Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3720
De la 07 Ianuarie 2003
104642470

Reţeta zilei: Cap de porc în crustă crocantă

  • 11 December 2015, 23:00
Ingrediente: 1/2 cap de porc (sau 1 ciolan proaspat), 2 unghii de porc (adidasi), 150 ml vin alb sec, 3 morcovi, 2 cepe medii, 1 catel mare de usturoi, 1 fir cimbru (poate fi uscat), 2 cuisoare, 1 lingurita piper negru boabe, 1 legatura patrunjel, 3 foi placinta, putin ulei si unt pentru prajit.
Preparare: Este preferabil sa folositi carne de la un porc parjolit. Cereti la macelarie sa va cresteze picioarele in doua pe lungime si sa va taie capul in bucati care sa va intre in oala. Daca nu aveti cap sau va displace ideea, puteti folosi un ciolan carnos in loc.
Spalati bine carnea apoi puneti apa fiarta peste ea si o lasati 15 minute. O spalati din nou in apa rece. Intr-o oala incapatoare puneti apa cu vinul la fiert si cand fierbe introduceti carnea in ea. Trebuie sa aveti suficienta apa cat sa acopere perfect carnea. Fierbeti la foc mic (cat sa bolboroseasca usor) pana ce nu mai face spuma deasupra. Adunati mereu spuma care se aduna deasupra.
Cand nu se mai face spuma, adaugati legumele (ceapa curatat si intreaga, morcovul taiat bucati groase), piperul, cuisoarele, cimbrul si 1/2 legatura patrunjel. Adaugati si sare. Continuati sa fierbeti la foc mic pana carnea e moale si se desface de pe os. Fierberea dureaza in total cam 2 ore, dar verificati carnea ca sa fiti siguri.
Scoateti carnea din oala. Dezosati-o (eu am ales carnea macra de pe maxilar, putina grasime si doar putin soric). Tocati-o marunt cu cutitul. Daca faceti cantitate mai mare o puteti macina in robot.
* supa ramasa o puteti strecura, congela si folosi la alte preparate
Adaugati peste carne 1 morcov fiert (din supa) taiat cubulete. Intr-o tigaie incingeti putin ulei si caliti usturoiul pana miroase frumos (cca 1 minut). Adaugati amestecul de carne si sotati la foc mic timp de 5 minute. Condimentati cu sare si piper negru dupa gust. La final adaugati restul de patrunjel tocat fin. Lasati amestecul sa se racoreasca.
Tapetati o tava de chec cu folie de plastic. Adaugati carnea in tava si presati-o bine (mie mi-a iesit 1/2 tava) folosindu-va de folie. Asezati o greutate deasupra si dati tava la frigider pana a doua zi.
A doua zi taiati rulada obtinuta in felii de 1 deget grosime. Inveliti fiecare felie in cate 1/2 foaie de placinta. Incingeti un strat subtire de ulei intr-o tigaie si adaugati putin unt. Prajiti pachetele cate 3-4 minute pe fiecare parte. Scoateti-le pe servetele.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Deputatul Claudiu Manda a injurat de mama un roman ce lucreaza in Marea Britanie.
Cine este parlamentarul PSD
Dosarul retrocedarilor ilegale: Remus Truica, in arest la domiciliu/ Dan Andronic, sub control judiciar
Printul Paul a fost retinut de DNA, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri
APIA Botoşani – Comunicat de presă
Micobuzul SRL Botoşani: Anunţ de interes public
Prognoza meteo in weekend
Finantele vor sa lanseze in primul trimestru proiectul de lege privind redeventele
Euro 2016: Romania, in grupa cu Franta, Elvetia si Albania
Dragu: ANAF trebuie sa aiba o abordare mai moderna;
MFP sprijina restructurarea institutiei
ANAF anuleaza creantele fiscale pentru care se cheltuie mai mult decat se incaseaza.
Daca ai datorat Statului sub 40 de lei, poti sa uiti de acea datorie
Ucraina: Incaierare intre parlamentarii favorabili presedintelui si cei care il sustin pe premier
Turcia cere Rusiei sa dea dovada de calm si avertizeaza ca rabdarea sa are limite
Horoscopul zilei de 12.12.2015
Bancul zilei: Sfatul mamei către fiica proapăta nevastă
Presa-n gura l Rotundu: Emisiunea din 11.12.2015
În afară de mulţumiri, n-am alte mijloace de recompensă
Ioan Rotundu
Apele Romane: 40% din barajele mici sunt neautorizate
Avarierea acestora poate provoca pagube materiale si pierderea de vieti omenesti
Botoşani: „Doar politicieni sau şi ticăloşi?” onorată cu prezenţa a peste o sută de botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă