Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
272
De la 07 Ianuarie 2003
122885921

Republica Moldova: Cabinetul condus de Pavel Filip a fost votat de Parlament

  • 20 January 2016, 23:00
Parlamentul de la Chisinau a dat, miercuri, votul de incredere Guvernului condus de democratul Pavel Filip, anunta Unimedia.info, precizand ca pentru noul executiv si-au dat votul 57 de deputati din majoritatea parlamentara nou formata. Peste 2.000 de persoane protesteaza la aceasta ora in fata cladirii Parlamentului, dupa investirea noului guvern.
Acestia cer anularea votului. Protestatarii au reusit sa rupa cordonul de politisti si sa forteze usa din spate a Legislativului. Atat Partidul Socialistilor condus de Igor Dodon, cat si Partidul Nostru al lui Renato Usatii, precum si Platforma Demnitate si Adevar au anuntat ca vor mobiliza protestatari in fata Parlamentului pentru a contesta votul.
Potrivit Constitutiei, seful statului urmeaza sa numeasca noul Executiv. Ulterior, in cel mult trei zile, membrii Cabinetului de ministri vor depune juramantul de credinta in fata presedintelui tarii, iar din acel moment noul executiv isi incepe activitatea oficial.
UPDATE 18.50 Manifestantii scot politistii afara. Protestatarii care au reusit sa intre in cladirea Parlamentului incearca sa evacueze politistii baricadati acolo. Acestia sunt luati practic pe sus cate unul si transmisi din mana in mana afara, cu tot cu scuturi, relateaza Agora.md.
UPDATE 18.30 Radio Chisinau relateaza ca liderul Platformei DA, Andrei Nastase, le cere manifestantilor sa se retraga si sa nu devasteze Parlamentul. Protestatarii refuza insa sa se retraga si scandeaza "Noi suntem puterea".
UPDATE 18.20 Protestatarii au deschis fortat usa de la intrarea din spate a Parlamentului. Potrivit Agora.md, mai multi manifestati au reusit sa intre in cladirea Legislativului, scotand cateva scuturi ale politistilor. Cativa manifestanti se afla deja inauntru si incearca sa deschida si a doua usa din interiorul Legislativului.
UPDATE 18.05: Protestatarii forteaza usa Parlamentului folosind o ranga. Manifestantii le-au interzis reprezentantilor presei sa filmeze, mai relateaza Radio Chisinau.
UPDATE 17.50 Protestatarii au reusit sa rupa cordonul de politisti si sa forteze usa din spate a Legislativului, dar nu au intrat in cladire. Scutierii s-au pomenit in multime si au loc altercatii cu protestatarii, relateaza Radio Chisinau.
Potrivit Radio Chisinau, peste 2.000 de persoane protesteaza in fata Parlamentului.
UPDATE 17.35 Maia Sandu: "Daca renunti la democratie pentru stabilitate, in cele din urma vei pierde si democratia, si stabilitatea"
"Daca renunti la democratie pentru stabilitate, in cele din urma vei pierde si democratia, si stabilitatea", scrie intr-un mesaj postat pe Twitter Maia Sandu, fost ministru reformist al Educatiei si lidera platformei "Un PAS pentru Moldova".
UPDATE 17.15 Protestatarii forteaza gardul pentru a intra in Parlament
Protestatarii au dat jos un gard lateral si au patruns in spatele Parlamentului, relateaza Agora.md. In fata lor se afla un cordon de politisti cu scuturi. Potrivit sursei citate, sunt circa 1.000 de oameni in fata Legislativului. O parte din ei se cearta cu politistii, incercand sa intre in cladirea Parlamentului.
UPDATE 17.00 Multimea din fata Parlamentului cere anularea votului, relateaza Agora.md. Multimea adunata in preajma cladirii Parlamentului de la Chisinau scandeaza "Anularea votului", "Hotii", "Jos Iuda".
<[> In timp ce Legislativul moldovean se intrunea in sedinta speciala pentru votarea Guvernului Filip, sute de oamenii s-au adunat sa protesteze in fata Parlamentului, relateaza ProTV.md. Potrivit site-ului citat, protestatarii nu doreau votarea Guvernului in frunte cu democratul Pavel Filip, ei contestand totodata si modul in care a fost anuntata sedinta Legislativului, cu doar cateva ore inainte.
Atat Partidul Socialistilor condus de Igor Dodon, cat si Partidul Nostru al lui Renato Usatii, precum si Platforma Demnitate si Adevar au anuntat ca vor mobiliza protestatari in fata Parlamentului pentru a contesta votul.
Nici sedinta Parlamentului, inceputa la ora 16.00, nu a fost lipsita de incidente. Mai multi deputati socialisti au blocat tribuna de la care candidatul desemnat urma sa prezinte Programul de guvernare. Astfel, Pavel Filip a fost nevoit sa-si spuna discursul din loja Parlamentului, relateaza Agora.md. Socialistii au blocat tribuna dupa ce solicitarea lor de a lua o pauza de trei ore nu a fost sustinuta.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cu tentă sexuală
Reţeta zilei: Steak de vită cu muştar şi rozmarin
Horoscopul zilei de 21.01.2016
Botoşani: Ce acuzaţii i se aduc botoşănencei Mihaelei Mihai popa – prim-procurorul DNA Suceava
Bursele europene, lovite de continua ieftinire a petrolului
CCR: Pensiile speciale ale alesilor locali, neconstitutionale
Pentru parlamentari mumă, pentru aleşii locali ciumă
Ioan Rotundu
Cod galben de frig in aproape toata tara pana pe 25 ianuarie
Voinea, BNR: Trecerea la euro nu este o simpla schimbare de moneda
E un proces complex care are nevoie de sustinerea populatiei
Invitatie la Muzeul Judetean Botosani
0800 800 929 - numărul unic gratuit pentru sesizarea neconformităţilor la reţeaua de energie electrică
Incendiu cu victimă la Pădureni, comuna Şendriceni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog