Ingrediente :2 bucati piept de pui (sau pulpe dezosate), 80 ml ulei de masline, sucul de la 1 lamaie, 1 fir rozmarin, 1 lingura plina harissa, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita turmenic, 1/2 lingurita piper.
Preparare: Taiati pieptul de pui cuburi sau fasii putin mai groase decat un deget. Asezati carnea intr-un bol. Amestecati restul ingredientelor intr-o cana si turnati peste carne. Amestecati bine, sa fie acoperita carnea de marinata. Dati la frigider minim 3 ore.
* rozmarinul il puteti toca in marinata daca va place foarte tare gustul, daca nu, puneti crenguta intreaga, va da doar aroma marinatei Asezati carnea pe bete pentru frigarui cum vedeti in pozele 2 si 3. Nu aruncati marinata. Incingeti bine gratarul.
Asezati frigaruile pe gratar si lasati 10 minute (pe gratarul electric). Ungeti apoi frigaruile cu marinata ramasa si apoi intoarceti-le. Imediat ce le-ati intors le ungeti si pe cealata parte. Lasati la prajit inca 10 minute. Ungeti iar frigaruile cu marinata si le intoarceti pe lateral, cate 2 minute pe fiecare parte laterala.
Serviti imediat cu harissa pentru cei care doresc frigaruile mai picante si o salata asortata.