Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10328
De la 07 Ianuarie 2003
83570666

Replici de dispreţ ale social-democraţilor la adresa protestatarilor

  • Ioan Rotundu
  • 18 August 2018, 23:00
Despre poziţia liderilor de prim rang ai PSD faţă de protestatarii din Piaţa Victoriei ştim cu toţii. Aceşti lideri au aplaudat „bravura” jandarmilor care au atacat cu bestialitate şi cruzime bătrâni, femei, copii şi, aflăm ulterior, jurnalişti străini şi turişti, fără ca măcar să aibă curiozitatea de a-i legitima pentru a afla cine sunt cu adevărat.
Cine a făcut armată cunoaşte un lucru elementar. Dă-i celui mai bicisnic bărbat o uniformă militară, o armă în mână, şi-l vei transforma în cel mai aprig luptător, dorinţa lui de a-şi arăta puterile orbindu-i raţiunea. Aşa se explică masacrele din timpul războaielor, când soldaţii au ucis cu o cruzime animalică pe toţi civilii care le-au ieşit În cale, indiferent că erau bătrâni, femei gravide sau copii de ţâţă. Vineri seara, jandarmii, pregătiţi psihologic să vadă în faţa lor doar persoane care au comportament huliganic, violent, au simţit nevoia să se răzbune pentru chinurile îndurate în timpul exerciţiilor de pregătire.
Ei au văzut în faţa lor duşmani, aşa cum au fost instruiţi la cursurile teoretice şi practice de pregătire şi i-au tratat pe protestatari ca pe manechinii din poligonul de instruire. Aşa se explică furia cu care au lovit orbeşte tot ce le-a ieşit în cale. Alimentaţi de către comandanţi cu îndemnuri în casă, ei au atacat cu zel pentru a se evidenţia în faţa şefilor. În acele momente niciunul dintre ei nu şi-a pus problema respectării legii, având probabil promisiunea că nu vor suporta niciun fel de consecinţe.
Sunt convins că a doua, a treia zi şi în continuare, când mintea lor a redevenit lucidă, au realizat dimensiunea atrocităţilor comise şi au urme de regret. Nu toţi, pentru că printre ei sunt brutele, acele persoane care îşi fac din a bate civili o plăcere personală. Întâlnim aceste manifestări şi la unii poliţişti de la ordinea publică. În Facultatea de drept, la cursul de Criminologie se înfaţă astfel de comportamente ale purtătorilor de uniformă.
Dacă pentru românii cu capul pe umeri nu mai există nicio urmă de îndoială că liderii PSD au pus la cale acest măcel uman, este important de ştiut şi modul în care eşalonul doi din PSD ne privesc pe toţi cei care nu acceptăm politica dezastruoasă a Guvernului PSD şi-i împiedicăm în a-şi subordoneze justiţia şi stopa lupta împotriva corupţiei.
Nu trebuie uitate aceste declaraţii ale celor din eşalonul II PSD pentru că ele ne confirmă existenţa aroganţei, a tupeului şi dispreţului faţă de noi, cei care suntem priviţi ca duşmani şi trataţi ca atare.
Iată un set de astfel de declaraţii:
1. Europarlamentarul ALDE, Maria Grapini, a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru românii din diaspora: cum că fără certificat de prost nu au ce căuta la miting. „Informăm diasporenii că taxa de prost se plăteşte la sediul USR. Fără certificat de prost nu puteţi participa la miting!”, este mesajul redistribuit de Maria Grapini. Grapini este un analfabet funcţional de calibrul premierului Viorica Dăncilă. A fost ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii în timpul Guvernului Ponta. S-a făcut de râs prin postările sale agramate pe pagina personală de pe Facebook.
2. Edilul sectorului 1, Dan Tudorache, declara vineri, 10 august, la DG 24, înainte de atacul jandarmilor „Suntem pregătiţi să primim cetăţenii în Piaţa Victoriei. Ca să mă asigur de sănătatea lor am două salvări în zonă, în caz că se întâmplă ceva. Îi aşteptăm, care vor să vină. Cât timp vor fi paşnici, pot veni la miting, fără nicio problemă.” Se poate lesne observa ameninţările voalate că jandarmii sunt pregătiţi pentru intervenţia în forţă şi că o vor face. Impostor acest primar ca toţi cei din PSD.
3. După consumarea brutalităţilor, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, sâmbătă, 11 august, către Mediafax că violenţele de la protestul de vineri au reprezentat o tentativă de lovitură de stat, responsabili fiind liderii opoziţiei, cu Iohannis în frunte, şi i-a ameninţat pe protestatari - „Nu ne provocaţi că venim 1 milion şi vă călcăm în picioare”. Mai crede cineva că violenţele jandarmilor n-au fost pregătite din timp la solicitarea liderilor PSD?!
4. Iată şi declaraţia unui preot devenit directorul Filarmonicii "Oltenia” Craiova. Gabriel Zamfir (foto 1), fost preot, a afirmat că are „Un mare respect pentru acei jandarmi şi măcar un glonţ în cap acelor aşa-zise 'mame' care au ieşit cu copiii în braţe la proteste deşi se ştia că nu e un protest paşnic aşa cum ar trebui să fie în democraţie. Dar deh nu avem aceeaşi definiţie pentru 'democraţie'” Un fost preot cu vădite instincte criminale pus politic să conducă o orchestră care are în repertoriu şi partituri muzicale de o sensibilitate deosebită. Iată ce monştri a năsut politica de cadre a PSD. Declaraţia a fost făcută în duminica de 12 august la postul România Tv.
5. Un alt şef de instituţie a statului pus de PSD numai pentru că este fidel partidului, mă refer la Cristian Prescorniţoiu, directorul Inspecţiei în Construcţii Vrancea, care în 1 august declara pentru HotNews, susţinând că „hoţii, cerşetorii şi curvele” vor veni la mitingul programat pe 10 august, nu oamenii care muncesc.
6. Joi, cu o zi înainte de miting, Jandarmeria Română declara pentru Mediafax „Numărul jandarmilor care vor fi prezenţi, vineri, pentru a asigura ordinea la mitingul din Piaţa Victoriei va fi dimensionat gradual în funcţie de numărul protestatarilor, reprezentanţii Jandarmeriei precizând că forţele de ordine nu se vor confrunta cu cetăţenii”. S-a întâmplat exact invers. Nu i-a atacat pe huligani dar au dat iama printre protestatarii paşnici.
7. Un ţigan despre care nu ştiu dacă poate citi şi scrie româneşti, preşedinte al Partidei Romilor din Giurgiu şi om de casă al PSD, declara la conferinţa de presă cuvinte jignitoare la adresa celor din Diaspora. Mihăiţă Grigore, lider al Partidei Romilor din Giurgiu, unul dintre judeţele roşii ale României, a postat un mesaj extrem de jignitor la adresa romanilor care muncesc in străinătate. El ii consideră „spălători de cur”.
La ultimele alegeri locale, Mihîiţă Grigore a candidat la Primăria Giurgiu din partea Partidei Romilor. El s-a afişat alături de liderii PSD în numeroase ocazii, semnând protocoale de susţinere a candidaţilor acestui partid.
Dacă o astfel de jignire ar vi venit din partea unui româna, cei de la Consiliul Naţional pentru Discriminare ar fi sărit ca arşi. Fiind vorba de unul de-al lor, tac slugarnic.
8. Închei cu declaraţia obrăznicăturii cu cap lombrozian care este Codrin Ştefănescu (foto 2), secretarul general adj, al PSD. Codrin a declarat că în PSD „Primarii şi electoratul din ţară doresc încă un miting uriaş al PSD” Aroganţa lui Ştefănescu este evidenţă şi specifică partidelor totalitare. Nu-i departe ziua când îl vom vedea în boxa acuzaţilor alături de ceilalţi ticăloşi din PSD.
Un singur lucru nu-mi pot explica: Cel fel de oameni, fiinţe raţionale, sunt cei care susţin un asemenea partid?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine sunt cei doi protestatari reținuți pentru ultraj și tulburarea ordinii publice
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Martirii Ardealului
Horoscopul săptămânii 13 - 19 august 2018
Parchetul Militar face un apel la protestatarii răniţi în urma intervenţiei jandarmilor să ofere informaţii;
19 plângeri au fost depuse până în prezent
Bancul săptămânii: Pur ardelenesc
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Adevărul despre 10 august
Prima fotografie clară cu bărbatul în alb care ar fi coordonat intervenția brutală a jandarmilor în Piața Victoriei.
Jandarmeria refuză să confirme dacă e vorba de șeful Brigăzii Speciale, invocând GDPR
Parchetul Militar şi spaima trioului Dragnea - Dăncilă - Carmen Dan
Ioan Rotundu
Impozitarea bacșișului - posibile implicații si exemplele altor state
Momentul în care jandarmerița bătută este scoasă din mulțime de colegi și merge singură.
”Fraților, unde dracu’ m-ați dus!”
Şeful Jandarmeriei îi felicită pe jandarmii bătăuşi
„Colegii mei și-au făcut datoria. Oamenii în uniformă își merită respectul nostru”
Parchetul General preia ancheta în cazul violențelor din Piața Victoriei
Plângere pentru șeful Filarmonicii Oltenia după ce a spus de mamele de la protest că merită „glonț în cap”
EFJ şi IFJ au alertat Consiliul Europei cu privire la agresiunile jandarmilor asupra jurnaliştilor din România
Val de achiziții făcute de Jandarmerie înainte de protestul din 10 august
Pulverizatoare de mare capacitate, mii de spray-uri iritant lacrimogene și cătușe textile de unică folosință / Jandarmeria: Nu ne-am pregătit în mod special pentru acest miting. Echipamente de reprimare a revoltelor: 1.100 de spray-uri iritant lacrimogene
Parchetul Militar: 192 de plângeri, până acum, contra jandarmilor care au intervenit vineri seară
Parchetul Militar: 192 de plângeri, până acum, contra jandarmilor care au intervenit vineri seară
Înainte, vitejie şi loialitate lui Dragnea, după, laşitate
Ioan Rotundu
Cum am ajuns din muritor „Nemuritor”
Proasta din târg umilită de premierul Dăncilă
Ioan Rotundu
"Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Vlăsâneşti: Cum a compromis „Papalete” sărbătoarea Centenarului Unirii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă