Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11082
De la 07 Ianuarie 2003
122583021

Resturi umane a mii de prizonieri, inclusiv romani, gasite intr-o groapa comuna din Rusia

  • 15 September 2016, 23:00
Resturi umane ale unor prizonieri romani, unguri, italieni si germani au fost gasite intr-o groapa comuna descoperita in Rusia, in care ar putea fi 15.000-20.000 de cadavre ingropate in anul 1943, in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, anunta o asociatie italiana, conform Il Fatto Quotidiano, citata de Mediafax.
Groapa comuna a fost descoperita in iunie, la periferia orasului rus Kirov, situat la 800 de km nord-est de Moscova, in stepa rusa.
Reprezentanti ai Grupului de speologie italian San Martino au declarat ca in groapa care are dimensiunile de 100/50 de metri sunt 15.000-20.000 de schelete. Este vorba de resturi apartinand unor militari decedati in primele luni ale anului 1943 dupa ce au fost luati prizonieri de armata sovietica dupa contraofensiva de la Stalingrad. Groapa comuna se afla la 15 kilometri de orasul Kirov, in apropierea Raului Vjatka, de-a lungul caii ferate transsiberiene.
Dupa primele cercetari, au fost stabilite nationalitatile unora dintre victime: italieni, germani, romani si unguri - prizonieri de razboi morti de foame, de frig, de boli, in timp ce erau transportati cu trenul. De aceea au fost ingropati de-a lungul caii ferate. Cercetatorii rusi Aleksei Ivakin si Andrei Ogoljuk au estimat ca in groapa ar putea fi intre 15.000 si 20.000 de schelete.
"Multumim asociatiei ungare Had-es Kulturtorteneti Egyesulet pentru semnalarea care ne-a permis sa luam legatura cu persoanele din Rusia care se ocupa de aceasta descoperire exceptionala", a declarat Gianfranco Simonit, responsabil al Sectiei de cercetari istorice a Grupului de speologie San Martino.
Simonit a declarat ca Ambasada Italiei din Rusia a fost informata in iunie in legatura cu acest caz, la fel si reprezentantele diplomatice ale Germaniei, Ungariei si Romaniei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 16.09.2016
Bancul zilei: Destăinuiri sentimentale
Ameninţare fără precedent din partea lui Putin: ”Vă dăm Republica Moldova înapoi!”
Acuzațiile grave pe care Vântu i le aduce lui Călin Popescu Tăriceanu
Curteşti: Scandal iscat pe seama găinăriei firmei S.C. FEREMAM Orăşeni Deal
Ioan Rotundu
“Apa înseamnă viaț㔠sau lacrimile din ochii populației afectate de secetă, în Botoșani!
Comunicat de presă Penitenciarul Botoşani
Mihaela Huncă vrea să se lepede de Satana mitei
Mita primită mită de la Suceveanu este scoasă la vânzare
Cele 4 mari proteste sindicale in desfasurare cu care se confrunta Guvernul Ciolos
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog