Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3149
De la 07 Ianuarie 2003
122575088

Reţeta săptămânii: Grătar mixt

  • 21 August 2015, 23:00
Ingrediente: Pulpa de vitel (greu de preparat la gratar) sau cotlet de vita (recomandat pentru gratare), ceafa de porc, piept de pui, sare de mare, piper.
Preparare: Carnea de porc si cea de vitel o taiati perpedicular pe fibra. Asta e foarte important. Pieptul de pui il feliati pe lung. Nu va fie teama ca nu se face carnea, taiati felii mai groase, de minim 1.5 cm grosime, ale mele atata aveau.
Asezati feliile pe suprafata de lucru si sarati cu sare de mare din belsug. Nu va zgarciti, cam o lingurita de sare la fiecare felie, gratarul nu va iesi sarat, veti vedea de ce! Dar sa nu puneti asa multa ca-n poza mea de mai jos, ala e un exemplu de ASA NU, eu am exagerat si au iesit cam sarate. Deci o lingurita de sare e suficient, la tura a doua atat am pus si au iesit perfecte
Lasati carnea la temperatura camerei pentru 1 ora la fiecare 2 cm de carne, dar nu mai putin de 30 minute. Deci daca ati taiat feliile de carne la 4 cm o lasati 2 ore cu sare. Eu am taiat felii de 1.5 cm si am lasat 45 minute. În acest timp sarea va absorbi apa din carne, se va topi in aceasta apa si apoi apa sarata se va reabsorbi in carne; de aceea timpul in care lasam sarea pe carne e asa important
Saca doar sarati carnea si o aruncati direct pe grill, apa absorbita de sare nu va avea timp sa se reabsoarba in carne si se va evapora la contactul cu grillul incins si gratarul nu va iesi fraged.
Spalati apoi carnea sub jet de apa rece sa merga toata sarea si uscati foarte foarte bine feliile cu servetele de bucatarie Condimentati cu piper si orice alt condiment doriti, dar NU mai puneti sare.
Incingeti foarte tare gratarul (tigaia grill -asta am folosit eu sau gratarul cu carbuni din curte) uns doar cu un strop de ulei. Asezati feliile de carne pe gratar si nu le mai miscati 3 minute (pe tigaia grill).
Daca carnea are os asezati-o prima data pe grill cu osul in jos; daca are grasime asezati-o prima data cu grasime in jos. Intoarceti carnea si grillati si pe cealata parte tot 3 minute. Daca grillati porcul sau vita 3 minute pe fiecare parte, la grosimea data de mine, va iesi prajita mediu, usor roz in centru; reduceti sau cresteti timpul in functie de cum doritit gratarul: in sange sau bine facut; mie mi-a placut dupa 3 minute, ramane suculenta carnea fara a fi in sange insa.
Serviti imediat cu chimichurri deasupra si o salata de salate ca si garnitura.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Amanta şi nevasta în oglindă
Horoscop săptămânal 17-23 august 2015
România credincioasă
Meteorologii anunta ploi in toata tara pana marti seara
Legaţi la ochii minţii
Ioan Rotundu
Botoşani: Hore, sârbe şi băute ale social-democraţilor prin întreg judeţul
Ioan Rotundu
Botoşani: Administrator judiciar care a părăduit contul unei societăţi cercetat penal
Creierul operaţiunii pare a fi doctorul Gabriel Oprişanu
Legaţi-l pe nebun!
Ioan Rotundu
Tupeu de miliţian
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog