Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21824
De la 07 Ianuarie 2003
122907473

Regula celor trei pumni

  • cum să iei bătaie în trafic pentru că te grăbeşti să-ţi duci la spital copilul bolnav
  • 17 December 2010, 23:00
Este tatal unei fetite de cinci ani. Acum o saptamana, durerile violente de burta ale celei mici si neincrederea in sosirea la timp a Salvarii l-au determinat sa porneasca, alaturi de sotie, la un drum de cosmar catre unul dintre spitalele bucurestene: trei pumni, un “te omor” din partea unui individ de peste doi metri si un “fac ceva pe copilul vostru”, primite ca raspuns la claxoanele si luminile date de cei doi parinti aflati intr-o situatie de urgenta.
Locuieste in Piata Rosetti din Capitala si este tatal unei fetite in varsta de cinci ani. Din cand in cand, trece prin acele momente de criza firesti pentru orice parinte. Asa s-a intamplat si saptamana trecuta, cand fetita a ajuns acasa de la gradinita si a inceput sa se planga de dureri violente de burta. “I-am descoparit burtica: era foarte umflata. Puteam sti ce este? Poate era peritonita”, sunt propozitiile pe care probabil orice tata le-ar fi gandit.
Au urmat momentele de criza si intrebarea comuna celor doi parinti: “Ce facem?” In urma rememorarii experientelor din ultimii cinci ani, solutia de a chema Salvarea a cazut: “ori nu vine, ori vine dupa cinci ore”.
Solutia aleasa: transportul cu masina personala pana la “spitalul nostru”, Emilia Irza, undeva in spatele Circului, “unde mizam pe un pediatru responsabil”.
Lumini, claxoane ale sotiei in trafic (ea este soferita)… doar e un caz de urgenta! De la Stefan cel Mare pana la Maica Domnului, un Logan “amarat” (“nici macar o masina de smecher”) pur si simplu a refuzat sa se dea deoparte: nici pe stanga, dar nici pe dreapta. Singura modalitate de a depasi: pe contrasens.
“M-am dat jos la Maica Domnului, dupa ce in prealabil sotia mea a deschis geamul si i-a spus “Nenorocitule, avem o urgenta, mergem la spital cu copilul!” Dama din dreapta tipului a gasit cu cale sa o injure pe sotia mea si sa spuna “fac ceva pe copilul vostru”. Normal ca am explodat. M-am dat jos. Ce a fost la gura mea…”
A coborat si soferul Loganului, un individ de peste doi metri, fata de 1,63 de metri ai oponentului. “Replica lui rationala a fost sa-mi traga trei pumni in cap”. De fapt, doar unul a nimerit in cap, al doilea in numar, al treilea l-a parat cu mana stanga – “o mica fisura, n-a curs sange, a fost in regula”.
“Te omor!”, rosteste conducatorul Loganului. “Hai, e ok! Daca tot vrei s-o faci, be my guest!”, vine replica tatalui isterizat. “Adica daca e show, show sa fie! Asta este, e lume multa, e lumina… Macar numarul ti-l iau! Eu mor, asta e, ramane un copil orfan, dar te duci si tu la parnaie. Te simti bine acolo! Hai sa ne distram!”
Soferul de Logan a devenit “nu rational, cred ca instinctul lui de conservare”… “Cred ca s-a gandit asa: «de ce sa-mi fie mie aiurea la parnaie, la mititica? Mai bine ma urc in masina si ma duc cu pitipoanca din dreapta la petrecere», unde probabil ca se ducea. Si asa am scapat cu viata si am ajuns la spital cu copilul”.
Desi tatal o numeste “poveste”, aceasta intamplare este un caz real, petrecut in capitala Romaniei, la sfarsit de an. In aceeasi luna “a sarbatorilor” in care, acum doi ani, un tanar era batut in metrou in fata reprezentantilor firmei de paza.
Autor: Cosmin Navadaru

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Prostia poliţiştilor este ereditară
România devine ţara cu cele mai bune perspective
din Europa Centrală şi de Est pentru următoarele 6 luni
Sumele atrase la buget au crescut cu 15% în urma majorării TVA
Drama familiei Cireş trăită în Ajunul Crăciunului
Irlanda a pierdut in favoarea României 200 de locuri de muncă înalt calificate în domeniul IT
Cele trei mari puteri se pronunţă pentru o îngheţare bugetară până în 2020
Ancheta Rusiei asupra accidentului de la Smolensk este inacceptabilă
Moscova promite să ofere răspunsuri
Primele intervenţii SMURD
Bucătărie incendiată de un copil de 4 ani
Nissan blindat cu ţigări reţinut la Rădăuţi Prut
Săraci, dar corecţi şi cinstiţi cu statul!
Botoşaniul este pe primul loc pe ţară la încasările către buget
Pensionari „fără număr” au solicitat un loc la revelionul oferit de municipalitate
Contre Baban – Codreanu de la bani
La Botoşani se va interzice comercializarea substanţelor etnobotanice
Moş Crăciun există!
Târgul de produse tradiţionale un fiasco
Directorul Mimor vrea de lşa Moş Crăciun trei adjuncţi
Cardul naţional de sănătate devine operabil la anul
Medicii de familie iar protestează
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog