Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Aniversări
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
18614
De la 07 Ianuarie 2003
77915523

Respect

  • 17 March 2009, 23:00
În viată este bine să faci un copil, să construiesti o casă, să sădesti un pom, să faci o fântână. Am completa noi, să salvezi o viată. Ce împlinire sufletească poate fi mai mare decât aceea că ai salvat o viată? Este una dintre caracteristicile înăltătoare ale OMULUI ca fiintă socială. Dar cei care prin profesia lor salvează zilnic vieti cum pot fi caracterizati?
Sunt multi oameni care datorită profesiei, prin dăruire si pricepere îi fac pe unii semeni ai nostri să exprime "m-am născut a doua oară". Acesti profesionisti trebuie răsplătiti. O formă de răsplată o reprezintă nivelul de salarizare. Dar este oare suficientă ? Credem noi că, în primul rând, acesti oameni merită respectul nostru al tuturor.
A-ti ridica pălăria, a face o reverentă în fata acestor OAMENI constituie gesturi de profund respect pentru ce reprezintă ei în comunitate, pentru munca lor făcută cu deosebită responsabilitate, profesionalism stiintific si în primul rând cu dăruire, sacrificiu si asumarea de multiple riscuri. În cele mai multe cazuri munca acestor OAMENI se desfăsoară în anonimat, la fel ca pregătirea lor, frământările în identificarea celor mai bune solutii actionale, astfel încât finalitatea să fie încununată de succes. Acest aspect al anonimatului muncii lor este dat în primul rând de modestie - calitate pentru care merită iarăsi respectul semenilor. Credem cu tărie că valorile adevărate nu trebuie să rămână în anonimat, ele trebuie prezentate pentru a fi însusite ca modele de către cei care îsi construiesc cariere în diferitele domenii ale vietii economico-sociale.
Astăzi, în a 16-a zi a lui mărtisor, anul 2009 suntem împreună pentru a omagia activitatea desfăsurată de colegii nostri domnul colonel Petru JUGLAN si domnul colonel Mihai GHILAN pe parcursul unei strălucite cariere militare într-o structură profesionistă de urgentă.
Sunt doi oameni care au abordat profesia ca urcusul pe o pantă ascendentă, o pantă nu lipsită de dificultăti sau capcane. Educatia frumoasă din copilărie si pregătirea temeinică în scolile pe care le-au urmat au constituit argumentele si mijloacele ce le-au permis să urce mereu panta profesionalismului. Au abordat urcusul treptelor profesionale cu multă responsabilitate si pregătire, întorcându-se la scoală ori de câte ori a fost nevoie, amândoi fiind absolventi de cursuri postuniversitare si masterat.
Ca militari si-au desfăsurat activitatea acolo unde au primit ordin, unde a fost nevoie de aportul si priceperea lor, respectiv Viseul de Sus în Maramures, Deva, Vaslui, Bacău si Botosani.
Munca într-o structură militară profesionistă de urgentă este munca de echipă. Peste tot unde au muncit, domnul colonel Petru JUGLAN si domnul colonel Mihai GHILAN au devenit lideri. În afara misiunilor curente de prevenire a situatiilor de urgentă, de interventie pentru salvare a vietii, bunurilor si valorilor sau de reabilitare a zonelor afectate de dezastre, domniile lor au construit. Au construit colective, au construit relatii de muncă bazate pe respect, profesionalism, initiativă, responsabilitate si au format alti profesionisti. Au executat si condus mii de misiuni, multe dintre ele cu un grad ridicat de risc, indiferent că a fost vorba despre incendii, explozii, accidente grave sau inundatii. Niciodată nu au spus nu, niciodată nu au spus că sunt în timpul liber, niciodată nu au invocat probleme de familie. S-au dăruit în totalitate profesiei. Acum au ajuns în vârful pantei profesionalismului. Cât de frumoasă si interesantă trebuie să fie panorama.
După 34, respectiv 32 de ani de carieră militară, prin decizie personală au hotărât să-si schimbe statutul social si să valorifice acumulările de până acum în realizarea de noi proiecte. Si această schimbare de statut au făcut-o cu multă elegantă sufletească si modestie. Sunt convins că în activitatea noastră de multe ori vom spune că "asa aborda problema colonelul JUGLAN" sau "asa făcea colonelul GHILAN".
Pentru toate acestea, domnule colonel Petru JUGLAN si domnule colonel Mihai GHILAN meritati respectul comunitătii, iar Inspectoratul pentru Situatii de Urgentă "Nicolae Iorga" al Judetului Botosani vă prezintă onorul.
Respect, de asemenea, pentru familiile dumneavoastră.
Inspector şef
Colonel, Radu ANTON
MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
Inspectoratul pentru Situatii de Urgentă
"Nicolae Iorga" al Judetului Botosani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Berta Maria Moldoveanu, copila cu mână de aur
Comunicat de presă
Senatorul Nicolae Moga şi-a deschis un cabinet parlamentar mobil
Comunicat de presă Casa Corpului Didactic
Descentralizarea, o necunoscută ce-i înspăimântă pe unii primari
„Piedone de Botoşani” stinge pe loc conflictele
Criza economică a rărit extinderile
Nu ştie să scrie, dar vrea permis auto
Start la cârpeli de drumuri
Nu vă puneţi cu femeile
Secretul furtului armelor de la Ciorogârla
Teatrul Vasilache vă invită la spectacol
O ofertă de angajări extrem de tentantă
Horoscop
Românul şi moravurile noi
Salată rusească
Negocierile s-au rupt, urmează protestele
Dezbatere publică pe seama cumulului pensiei cu salariul de la stat
Premiul anual ajunge la profesori
Saloane de înfrumuseţare verificate la instrumentar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă