Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16153
De la 07 Ianuarie 2003
122901802

Reţeta zilei: Carne de vită la cuptor cu paste orzo

  • 25 January 2016, 23:00
Ingrediente: 500-800 gr carne de vita pentru tocanita (am folosit 500 gr carne de pe coaste de vita), 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 1 lingura rasa pasta de rosii, 1/2 conserva de rosii (conserva de 400 gr), 2 foi de dafin, 7 boabe ienibahar, 3 cuisoare, 1 lingurita oregano uscat , 2 prize scortisoara, 300 gr paste orzo, sare, piper negru, 2 linguri ulei.
Preparare: Carnea se taie bucati mari care se rumenesc intr-o lingura de ulei incins. Se trage tigaia de pe foc, se adauga cateii de usturoi striviti si se amesteca timp de 1 minut, pana miroase placut a usturoi. Mutati tot continutul tigaii intr-un vas mai inalt, care merge la cuptor.
Tigaia o stergeti cu un sevetel de hartie si incingeti inca 1 lingura de ulei. Adaugati ceapa tocata fin si ardeiul taiat cubulete marunte. Caliti legumele, la foc mic, pana se inmoaie foarte bine si ceapa e aurie (cca 15 minute). Se amesteca din cand in cand.
Se adauga pasta de rosii si se mai caleste cam 3 minute, sa se caramelizeze un pic pasta.
Se adauga rosiile din conserva cu tot cu sucul de pe ele mixate in blender. Se pun si aromele (dafin, ienibahar, oregano, cuisoare, scortisoara). Se fierbe timp de 2 minute.
Se adauga 3 cani de apa peste sosul de rosii si se aduce la fierbere. Se condimenteaza cu sare si piper negru.
Se toarna sosul fierbinte peste carnea din vasul care merge la cuptor. Se scutura bine oala sa se aseze continutul in ea. Se acopera vasul cu folie de aluminiu, cat de strans puteti sa nu scape abur.
Se da vasul al cuptor la 160C timp de 3 ore. Dupa 2 ore puteti verifica carnea, o intepati cu furculita si vedeti daca se rupe usor. Coastele mele in 3 ore erau fierte bine de tot.
Acum aveti doua posibilitati:
- finisati mancarea intr-un singur vas, cel care a fost la cuptor: adaugati tot orzo peste carne, scuturati vasul sa se aseze bine si sa se acopere de sosul din oala. Adaugati sare in sos, sa fie un pic mai sarat decat normal fiindca ati adaugat si pastele si au si ele nevoie de sare. Dati vasul iar la cuptor la 180C timp de aprox. 15-20 minute. Verificati ca orzo sa fie facut si abia apoi scoateti vasul din cuptor. Nu lasati orzo sa se usuce in cuptor, mai trebuie sa ramana putin lichid la supafata cand e gata.
- finisati mancarea in 4 vase individuale: impartiti carnea in cele 4 vase. Puneti cate 75 gr orzo in jurul carnii. Adaugati 1/4 din sosul din oala (pe care-l sarati un pic mai mult decat normal; aveti grija sa luati la fiecare portie si legume din sos) peste fiecare portie. Scuturati bine vasele sa se amestece lichidul cu orzo. Dati la cuptor la 180C timp de 15-20 minute, pana orzo e facut.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Studenţească
Horoscopul zilei de 26.01.2016
Catalin Predoiu: PNL va vota in favoarea cererii DNA in cazul lui Gabriel Oprea
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
Botoşăneanca ministru Elisabeta Lipa susţine că n-.a interzis intonarea Imnului National
Ea susţine că a fost inteleasa gresit
Un medic suedez, comparat cu Josef Fritzl dupa ce a violat si sechestrat o femeie intr-un buncar
De la Botoşani, Gorghiu cere OU pentru alegeri în două tururi
Un avion de vanatoare rusesc s-a prabusit in Siberia. Echipajul s-a catapultat
Monica Macovei cere demisia sau revocarea din functie a lui Tiberiu Nitu
Procurorii DNA au pus sechestru pe o vila a senatorului Dan Sova
Sfarsit de cariera pentru procurorul general cu girofar
Romania si alte 10 tari europene se confrunta cu un risc mare in ce priveste sustenabilitatea finantelor publice
Deputatul PSD Ion Stan, condamnat definitiv la 2 ani inchisoare cu executare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog