Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24302
De la 07 Ianuarie 2003
86795437
Responsabilii organizării măcelului din 10 august

Înainte, vitejie şi loialitate lui Dragnea, după, laşitate

  • Ioan Rotundu
  • 18 August 2018, 23:00
De când Parchetul General prin secţia Militară Bucureşti a preluat ancheta celor întâmplate în ziua de 10 august a.c. la Mitingul Diasporei, anchetă începută iniţial de Parchetul Militar Municipal Bucureşti, şefii de instituţii implicaţi în represaliile sălbatice ale jandarmilor asupra populaţiei paşnice caută să-şi ascundă faptele mizerabile şi să evite tragerea la răspundere.
Prefectul Capitalei, Speranţa Clişeriu, ajunsă în funcţie graţie protectoarei sale Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a refuzat să pună la dispoziţia procurorului de caz Ionel Corbu copia de pe ordinul dat jandarmilor în seara cu pricina. Clişeriu l-a trimis pe procuror să ceară ordinul de la Inspectoratul General al jandarmeriei Bucureşti. Este limpede că Clişeriu are motivele sale să nu ajungă ordinul la procuror. Nu cred că procurorul de caz n-a ghicit ce se ascunde în spatele acestui refuz. Foarte posibil ca ordinul iniţial să fi dispărut şi în loc să fie pus un altul cu conţinut total diferit. E o presupunere care apare în urma refuzului prefectului.
De la Inspectoratul General al Jandarmeriei, şeful Sebastian Cocoş, a trimis procurorului num ai o parte dintre documentele cerute. De ce nu toate? Probabil că se mai fac la ele cosmetizări.
Cine a executat stagiul militar şi a avut funcţie de comandă, ştie că în armată orice ordin este consemnat în jurnalul de operaţiuni, document esenţial pentru verificarea ulterioară a ordinelor date,de către cine şi cum au fost executate. Ca şef de staţie de radiotelegrafie am condus un astfel de jurnal vreme de un an. Evenimentele se notau pe zile, ore şi minute, cine a generat evenimentul, în ce-a constat el şi care a fost finalitatea lui.
Când procurorul militar a cerut Jandarmeriei acest jurnal, l-a cerut cu un scop precis, ştiind că acest document îi va aduce multe clarificări necesare mersului anchetei. Dar Jandarmeria n-a înaintat procurorului toate documentele cerute din motive netransparente. Va dezlega procurorul tărăşenia.
Brusc, şeful jandarmeriei, colonelul Sebastian Cocoş, a fost eliberat din funcţie. Nu pentru violenţele nejustificate ale jandarmilor. Cică i-a expirat mandatul de interimar. Cine credeţi că i-a luat locul? Colonelul Ionuţ Cătălin Sindile (foto 2) din Teleorman. În plin scandal în care numele lui Dragnea stă la „loc de cinste”, Liviu Dragnea şi-a mai pus un om într-o instituţie cheie a statului. Omul se simte puternic şi nici că-i pasă de protestele stradale.
Dacă lui Dragnea nu i.-a pierit curajul şi continuă să monopolizeze puterea în stat, nu acelaşi comportament îl au cei din preajma sa. Ministrul de Interne Carmen Dan, după ce i-a felicitat pe jandarmi pentru bestialitatea manifestată faţă de protestatari, din momentul în care Parchetul Militar a declanşat ancheta s-a cam dat la fund. Dar plângerile penale depuse împotriva sa s-ar putea să-i aducă demiterea din funcţie. Nu cred că preşedintele Klaus Iohannis nu va urma calea bătătorită de preşedintele Băsescu care i-a demis pe toţi miniştrii din Cabinetul Tăriceanu care aveau plângeri penale.
„Omul în alb” s-a dovedit a fi colonelul Cătălin Paraschiv (foto 1), comandantul Diviziei speciale Vlad Ţepeş, un dur cu manifestări de bolnav psihic. Presa l-a localizat încă din seara violenţelor dar colonelul a recunoscut că el a coordonat trupele de jandarmi numai după ce probele împotriva sa erau evidente, incontestabile iar ancheta procurorului l-ar fi deconspirat oricum.
De ce au dorit ministrul Carmen Dan, şeful Jandarmeriei colonelul Sebastian Cocoş, prefectul Capitalei Speranţa Clişeriu să nu-l deconspirat? Pentru că acest colonel deja a bulversat informaţiile date publicităţii de conducerea Jandarmeriei. Paraschiv a declarat că prin două surse oficiale i-au venit informaţii cum că sunt doi jandarmi morţi şi că alţi jandarmi sunt călcaţi în picioare de protestatari. Lucru negat de fostul şef al jandarmeriei Cocoş. Va stabili procurorul cine a făcut această manipulare grosolană cu jandarmii morţi sau călcaţi în picioare, din ordinul cui şi ce s-a urmărit de fapt.
În interiorul PSD au apărut breşe. Senatorul Ecaterina Andronescu, un nume greu pentru istoria PSD, a cerut public demisia lui Dragnea. Mai sunt şi alţii dar care încă n-au curajul să iasă în faţă. Gabriela Firea n-a făcut nicio remarcă pe seama protestului din 10 august, deşi într-un alt context ar fi fost foarte vocală şi s-ar fi băgat în faţă. Este posibil să aştepte momentul loviturii de graţie pentru Dragnea, ea râvnind la o funcţie mai înaltă decât deţine acum în partid.
Suspectă tăcerea lui Victor Ponta, duşmanul de moarte al lui Dragnea. Deja se vorbeşte tot mai deschis că în PSD sunt câţiva lideri de marcă care se pregătesc să treacă de partea lui Ponta. Poate că Ponta n-a vrut să se implice în acest scandal, preferând să tatoneze terenul în interiorul PSD pentru o eventuală revenire a sa în fruntea PSDD. Se vehiculează şi această variantă.
Ancheta procurorului militar Ionel Corbu este abia la început. Vor apărea mari surprize care se vor solda că căderi de capete din actualul Guvern Dăncilă. Proasta asta încă nu şi-a exprimat un punct de vedere oficial. Probabil că Dragnea nu i l-a scris, având motivele sale.
Ca un cadru general asupra evenimentelor din 10 august a.c. se poate lesne observa că acei susţinători ai lui Dragnea, care au dus la îndeplinire ordinele sale, au demonstrat acestuia vitejie şi loialitate. Acum, când s-a declanşat ancheta oficială, constatăm că laşitatea le este mai aproape. Sunt convins că la prima citare de către procuror vor spune şi ce acesta încă nu ştie, numai să-şi salveze pielea. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine sunt cei doi protestatari reținuți pentru ultraj și tulburarea ordinii publice
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Martirii Ardealului
Horoscopul săptămânii 13 - 19 august 2018
Parchetul Militar face un apel la protestatarii răniţi în urma intervenţiei jandarmilor să ofere informaţii;
19 plângeri au fost depuse până în prezent
Bancul săptămânii: Pur ardelenesc
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Adevărul despre 10 august
Prima fotografie clară cu bărbatul în alb care ar fi coordonat intervenția brutală a jandarmilor în Piața Victoriei.
Jandarmeria refuză să confirme dacă e vorba de șeful Brigăzii Speciale, invocând GDPR
Parchetul Militar şi spaima trioului Dragnea - Dăncilă - Carmen Dan
Ioan Rotundu
Replici de dispreţ ale social-democraţilor la adresa protestatarilor
Ioan Rotundu
Impozitarea bacșișului - posibile implicații si exemplele altor state
Momentul în care jandarmerița bătută este scoasă din mulțime de colegi și merge singură.
”Fraților, unde dracu’ m-ați dus!”
Şeful Jandarmeriei îi felicită pe jandarmii bătăuşi
„Colegii mei și-au făcut datoria. Oamenii în uniformă își merită respectul nostru”
Parchetul General preia ancheta în cazul violențelor din Piața Victoriei
Plângere pentru șeful Filarmonicii Oltenia după ce a spus de mamele de la protest că merită „glonț în cap”
EFJ şi IFJ au alertat Consiliul Europei cu privire la agresiunile jandarmilor asupra jurnaliştilor din România
Val de achiziții făcute de Jandarmerie înainte de protestul din 10 august
Pulverizatoare de mare capacitate, mii de spray-uri iritant lacrimogene și cătușe textile de unică folosință / Jandarmeria: Nu ne-am pregătit în mod special pentru acest miting. Echipamente de reprimare a revoltelor: 1.100 de spray-uri iritant lacrimogene
Parchetul Militar: 192 de plângeri, până acum, contra jandarmilor care au intervenit vineri seară
Parchetul Militar: 192 de plângeri, până acum, contra jandarmilor care au intervenit vineri seară
Cum am ajuns din muritor „Nemuritor”
Proasta din târg umilită de premierul Dăncilă
Ioan Rotundu
"Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Vlăsâneşti: Cum a compromis „Papalete” sărbătoarea Centenarului Unirii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă