Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
5301
De la 07 Ianuarie 2003
68871943

Reţeta zilei: Cap de porc în crustă crocantă

  • 21 January 2015, 23:00
Ingrediente: 1/2 cap de porc (sau 1 ciolan proaspat), 2 unghii de porc (adidasi), 50 ml vin alb sec, 3 morcovi, 2 cepe medii, 1 catel mare de usturoi, 1 fir cimbru (poate fi uscat), 2 cuisoare, 1 lingurita piper negru boabe, 1 legatura patrunjel, 3 foi placinta, putin ulei si unt pentru prajit.
Mod de preparare: Este preferabil sa folositi carne de la un porc parjolit. Cereti la macelarie sa va cresteze picioarele in doua pe lungime si sa va taie capul in bucati care sa va intre in oala. Daca nu aveti cap sau va displace ideea, puteti folosi un ciolan carnos in loc. Spalati bine carnea apoi puneti apa fiarta peste ea si o lasati 15 minute. O spalati din nou in apa rece.
Intr-o oala incapatoare puneti apa cu vinul la fiert si cand fierbe introduceti carnea in ea. Trebuie sa aveti suficienta apa cat sa acopere perfect carnea. Fierbeti la foc mic (cat sa bolboroseasca usor) pana ce nu mai face spuma deasupra. Adunati mereu spuma care se aduna deasupra.
Cand nu se mai face spuma, adaugati legumele (ceapa curatat si intreaga, morcovul taiat bucati groase), piperul, cuisoarele, cimbrul si 1/2 legatura patrunjel. Adaugati si sare. Continuati sa fierbeti la foc mic pana carnea e moale si se desface de pe os. Fierberea dureaza in total cam 2 ore, dar verificati carnea ca sa fiti siguri. Scoateti carnea din oala. Dezosati-o (eu am ales carnea macra de pe maxilar, putina grasime si doar putin soric). Tocati-o marunt cu cutitul. Daca faceti cantitate mai mare o puteti macina in robot. * supa ramasa o puteti strecura, congela si folosi la alte preparate
Adaugati peste carne 1 morcov fiert (din supa) taiat cubulete. Intr-o tigaie incingeti putin ulei si caliti usturoiul pana miroase frumos (cca 1 minut). Adaugati amestecul de carne si sotati la foc mic timp de 5 minute. Condimentati cu sare si piper negru dupa gust. La final adaugati restul de patrunjel tocat fin.
Lasati amestecul sa se racoreasca. Tapetati o tava de chec cu folie de plastic. Adaugati carnea in tava si presati-o bine (mie mi-a iesit 1/2 tava) folosindu-va de folie. Asezati o greutate deasupra si dati tava la frigider pana a doua zi. A doua zi taiati rulada obtinuta in felii de 1 deget grosime. Inveliti fiecare felie in cate 1/2 foaie de placinta.
Incingeti un strat subtire de ulei intr-o tigaie si adaugati putin unt. Prajiti pachetele cate 3-4 minute pe fiecare parte. Scoateti-le pe servetele. Se servesc calde cu castraveciori murati sau capere.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Bancul zilei: Erudiţia poliţistului
Horoscopul zilei
Primarul Parisului da in judecata postul de televiziune Fox News
Un tanar din Orsova este cercetat penal pentru ca s-a pozat cu o arma de vanatoare
Ucraina: Rusia isi mareste prezenta in estul Ucrainei
Kievul a anuntat ca isi intareste armata cu 68.000 de angajati
Victor Ponta cere ca proiectul noului Cod Fiscal ajunga in prima lectura pana pe 20 februarie
Daca cei de la Opozitie nu vor dialog, il adoptam
Fostul ministru Cristian David a fost retinut de procurorii DNA
El este acuzat de incasarea unei mite de 500.000 de euro
Neruşinatul, vrea să fie preşedinte al CJ!
Ioan Rotundu
Fiscul "nu a incasat nicio suma" din banii datorati de Simoiu Gheorghe
complicele lui Gabriel Boriga, fostul primar al orasului Targoviste
Klaus Iohannis nu a fost incompatibil - decizie definitiva a Inaltei Curti
Imposibila colaborare
Ioan Rotundu
Traian Basescu, implicat in 68 de dosare in ultimii 10 ani
Sapte sunt in curs de instrumentare
Alina Gorghiu: Am inceput discutii pentru formarea majoritatii
DNA: Ovidiu Putura a primit 30.000 de euro foloase necuvenite de la un inculpat caruia i-a promis ca ii va obtine achitarea
Stenograme: Putura a amenintat o judecatoare: Ii dau doi pumni in gura in tribunal, o calc cu masina
Botoşani: Focul mocneşte în vatra PNL, liberalii suflă să-l facă vâlvătaie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă