serviciul Cabinet, adică în subordinea Gabrielei Burlacu, Alexandra Dascălu se plânge către colegii dispuşi s-o asculte că Aioanei i-a comandat să fabrice mai multe dosare. Cum Aioanei s-a pensionat, ea nu şie ce să facă cu dosarele. Îi sugerez să-l întrebe pe şeful Şerbănoiu care-i va da un sfat calificat ce-o va ajuta să iasă din impas.
Despre proaspătul pensionat Dumitru Aioanei n-am primit veşti prea bune. Mi s-a spus că a avu o depresie puternică ce l-a determinat să-şi facă un consul de specialitate la un spital din Iaşi.
Probabil că pe Aioanei l-a ajuns blestemul primei soţii şi a băiatului de care şi-a băut joc într-un mod barbar. Când băiatul său a fost angajat la moara lui Găitan Mircea din Flămânzi, Aioanei l-a contactat pe morar şi l-a somat să-i trimită băiatul acasă la maică-sa, de nu îl desfiinţează. Acum băiatul său este şofer de TIR la o societate din Suceava şi face curse prin Europa, realizând un câştig frumuşel. Prima sa soţie, Guraliuc, de loc din Flămânzi, lucrează în confecţii şi nu vrea să mai audă de numele Aioanei pentru că a suferit până au divorţat.
Se spune că Dumnezeu nu bate numai cu băţul, dă şi cu parul în capul celor prea păcătoşi până le pleacă mintea la plimbare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 21 -27.10.2019
Bancul săptămânii: Întrebare şi pentru studentul la Academia de Poliţţie
Să ne ferească Dumnezeu de un aşa prefect!
Ioan Rotundu
Aranjamentele vechi şi noi ale lui Viorel Şerbănoiu, şeful IJP, dau pe dinafară
Ioan Rotundu
Sălbăticia de dincolo de civilizaţie
Ioan Rotundu
Lista ministerelor și a miniștrilor
așa cum este ea discutată în acest moment, potrivit surselor HotNews.ro
Cum are grijă P.S.D de fiecare român, sau cum poţi afla că... tu nu eşti român
COMUNICAT DE PRESĂ - DFP Botoşani
Comunista Baraboi reîncarnată într-o babă socialistă
Ioan Rotundu
Final la parada corupţiei din poliţie şi justiţie în cazul Primăriei Cristeşti (IV)
Primarul mort făcut vinovat, viul spălat de toate păcatele
Programul de guvernare al PNL.
Cele 12 măsuri urgente pe care vrea să le ia Guvernul Orban și obiectivele specifice
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog