Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8074 lei
1 USD = 4.4186 lei


Număr accesări
Astăzi:
14600
De la 07 Ianuarie 2003
74061713

Reţeta zilei: Antricot de vită la grătar

  • 14 June 2015, 23:00
Ingrediente: 2 felii antricot de vita maturata de 2 cm grosime (de cca 300 gr fiecare), 1 lingurita piper cu lamaie (sau piper negru si piper verde in proportii egale), 4 lingurite ulei, 1 crenguta rozmarin, 1 catel usturoi, 1 cubulet de unt, 1/4 lamaie, sare.
Preparare: Feliile de antricot se taie perpendicular pe fibra, obligatoriu! Seara se presara sare peste feliile de antricot. Se lasa la frigider pana a doua zi, cand vor fi preparate. Se scot antricoatele din frigider si se presara din belsug cu piper cu lamaie macinat mare (sau piper negru si piper verde macinat mare) pe ambele parti. Se pune cate o lingurita de ulei de fiecare parte si se maseaza cu mana, pana partea e bine unsa. Se lasa carnea pe blatul de lucru 1/2 ora.
Se incinge tigaia grill (fara grasime) pentru 3 minute, la foc mare.
Se aseaza cotletele in tigaie si se lasa sa se prajeasca nemiscate timp de 2 minute (daca le doriti mediu facute) sau 3 minute (daca le doriti bine facute). Se intorc si se lasa si pe cealalta parte acelasi timp (2 sau 3 minute).
Imediat ce le-ati intors, introduceti catelul de usturoi intr-o furculita, taiati-l putin la un capat si cu acea parte frecati bine carnea pe deasupra. Apoi, loviti carnea pe toata suprafata cu crenguta de rozmarin. Si la final, introduceti cubul de unt in furculita si treceti-l scurt pe toata suprafata carnii.
Scoateti carnea pe o farfurie incalzita. Lasati-o sa stea 2-3 minute (obligatoriu). Asezati carnea pe farfurii preincalzite. In farfuria in care a stat carnea, veti vedea mult suc de pe carne. Stoarceti lamaia deasupra si numarati 10 picuri, apoi cu o furculita amestecati sucurile din farfurie. Turnati sucul rezultat peste cele doua bucati de carne.
Serviti imediat, cel mai bun e cald.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Gabriel Oprea ameninta cu retragerea de la guvernare daca PSD modifica "pe furis" Codul Penal
I-am spus-o si lui Victor Ponta, le-am spus-o si colegilor de coalitie. Pe noi ne pierd de parteneri
Iasi: Mandat de retinere pe numele unui fost judecator, aflat la pensie
Avertizare meteo valabila de duminica pana marti seara
Neurochirurgul italian care vrea sa faca primul transplant de cap la om cere ajutorul lui Bill Gates
Cancelaria Prezidentiala, despre prezenta premierului la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene
eveniment boicotat de majoritatea liderilor UE: Ponta nu ne-a informat ca merge la Baku, este o greseala de politica externa
Pensia medie a crescut la 890 de lei
iar numarul pensionarilor este egal cu cel al salariatilor. 1,3 milioane de persoane primesc pensie de urmas sau de invaliditate
Wall Street Journal: Vladimir Putin deschide un front arctic in noul Razboi Rece
Alegeri locale in Republica Moldova, la doua zile dupa demisia Guvernului Gaburici
Un avion militar rus s-a apropiat periculos de patru nave NATO din Marea Baltica
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Cum a creat Dumnezeu FEMEIA
Dar Rotundu cum a comentat?
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 12.06.2015
Caricatura yilei: Ponta
Botoşani: La IJP, controalele au venit şi-au plecat. Din urmă corupţia dă în floare
Adrian Marcu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă