Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
33263
De la 07 Ianuarie 2003
108569904

Rejudecarea Dosarului Transferurilor amanată pentru 14 octombrie

  • 7 October 2013, 23:00
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amanat, luni, pentru 14 octombrie judecarea dosarului transferurilor de jucatori, in care opt oameni de fotbal (n.r. Ioan Becali, Victor Becali, George Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Gheorghe Popescu, Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu) sunt acuzati de inselaciune de catre procurorii anticoruptie, informeaza Mediafax.
La termenul de luni (n.r. 7 octombrie) al procesului privind transferurile de jucatori, aflat in rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, s-au prezentat Ioan Becali, Victor Becali, George Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica si Gheorghe Popescu, dintre oamenii de fotbal acuzati lipsind Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu.
Potrivit avocatului lui Netoiu, acesta nu a putut fi prezent la instanta deoarece a fost retinut la Comisia de Agricultura a Camerei Deputatilor.
Jean Padureanu si George Copos au depus o solicitare de acordare a unui nou termen, pentru ca nu au putut fi reprezentati de aparatori. In plus, George Copos si Cristian Borcea nu au avut la ei acte de identitate.
Procurorul a solicitat Curtii acordarea unor termene scurte pentru solutionarea cat mai rapida a cauzei.
Judecatorii Curtii de Apel au apreciat ca sunt neîntemeiate lipsa lui Padureanu si cererile de acordare a unui nou termen facute de Copos si Padureanu, urmând sa fie trimisa o adresa catre Baroul Bucuresti pentru ca cei doi sa primeasca aparatori din oficiu.
Instnata a stabilit ca discutiile in acest dosar sa continue in 14 octombrie, de la ora 14.00.
"Eu sunt multumit de evolutia dosarului. As fi vrut sa continuam azi. Ma bucura faptul ca se precipita un pic termenele astea, pentru ca nu vreau sa beneficiez de niciun nou Cod Penal, asa cum vorbeste lumea. Eu am spus de cand a inceput acest proces ca sunt pentru rezolvarea lui cat mai grabnica si sunt in continuare pentru rezolvarea lui. Acei martori trebuie sa vina si sa spuna daca au avut vreun contact cu mine", a declarat Ioan Becali, la Curtea de Apel.
La 11 septembrie, magistratii Viorica Costiniu si Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucuresti, desemnati sa rejudece dosarul transferurilor de jucatori, au fost schimbati, dupa ce au facut cereri de abtinere, pe motiv ca au judecat si prima data apelul, inceperea discutiilor fiind amânata atunci pentru 7 octombrie.
Dosarul privind transferurile de jucatori, in care opt oameni de fotbal sunt acuzati de înselaciune de catre procurorii anticoruptie, a fost repartizat, dupa trimiterea cauzei la Curtea de Apel pentru rejudecare, completului format din judecatorii Viorica Costiniu si Constantin Luchian Constantinescu. Acestia au facut însa parte si din completul care a judecat în apel dosarul transferurilor de jucatori, astfel ca au formulat cereri de abtinere.
Cererile acestora au fost admise de catre un alt complet al Curtii de Apel Bucuresti, iar dosarul a reintrat pe filiera repartizarii aleatorii, cauza urmând sa fie judecata de magistratii Anca Alexandrescu si Codruta Strîmb. La 20 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis sa trimita dosarul transferurilor de jucatori, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care, in noiembrie 2012, a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecati pentru inselaciune.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Semne proaste
Victor Ponta micşorează marea descentralizare
Poliţia Rutieră şi inspectoratele şcolare nu vor trece in subordinea autoritatilor locale
Salariile nete din august, mai mici in medie cu 31 de lei fata de cele din iulie
Petru Grozavu: Rusia de pe Nistru
A apărut Ordonanţa cu privire la insolvenţă şi faliment
Victor Ponta, despre dosarul Fraudă la referendum
dosar sută la sută politic, judecatorii vor infirma acuzaţiile procurorilor
Botoşani: Ciurul lui Marcel Georgescu de la Nova Apaserv
Anexă gospodărească incendiată din joacă de un copil
Furaje incendiate de un fumător neglijent
Tradiţionala tabără de pictură la Moşia Cai de Vis
Paranghelie cu strigături la Şcoala din Chiţoveni - Flămânzi
învăţătorul mincinos este membru PSD
Aşa tânăr, şi Gheorghe?!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă