Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
17093
De la 07 Ianuarie 2003
79747094
Reportaj de vacanţă

Uimitoarele asemănări între primarul de Botoşani şi cel de Tg. Ocna

  • Ioan Rotundu
  • 10 July 2015, 23:00
Cu toată canicula care s-a anunţat că a cuprins România, ieri după amiază la Tg. Ocna cerul s-a înnorat iar vremea de plajă s-a cam ascuns după nori, aşa nă am plecat să mai dau o raită prin târguşorul de pe malul Trotuşului.
Cutreierând pe străzile principale şi secundare am putut descoperi uimitoare asemănări între modul de lucru al primarului Ştefan Şilochi şi cel de Botoşani, Ovidiu Portariuc, amândoi primari ai PSD şi economişti de profesie.
În primul rând că ambii primari au succedat la conducere primari ai PDL, al nostru pe Cătălin Flutur iar cel de Tg. Ocna pe Floarea Ivanoff, o femeie bine ancorată în mediul local de afaceri şi care este proprietara unui elegant şiu luxos hotel situat chiar în centru oraşului, la nici o sută de metri de sediul Primăriei.
Şi ca o palmă trasă actualului primar care n-a reuşit în trei ani de mandat să treacă de la vorbe la fapte, fosta primăriţă a turnat un covor de asfalt în faţa propriului hotel, întregind frumuseţea locului şi făcând parcarea atractivă şi pentru copii amatori să se dea cu rolele.
Ambii primari au moştenit de la primarii PDL mai multe proiecte de investiţii în derulare şi n-au finalizat nici unul, cum nici unul dintre ei n-a reuşit în trei ani de mandat să-şi pună semnătura pe un proiect propriu şi să înceapă investiţia care să le amintească cetăţenilor că au fost fost şi ei primari cândva.
Nu mică mi-a fost surpriza să constat pe o alee ce duce spre sediul Primăriei este presărată cu porţi din lemn (foto 2), exact cum şi Ovidiu Portariuc a presărat prin Botoşani trecerile de pietoni. De aici am tras concluzia că drumul spre Iad trece prin porţile larg deschide de către primarii PSD.
La capitolul câini comunitari primarul Şilochi stă mai bine ca al nostru (foto 3). Dacă luni am avut impresia că numărul câinilor e cam egal cu cel al Botoşaniului, ieri mi-am schimbat radical punctul de vedere. Sunt mult mai mulţi câni. I-am văzut chiar şi în jurul clădirii Primăriei, dovadă că şi ei ştiu că primarul fiind PSD, promovează protecţia socială chiar şi la nivel de câni comunitari, în ciuda faptului că aceştia n-au drept de vot.
Am trecut şi pe la sediul PSD, situat în plin centru şi nu departe de Primărie. Singura schimbare faţă de anul trecut este că s-au dezlipit de pe perete afişele cu votaţi PSD şi posterele cu Victor Ponta. N-am putut privi înăuntru pe geam pentru că erau trase jaluzelele. Probabil că înăuntru se află programul electoral cu care Şilochi a câştigat alegerile în iunie 2012 şi îl protejează să nu i-l fure opoziţia, că mai are nevoie şi pentru alegerile de la anul.
În schimb, pe o stradă principală am găsit o clădire impozantă a cărei geamuri de de la parter mai păstrau afişul cu îndemnul de a merge la vot şi voita candidaţii PSD. La anul., actualul primar va putea face economii de afişe.
Am trecut şi prin părculeţul ce trebuia modernizat în baza unui proiect moştenit de la fosta primăriţă Ivanoff. Luni n-am observat că aici s-a amenajat şi o fântână arteziană (foto 1). Dar cum lucrările de modernizare nu s-au terminat şi nici nu se mai lucrează, fântâna a rămas şi ea la stadiul de a fi sau a nu fi în mandatul lui Şilochi. La Botoşani, Portariuc a moşteni artezienele de la Flutur dar nu mai funcţionează decât sporadic. .Aşa că în privinţa artezienelor sunt fraţi gemeni.
Dacă zona centrală este întreţinută curat, cu excepţia şantierului de la parc care ştirbeşte imaginea, prin cartierele mărginaşe se găseşte leopardul, şi el frate geamăn cu cel de la Botoşani.
O altă asemănare între Botoşani şi Tg. Ocna este abundenţa de bruneţi care pot fi întâlniţi prin zona centrală. Precum Portariuc la Botoşani, Şilochi la Tg. Ocna promovează protecţia socială a celor măslinii la ten şi fără chef de muncă pentru că fac parte din portofoliul lor de voturi.
Poate că mai sunt şi alte asemănări între cei doi primari dar nu le-am descoperit încă. Abia au trecut două zile din cele şapte cât voi sta pe aici, aşa că voi continua să descopăr şi ce-i deosebeşte pe cei doi.
8.07.2015

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 56 - 12 iulie 2015
Bancul zilei: Cu nevasta pe role
Reţeta zilei: Hamburgher sârbesc
Trei salve de dinamită trase în cinstea sosirii mele la la Tg. Ocna
Ioan Rotundu
Darabanii, un oraş de graniţă mic dar cu viaţă agitată
De ce s-au ofensat poliţiştii de frontieră ieşeni
Ioan Rotundu
La Darabani sămânţa contrabandei cu ţigări aruncată pe ogorul procurorilor a rodit
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă