Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24166
De la 07 Ianuarie 2003
122909815

Reprezentanții Comisiei de la Veneția vin în România:

  • În vizor sunt modificarea legilor Justiției, intenția PSD-ALDE de modificare a codurilor penale și Secția de anchetare a magistraților
  • 21 April 2019, 18:11
O delegație a Comisie Venenția vine în România săptămâna viitoare pentru a discuta cu reprezentanții autorităților române din domeniul Justiției despre modificarea legilor Justiției și intenția PSD-ALDE de modificare a codurilor penale, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.
Reprezentanții Comisiei de la Veneția vin în România la mijlocul săptămânii viitoare pentru a avea discuții cu reprezentanții instituțiilor de forță din justiție pe tema modificării legilor ustiției, a înființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) și a modificărilor preconizate de puterea PSD-ALDE la codurilor penale, pregătită de puterea PSD-ALDE, au declarat pentru MEDIAFAX surse autorizate din domeniul justiției.
Delegația va avea întâlniri cu conducerea Ministerului Justiției (MJ), a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), a Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție (PÎCCJ), a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ).
Comisia de la Venția vine după ce liberalii au semnalat, în luna martie, într-o scrisoarea către APCE modificările aduse sistemului judiciar din România prin adoptarea celor trei ordonanțe OUG 92/2018, OUG 90/2018 și OUG 7/2019 și atrag atenția asupra protestelor fără precedent ale magistraților generate de de Ordonanța 7.
„ Noua sesizare a Comisiei de la Veneția trasează o linie roșie în atacul PSD-ALDE la independența Justiției, întrucât orice pas înainte făcut de această guvernare va duce la reacții extrem de dure ale partenerilor europeni. Este cazul ca PSD-ALDE să se oprească din a face orice alt gest de legiferare împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale Comisiei Europene. În caz contrar, liderii PSD-ALDE comit un act de trădare a intereselor naționale și se vor face responsabili de sancțiunile pe care le va suporta România”, a declarat Orban.
În timp ce lăuda modul în care europarlamentarii PSD s-au „bătut” în Parlamentul European pentru România - un exemplu invocat fiind Maria Grapini - Dragnea a spus: „(...) așa cum o să facem și noi în Parlament să dăm o lege ca să pedepsim orice firmă nemernică străină care - și chiar și românească - care își va permite să vândă în această țară produse care nu sunt de aceeași calitate ca și cea din Vest sau produse produse care nu corespund”.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Românul şi japonezii
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 22 - 26.04.2019â
Dinamica economică: Târg de produse tradiţionale
Chemat să pângărească pământul sfinţit de Eminescu
Ioan Rotundu
Lumea lu’ Rotundu gata de drum spre Italia
Florin Roman, un nou mesaj pentru Dăncilă, după ce liberalul a catalogat-o drept ”tută” și ”analfabetă”:
Mai bine demisionează decât să faci România de râs / Tu nu poți vorbi în numele femeilor oneste
Codrin Ștefănescu și Mircea Drăghici, audiați la DNA în legătură cu folosirea banilor din subvenția primită de PSD
Ștefănescu: ”Este foarte posibil” să facem o reclamație la secția pentru magistrați
Dosarul în care Elena Udrea contestă condamnarea din Gala Bute, suspendat
. Instanța supremă sesizează Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog