Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11975
De la 07 Ianuarie 2003
122872042

Regulamentul financiar al UE: mai multă transparenţă, avantaje, dar şi impuneri

  • 30 October 2012, 23:00
Dupa intrarea in vigoare recenta a noului regulament financiar, Comisia a adoptat noile norme de aplicare a acestuia. Acordarea de fonduri UE catre agentii economici, ONG-uri, cercetatori, studenti, municipalitati si alti beneficiari va fi imbunatatita, incepand cu 1 ianuarie 2013, gratie unor proceduri simplificate.
Acestea includ posibilitati mai largi de a utiliza sume forfetare si rate forfetare, pentru sume mai mici, elimina necesitatea de a completa aceleasi detalii de fiecare data cand se depune o cerere pentru fondurile UE, introduce inscrierea electronica si multe alte noi caracteristici.
Noua legislatie asigura o transparenta mai buna si prevede o responsabilitate mai mare pentru orice persoana care se ocupa de finantele UE.
Intervalul de timp dintre cererile de propuneri, incheierea unor acorduri de grant si termenele de plata va fi redus. Sistemul de grant se va concentra mai mult asupra efectuarii platilor pentru furnizarea rezultatelor decat asupra rambursarii cererilor de plata, printr-o utilizare sporita a sumelor forfetare, a ratelor forfetare si a costurilor unitare.
O utilizare mai intensa a premiilor acordate castigatorului unui concurs pentru gasirea unei solutii la o problema predefinita ("premii de stimulare") va contribui, de asemenea, la simplificarea administrarii si va consolida orientarea catre rezultate a fondurilor UE. Beneficiarii de fonduri UE nu vor mai fi obligati sa deschida conturi bancare separate purtatoare de dobanzi, potrivit Reprezentantei CE la Bucuresti.
Mai mult, chiar daca exista castiguri din dobanzi, acestea nu vor mai trebui returnate bugetului UE si nici nu vor fi considerate venituri ale proiectului. Aceasta masura raspunde unei
preocupari majore a beneficiarilor de granturi si a altor parti interesate, in special din domeniul cercetarii si din comunitatea organizatiilor neguvernamentale, adusa in discutie in timpul consultarii publice din 2009 care a precedat propunerea din 2010 a Comisiei.
"Noul regulament aduce imbunatatiri semnificative pentru toti beneficiarii finantarii acordate de UE.Am reusit sa reducem sarcina administrativa pentru beneficiarii fondurilor Uniunii, ceea ce inseamna un acces mai usor si reducerea timpului necesar obtinerii unei finantari de la bugetul european. Noile norme permit o utilizare mai eficace a resurselor UE.
Acest lucru este important pentru toti cetatenii europeni, intrucat, in vremuri de criza, bugetul UE joaca un rol insemnat in stimularea crearii de locuri de munca si a cresterii economice in Europa. Sporirea accesibilitatii fondurilor UE si a gradului de responsabilizare pentru cei care gestioneaza aceste fonduri constituie unul din obiectivele principale ale mandatului meu", a declarat Janusz Lewandowski, comisarul european pentru programare financiara si buget.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Prezervativul românilor şi guma francezului
Dan Voiculescu vrea iar suspendarea lui Traian Băsescu
îin 9 decembrie, odată cu parlamentarele, să fie şi referendumul de demitere
Iulian Craciun va candida din partea ARD împotriva lui Dan Voiculescu
el este un tânăr imobilizat într-un cărucior cu rotile
Ticăloşi până în ultima zi de mandat
senatorii au respins solicitarea ANI privind încetarea mandatului de senator al lui Mircea Diaconu
CSI se închide, iarna se anulează, Putin se îmbolnăveşte
Despre Biserică cu regizorul Cristian Mungiu
Posibili viitori senatori de Botoşani
Ioan Rotundu
Întâlnire cu scriitorul Dan Lungu la Botoşani
Schimb de ştafetă în CJ
Munca lui Flutur aplaudată de USL-işti la Modern Calor
Prefectul a verificat stadiul pregătirilor pentru iarnă
Botoşani: Transmiterea în direct pe Tv a şedinţei CJ a încins spiritele
Razie în Piaţa Centrală printre comercianţi
Trenul direct Botoşani –Bucureşti ar putea reveni în circulaţie
Botoşaniul se înfrăţeşte cu Râşcani
Manuela Zarug şi-a dat demisia din Consiliul Local
Candidaţii ARD Botoşani sunt gata de luptă electorală
Mor mai mulţi botoşăneni decât se nasc
Peste distribuirea cardurilor naţionale de sănătate s-a aşternut tăcerea
Din nou se vrea introducerea uniformei şcolare
Săptămâna viitoare este programat procesul asistenţilor medicali
Botoşani: Constantin Conţac şi fiul său Liviu au ajuns după gratii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog