Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
21476
De la 07 Ianuarie 2003
74856763
Reguli în şcoli:

La meditaţii, profesorii vor face schimburi de elevi

  • 24 April 2013, 23:00
Cadrele didactice ar putea să nu mai aibă voie să dea meditaţii pe bani niciunui elev din şcoala în care predau. În plus, profesorii nu vor mai avea voie să fie dascălii propriilor copii sau ai rudelor până la gradul 3, potrivit RomâniaTV. Ministerul Educaţiei are în proiect un Cod de etică pentru profesori.
Noile reguli le interzic profesorilor să le dea meditaţii contra cost elevilor din aceeaşi şcoală. În plus, dascălii nu vor mai avea voie să fie profesorii propriilor copii sau a rudelor până la gradul trei, cu excepţia situaţiei în care este nu există un alt profesor care să predea materia respectivă.
Potrivit noului proiect de Cod etic, profesorilor le va fi interzis să vorbească elevilor obscen, vulgar sau aluziv chiar dacă vorbele sunt spuse în glumă. Mai mult, dascălii nu vor mai avea voie să intermedieze cumpărarea de cărţi, culegeri sau alte materiale didactice în şcoală.
Dacă se va aproba în forma actuală, profesorii care vor încălca aceste reguli riscă să îşi piardă chiar şi locul de muncă.
"Este un proiect în dezbatere publică şi cred că ar trebui să îl luam ca un material definitiv. Evident în învăţământul preuniversitar este nevoie de un Cod de etică. Evident trebuie nuanţate un pic lucrurile, dacă ne axăm efectiv pe meditaţie. Într-adevăr într-o comună dacă avem un singur învăţător şi din întâmplare acel învăţător are şi un copil în clasa a 2-a sau a 3-a, se pot rezolva aceste probleme din punctul meu de vedere prin amendamente la acest proiect de dezbatere publică.
În primul rând trebuie standardele de evaluare puse la nivelul tuturor materiilor. Odată cu standardele de evaluare lucrurile sunt mult mai clare. În condiţiile în care şcoala nu poate să ofere programul de după şcoală, after-school, marea majoritate a părinţilor fac apel la învăţătorul de la clasă ca să facă activităţi cu copii după ora 12.00 până la ora 16.00, de aceea am spus că e nevoie de o privire de ansamblu.
Să nu ne axăm pe cazurile într-adevăr exagerate ale unor profesori care folosesc meditaţiile ca mijloc de şantaj. O să mă delimitez la aceste cazuri şi întotdeauna am spus că aceşti oameni trebuie să plece din sistemul de învăţământ", a declarat, la RomâniaTV, senatorul PSD Liviu Pop.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Definiţia comunistului
Gastronomie: Omletă cu carnaţi şi legume
Peste 80% din români iau in calcul schimbarea băncii cu care colaborează
care sunt nemulţumirile acestora?
Ministerul Economiei vrea să interzică achiziţionarea fierului vechi de la persoane fizice
Ţigani din România care intrau clandestin pe teritoriul Canadei
Procesul medicului Serban Brădişteanu, acuzat de favorizarea infractorului Adrian Năstase
Ministrul de Externe Iurie Leancă a fost desemnat premier interimar
Afacerea Hoeness îi dă dureri de cap cancelarului Angela Merkel
Lansare de carte la Secţia de limbi străine a Bibliotecii Botoşani
Lucrări de reparaţii şi întreţinere străzi
Ieri, inspectorii DSV i-au muştruluit pe măcelarii din Piaţa Botoşanilor
Primarul Portariuc vrea să privatizeze Centrul istoric
Uvertura Mall preferată Centrului istoric
Buhăianu intră în diplomaţie
Botoşani: La Poliţia locală se pot angaja şefi, executanţi nu
Ipoteşti: Miluţă Jijie în nepotrivire de caracter cu opera lui Eminescu
Botoşani: Pesediştii vor boicota mitingul anunţat de Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă