Ingrediente: 6 pastravi a cca 200 gr fiecare, 1 legatura patrunjel, 2 lamai, 12 lingurite ulei masline, 1 lingura unt, sare, piper.
Preparare: Crestam pastravii pe fiecare parte la distanta de 1-2 degete (tineti cutitul un pic inclinat, merge mai usor). Ii trecem apoi sub un jet de apa si ii uscam bine cu servetele de hartie.
Ii umplem pe fiecare cu cca 5 fire patrunjel si 1/2 felie de lamaie taiata bucati mici.
Ungem pastravii cu cate 1 lingurita ulei pe fiecare parte. Presaram sare si piper din belsug pe ambele parti. Lamaia ramasa o taiem in 6.
Punem pastravii in grillul special pentru prajit peste fiindca nu lasa sa se prinda pielea de gratar si la sfarsit pestii vor arata mai bine decat daca nu utilizati acest instrument.
Deasupra pestelui, pe toata lungimea asezati bucatele mici de unt.
Asezati pestii pe gratarul incins si lasati sa se faca cca 12 minute pe prima parte. In jurul lor asezam si feliile de lamaie. * timpul de prajire difera in functie de marime, pielea pe partea prajita trebuie sa fie rumena si crocanta cand ii intoarceti.
Intoarceti-i si lasati sa se faca si pe cealalta parte cca 8 minute. Serviti pe pat de salata verde cu cate o felie de lamaie coapta si felii de lamaie proaspata. Ca si garnitura eu prefer cartofii natur.