Ingrediente: 2 felii antricot de vita maturata de 2 cm grosime (de cca 300 gr fiecare), 1 lingurita piper cu lamaie (sau piper negru si piper verde in proportii egale), 4 lingurite ulei, 1 crenguta rozmarin, 1 catel usturoi, 1 cubulet de unt, 1/4 lamaie, sare.
Preparare: Feliile de antricot se taie perpendicular pe fibra, obligatoriu! Seara se presara sare peste feliile de antricot. Se lasa la frigider pana a doua zi, cand vor fi preparate. Se scot antricoatele din frigider si se presara din belsug cu piper cu lamaie macinat mare (sau piper negru si piper verde macinat mare) pe ambele parti. Se pune cate o lingurita de ulei de fiecare parte si se maseaza cu mana, pana partea e bine unsa. Se lasa carnea pe blatul de lucru 1/2 ora.
Se incinge tigaia grill (fara grasime) pentru 3 minute, la foc mare.
Se aseaza cotletele in tigaie si se lasa sa se prajeasca nemiscate timp de 2 minute (daca le doriti mediu facute) sau 3 minute (daca le doriti bine facute). Se intorc si se lasa si pe cealalta parte acelasi timp (2 sau 3 minute).
Imediat ce le-ati intors, introduceti catelul de usturoi intr-o furculita, taiati-l putin la un capat si cu acea parte frecati bine carnea pe deasupra. Apoi, loviti carnea pe toata suprafata cu crenguta de rozmarin. Si la final, introduceti cubul de unt in furculita si treceti-l scurt pe toata suprafata carnii.
Scoateti carnea pe o farfurie incalzita. Lasati-o sa stea 2-3 minute (obligatoriu).
Asezati carnea pe farfurii preincalzite. In farfuria in care a stat carnea, veti vedea mult suc de pe carne. Stoarceti lamaia deasupra si numarati 10 picuri, apoi cu o furculita amestecati sucurile din farfurie. Turnati sucul rezultat peste cele doua bucati de carne.
Serviti imediat, cel mai bun e cald.